PDA

View Full Version : Võrkturundus (püramiidiskeemid)



con
31.01.12, 23:14
Terv,


Paljud teist kindlasti puutunud mingil määral kokku püramiidiskeemidega. Amway, Herbalife, imelised pesupulbrid jne. Tegu on pettustega. Süsteemil puudub nö väline tulu ja teenitakse ainult madalamate lülide pealt ning seetõttu ei see asi ei saa lihtsalt kuidagi toimida.

Kuna järjest rohkem tuttavad ja tuttavate tuttavaid(ka arusaajaid meessoost tudengeid- ma ei räägi siin ainult keskealistest naistest) kukub järjest rohkem sinna võrku siis kirjutan siin oma kogemisest, et tõsta üldist teadlikkust.


Paar nädalat tagasi käisin püramiidiskeemi müüjatega kohtumisel. pakuti imelist mahla, mis tõstab NO sisaldust veres. Tuttavad survestasid ja mõtlesin, et lähen kuulan ja teen nad maatasa. Jõudsin siis kohale panin diktofoni käima ja otsustasin võtta uue suuna- mängisin kaasa.

Mul on tugev psühholoogialane taust ja hetkega sain kiirelt aru, et tegu elukutseliste petturitega. Liigutasin juttu soovitud suunas ja panin nad tegema faktilisi vigu. Nad konkreetselt valetasid mulle näkku.

Neil on aastate pikkuse scammimise tulemusena välja töötatud viimse detailini lihvitud petuskeem. Kõik paberid, reklaamid, kodulehed, soovitused, iganädalased konverentsid jnejne on üpris lähedal sellele nagu peaks(väga terava pilguga näeb loogikavigu aga üldiselt peale vaadates kõik vägagi JOKK).

Kõikide toodete kohta on tehtud nö uuringud. Need uuringud on tehtud nende endi poolt. Nad võivad väita mida iganes. Tihtipeale pole toode isegi EU's lubatud. Internet on spämmitud täis ainult positiivset- hulgaliselt kodulehti, liikmete kirjutatud soovitused jne.

Tavainimesel pole lootust ka 2vs1 nende vastu vesteldes 1,5h+. Nad kasutavad hüpnoosi, sugesteerimist, mängivad alateadlike hirmude ja nõrkustega. Nad kasutavad ajalist rushi- liitu kohe ja saad parema hinnaga. Nad mängivad välja inimlikule ahnusele. Nad mängivad verbaalselt end igast olukorrast välja.



Kui keegi tuttav teil teemas sees, siis las ta olla omaette. Ta on nii brainwashed, et teil pole lootust ka neid tagasi tuua. Aeg õpetab.

Kui mõni tuttav kutsub teid vestlusele siis hoidke eemale.

Üldiselt olen sellel arvamusel, et igaüks peab oma vigadest õppima aga need parasiidid on pisut liiga osavad. Olge ettevaatlikud ja hoidke tuttavaid eemale, kes plaanivad liituda. Kui nad sees on siis neid enam tagasi ei too. Tuttav 3. kursuse ttü tudeng jättis kooli pooleli, et kuradi imekallist pesupulbrit müüa. Skeem on muljetavaldav.

muruntau
31.01.12, 23:20
Ei viitsinud läbi lugeda, aga see teema on juba by definition bs. Ei tunne isegi kaasa neile, kes selles osalevad/selle tooteid ostavad. Küllap karma oli neile võlgu.

qbj0hn
31.01.12, 23:27
Just lõpetasin selle mahla kuuri millest sa räägid.
Komplektis oli mahl mida igal hommikul võtsin, siis 3 kalamaksaõli tabletti ja mingi vedelik mida lusika peale panin tilkatena, alguses mingi 5 tilka aga lõpus mingi 25 juba.
Enesetunne oli palju parem küll ja värskem. Komplekt maksis üle 100€.

Kutsuti ka sinna kokkusaamisele aga pole veel siiamaani läinud, mõtlesin antud toote lihtsalt järgi testida.

lauri89
31.01.12, 23:31
Nice teema. Käisin ise ka selle "imejoogi" nonimahla loengul sõbraga. Ilgelt üritati meid autoga meelitada jne, näidati kuidas teenid raha kiirelt ja et nendest allpool olevad ärimehed teenivad neist rohkem. Igast boonused ja värgid kui läbid mingi taseme. Ja et nende süsteem on nii uus sellepärast on Meil hea võimalus teenima hakata. Aga alustuseks tuleb 450€ osta seda nodi sealt, mille saad pärast maha müüa jne.
Läksime laiali ära, sõber rääkis kodus ka ja vanaema (meditsiiniline taust) ütles tal, et see noni on Eestis keelatud. Tegin googlisse väikse päringu ja tarbija24.ee-s oli pikk jutt sellest ja nende Püramiidiskeemidest. Noni nende inimeste jutu järgi aitab mehi, pohmaka vastu jne, aga tarbija24-s oli et suhkruhaiged ei või seda pm-lt üldsegi tarvitada ja see soodustas hoopis vähirakkude kasvu. Tõin seda jooki koju ka, pakkusin isale, kes põeb suhkruhaigust, aga õnneks ta sitta suhu ei topi =)
Peale seda lugemist, helistasin sellele "lõpukale" seal püramiidis ja hakkas ajama, et ajakirjandusse kirjutatakse igast jama jnejne.
Oleks mul taskust tol hetkel võtta olnud 450€, oleksin ma selle pulli kaasa teinud võibolla, aga ei.

pokkerisheriff
31.01.12, 23:37
kas isegi siis kui lähed sinna meelelahutuse mõttes vaatama, et kuidas nad ennast lolliks teevad ja sulle puru pähe määrivad, on oht ohvriks langeda? ja mismõttes 2vs1? võtavad inimesed üksikult ette? see kõlab nagu need noored ülikondades ja "viisakad" scämmerid, kes tänaval räägivad jumalast - nad on alati kahekesi, sest esiteks ei ole kahekesi käies nii suur oht, et keegi julgeb rusikaga näkku lüüa või muud moodi füüsiliselt korrale kutsuda kärbeste pähe ajamise eest, ja teiseks on nii hea lihtne argumenteerida üksiku ohvri vastu, keda ära meelitada üritatakse. paljud neist on pedofiilid ka.

tdx
31.01.12, 23:37
aga tarbija24-s oli et suhkruhaiged ei või seda pm-lt üldsegi tarvitada ja see soodustas hoopis vähirakkude kasvu.



Tõin seda jooki koju ka, pakkusin isale, kes põeb suhkruhaigust

???

lauri89
31.01.12, 23:42
Mis sulle arusaamatuks jäi?

Ennem käisin loengul, tõin koju seda, pakkusin isale, keeldus, lugesin tarbija24-ja.

Codecci
31.01.12, 23:49
Läksime laiali ära, sõber rääkis kodus ka ja vanaema (meditsiiniline taust) ütles tal, et see noni on Eestis keelatud.
http://media.okidoker.com/data02/c/1/0/1/1848/24485/32050_2.jpg?updated=0
See? Mul ema mingi paar aastat tagasi soovitas, et kuskil kiideti, läksin Paide apteeki ja ostsin selle. Naljaka maitsega, aga meeletult overpriced... Standard placebo prolly, rohkem ostnud pole, placebot saab ka odavamalt.

LuuK
31.01.12, 23:49
Kas nad on eestlased (suhtlevad eesti keeles)? Kuidas hüpnoosile mitte alluda? Kui mind ära räägitakse, palju see mulle maksma läheb? Uploadi vestlus kuskile ;)

qbj0hn
31.01.12, 23:52
Endal oli mingi "Kyäni" nimeline mahl.

Siin see sama komplekt https://kyani.net/public/eu/et/products/triangle

lauri89
31.01.12, 23:53
Seal "minu" joogi sees oli siis äkki noniekstrakt (see on keelatud), mida selles mahlas siis äkki ei ole vms

Seal loengus rääkis või noh 1vs2 (mina sõbraga) ja näitas millest see "kyän" koosneb ja eriti selletas sellest nonist, et on testitud ja ilgelt aitab jne.
/jah Kyäni oligi.

http://www.tarbija24.ee/277503/vahihaiged-tarbivad-nende-tervisele-ulimalt-ohtlikku-noni-mahla/

Jäämees
01.02.12, 00:03
Kurat nii palju imepäraseid asju aitab inimesi tänapäeval, et üldse tekib küsimus kuidas said meil vanavanemad jne sündida veel vähem üles kasvada ja paljuneda ilma, et igasugused haigused poleks neid maha murdnud nagu hädiseid õunapuid.


Kõiki ime asju tuleb eirata... Inimesed on väga rumalad selles suhtes, et ei suudeta leppida millegi lihtsa toimimisega vaid otsitakse alati midagi üli müstilist, imepärast ja erakordset...

Ja just sellepärast toimivad kõik taolised petuskeemid - kõik müstilised erakordselt imelised asjad on ju selle mõttega, et ise ei pea ju põhimõtteliselt midagi tegema ja raha/tervis/armastus/valgustus/ükskõik mida tuleb nagu nalja.

emmimees
01.02.12, 00:04
Mismoodi nad hüpnotiseerivad inimesi? Seal võib ju hetkeks igast asju uskuma jääda, aga kojujõudes ja järelemõeldes peaks ikka läbi hammustama kui BS on, vähemalt enamik inimesi.

ok2aa
01.02.12, 00:27
ma läksin aastaid tagasi naisega tülli amway pärast. keegi helistas talle ja said kokku ning naine tuli koju säravate silmadega. ütles, et kutsuti loengule ja peale seda hakkab tuhandetes passiivset tulu tulema. minu väitele, et tegu on BSiga sain sõimata, et miks ma kunagi midagi ei toeta, küll ma olen ikka skeptiline inimene jne. saatsin perse. peale loengut tuli naine koju ja poetas mokaotsast, et mul oli vist õigus ikka.

con
01.02.12, 00:28
Mismoodi nad hüpnotiseerivad inimesi? Seal võib ju hetkeks igast asju uskuma jääda, aga kojujõudes ja järelemõeldes peaks ikka läbi hammustama kui BS on, vähemalt enamik inimesi.

hüpnoos pole mingi fancy teadus uuriga. Mängitakse inimese alateadvusega, kuni ta on millegis tugevalt veendunud. Alles mõnda aega hiljem asja reaalselt analüüsides võib jõuda kohale, et jutus puudus igasugune loogika ja seos. Oli aru saada, et nad tegid seda teadlikult, organiseeritult.
Counteriks soovitan enne vestlust endale sisendada, et sa tead, et see on jama. Nad valetavad, on petturid jne. Terve aeg vesteldes ole teadlik ja self-concious. Tee nagu sa jälgiks kolmanda isikuna või pealtvaatajana seda vestlust, ära mine kaasa, ära ava end. Ära ütle välja oma kahtlusi- nad räägivad musta valgeks.

Pisut naiivsemapoolsel tavainimesel pole nende vastu lootust. Ausaltöeldes ei pea isegi väga naiivne olema kui meessoost tudengid lähevad saagiks. Siin foorumis peale vaadata kerge aga laivis laua taga istuda, kui kaks elukutselist sind samaaegselt töötlevad on midagi muud.

Kiiret ja kerget raha pole olemas. Kui oleks, siis mille kuradi pärast peaks keegi seda teile pakkuma?
Ma enam siin sõna ei võta.

ranka
01.02.12, 06:33
Mismoodi nad hüpnotiseerivad inimesi? Seal võib ju hetkeks igast asju uskuma jääda, aga kojujõudes ja järelemõeldes peaks ikka läbi hammustama kui BS on, vähemalt enamik inimesi.

Ei pea olema üldse püramiidskeemiga seonduv inimene. Üks 'sort' on selliseid, kes oskavad jube hästi inimestega manipuleerida ja jutuajamise käigus nõustud. Mõned tunnid hiljem kui oled jõudnud vestlust seedida siis raputad pead ja mõtled: mis kuradi sitta ta ajas ja kuidas ma sain üldse nõus olla.

Kui sul endal sõber-tuttav selline siis üpriski kiirelt õpid selliseid inimesi tundma (sama nagu spewmonkey tunneb ladyboy laksust ära) ja oskad vastavalt ka käituda. Nõme on see, et kui sa sellise inimese ära tunned siis temaga ei saa kunagi 'tõsiseid' teemasid rääkida ilma, et sa kahtlustaksid. Lihtsam viist 'adjustimiseks' - lihtsalt ära usu/nõustu tema puhul millegagi ja ära võta vastu koheseid otsuseid vaid võta enne otsuse tegemiseks aega. Vaidlustesse laskumine on ka suht mõttetu, nooguta, nõustu, ütle edasi oma mõtteid ja pärast: ok, mõtlen selle peale, annan teada ja muidugi ei tohi karta 'EI' öelda.

Oliverk
01.02.12, 07:43
Vanamees ostab endale kaminaklaasi puhastamiseks mingit Amway keemiat. Ulme raha eest mingi 1k vanas rahas kontsentraati 1l vist saab. Pidi ikka nii meeletult hea ja vägev olema. Kuigi arvata on et ta pole poest 50 kroonist kallimat keemiat raatsinud osta ka mis töötaks samamoodi prob :D

privador
01.02.12, 08:26
Olen ka käinud amway presentatsioonil. Imestasin, et seal oli suht kenasi neiusi/tüdrukuid keda võiks vabalt põrutada ilma alkota ja osad mehed olid ülikondades, kes võiks töötada kõrgetel ametikohtadel.
Eeldasin, et näen seal 9-klassi haridusega lihtsameelseid ullikesi, aga asi oli kaugel sellest.
Üks asi mulle ka meeldis-presentatsioonid on elavad-st õppejõududel on mida õppida, aga üldplaanis on kõik fake

aa olen veel käinud naisega kuskil puhkuseosakute presentatsioonil paaridele. Et sai osta puhkuseosakuid. Naljakas oli see, et nn allhankena oli nn palgatud suht missivälimusega tibid, kes siis suhtlesid 1-2 paariga ja tutvustasid osakuid kuni tõmmu mees tegi presentatsiooni. Suht ideaalne lähenemine. Ilus tibi ajab ülekantud tähendses mehel-pereisal kõvaks ja kui oma naine, ütleb ka et pole ammu reisinud, siis on mehel väga raske sealt ruumist lahkuda. Õnneks pääsesin puhtalt, sest naine hoopis saatis nad p-sse(Osalt ka seepärast, et mu kael oli kange...)
Aa naljaks oli veel see, et lõpus tehti oksjon. Oksjoni alghind oli juba suht kirves 10000eeku vist. Pakkujaid loomulikult polnud ja mäletan selgelt, kuidas tõmmu mees oli "shokeeritud" et pakkujaid polnud. Pärast tuli see mees ühe piltilusa tibiga mind ära rääkima ja üritasin tingida osaku 5000eegu peale, millega ta oli KOHE nõus. Siis ma sain aru, et see peab scam olema, kui suvaliselt lastakse alla tingda
Aa see tibi rääkis mele, et eelmisel oksjonil oli üks paar ära ostnud-samas see võis olla ka temapoolne level

Godspeed_EJ
01.02.12, 08:30
Hõlptulu otsijaid on alati olnud ning ei kao nad kuhugi. Siin pole mingit vahet, kas tegemist on tudengiga (wtf, lolle tundengeid pole olemas???) või Maxima laomehega. Loll saab kirikus ka peksa, selleks pole hüpnoosi vaja.

privador
01.02.12, 08:39
Üldiselt olen mõelnud pigem ettevõtja perspektiivis. Miks mitte ise tuua kuskilt x-kohast mingit sitta eestisse.-leiad 10"hullupilguga" jüngrit, kes hakkavad üle eesti promo tegema. Tegelikult võiks isegi mõne teise amway tegelase nt üles osta
Loomulikult sa ei MAKSA neile mitte midagi. KAUBA ostavad nemad välja sinu käest, mida sa TELLID
Presentatsioonide kohti võid ise finantseerida alguses, kuni äri käima läheb ja "jalad" alla tulevad
Aasta pärast oled sina püramiidi absoluutne tipp ja vaatad kuda konto mõnusalt täitub

nikitheone
01.02.12, 08:47
sest raha ei ole kõik ja veits inimlikkust võiks ka olla? pärast needsamad tulevad sind ju tänaval röövima

Codecci
01.02.12, 09:04
Olen ka käinud amway presentatsioonil. Imestasin, et seal oli suht kenasi neiusi/tüdrukuid keda võiks vabalt põrutada ilma alkota ja osad mehed olid ülikondades, kes võiks töötada kõrgetel ametikohtadel.
Eeldasin, et näen seal 9-klassi haridusega lihtsameelseid ullikesi, aga asi oli kaugel sellest.
Üks asi mulle ka meeldis-presentatsioonid on elavad-st õppejõududel on mida õppida, aga üldplaanis on kõik fake

aa olen veel käinud naisega kuskil puhkuseosakute presentatsioonil paaridele. Et sai osta puhkuseosakuid. Naljakas oli see, et nn allhankena oli nn palgatud suht missivälimusega tibid, kes siis suhtlesid 1-2 paariga ja tutvustasid osakuid kuni tõmmu mees tegi presentatsiooni. Suht ideaalne lähenemine. Ilus tibi ajab ülekantud tähendses mehel-pereisal kõvaks ja kui oma naine, ütleb ka et pole ammu reisinud, siis on mehel väga raske sealt ruumist lahkuda. Õnneks pääsesin puhtalt, sest naine hoopis saatis nad p-sse(Osalt ka seepärast, et mu kael oli kange...)
Aa naljaks oli veel see, et lõpus tehti oksjon. Oksjoni alghind oli juba suht kirves 10000eeku vist. Pakkujaid loomulikult polnud ja mäletan selgelt, kuidas tõmmu mees oli "shokeeritud" et pakkujaid polnud. Pärast tuli see mees ühe piltilusa tibiga mind ära rääkima ja üritasin tingida osaku 5000eegu peale, millega ta oli KOHE nõus. Siis ma sain aru, et see peab scam olema, kui suvaliselt lastakse alla tingda
Aa see tibi rääkis mele, et eelmisel oksjonil oli üks paar ära ostnud-samas see võis olla ka temapoolne level
Misasjad on puhkuseosakud?

Oliverk
01.02.12, 09:07
Misasjad on puhkuseosakud?

http://lmgtfy.com/?q=puhkuseosak

muruntau
01.02.12, 09:43
Seoses puhkuseosakutega meenub lugu. Vanaisa ostis kunagi 90.datel samuti Holiday Club'ilt (mis vist praegugi ullikesi lüpsta üritab) puhkuseosakuid. Jutt ei olnud mingist 10k eegust vaid kusagil suurusjärk suuremast. Mis teadmisi ikka pensionäril majandusest oli 90.datel, onju. Siiski sai ta ka õige pea aru, et asi oli feik. Lendas kohtusse, kus advokaat ei osanud midagi teha, saatis tolle per.e ja võitis ise kohtukeissi. Pärast kaebas veel saamata jäänud intresside pärast ka kohtusse ja sai needki :D Puhkuseosakud on täiesti tavaline püramiidskeem, uut rahvast peab pidevalt peale voolama, et süsteem toimiks.

South Pargis oli ka kunagi osa puhkuseosakute skämmist: http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s06e03-asspen

pikk28
01.02.12, 09:46
Nagu iga uus kontseptsioon on ka puhkuseosak (timeshare) läbi elanud omad kasvuraskused. Puhkuseosakutega käis kaasas suruv müügitaktika, täitmata lubadused ja rahulolematus. Viimasel ajal on tehtud palju regulatsioone ja muudatusi, et parandada nii mainet, turvalisust kui ka tagada klientide rahulolu. Kuurortide arendajad leidsid, et parem klientide rahulolu tagab suurema sissetuleku. Mida parem on nende toode, seda populaarsemaks ja vastuvõtlikumaks nad muutuvad. Sellele arengule on kaasa aidanud paljud tuntud kaubamärgid nagu Marriott, Hilton, Disney, Hyatt, Four Seasons, Ritz-Carlton ja paljud teised. Tänu sellele on saanud puhkuseosakutest kõige kiiremini arenev puhkuseviis maailmas.

Puhkuseosakut tuntakse tänapäeval kui paindlikku, valikurohket ja mugavat puhkamisviisi.

Puhkamisvõimalusi on meeletult, seega valik on Teie!

YEAH!!!!!!!!!

antnx
01.02.12, 10:57
Dafuq

http://i228.photobucket.com/albums/ee119/1nt3rc3pt0r/Meme/dafuq.jpg

Ise tean kunagi oli kursavennal vaimustus mingisuguse GNLD-ga. Käisin ka korra esitlusel ja värkidel kuidas müüa mingit paska ja osta ja siis edasi müüa ja siis teenida teemanteid ja kuldseid märke rinda. Üsna pea sai sõber ise aru, et wtf is this shit. Tal naine oli muidugi sillas asjast ja üritas kõiki kaasata - enam nad ammu ei tegele aga mingi aeg ostsid sitaks palju. Käisin vist isegi mingil konverentsil TÜ raamatukogus kus oli sitaks rahvast - mängisin telefoniga samal ajal. Samas kasutan ema/naise kaudu saadud (norwex ja tupperware tooteid) kuna nad tegelt kah suht okeid ja vastupidavad - aga see pole otseselt püramiidiskeem vaid lihtsalt inimesed müüvad võrkturunduse kaudu. Paar amway asja on kah kodus mis on kuskilt kurat teab kust tekkinud aga see on ka kõik. Toidulisandid ja muu crap on ikka puhas crap ja mina seda sisse süüa ei julgeks. Samuti mingi ulme tolmuimejad ja muu saast - võta märg lapp ja pese põrand ära, säästad 2k€

Maxi
01.02.12, 11:32
Käisin ka kunagi ühel amway "esitlusel". Kuigi ma ise arvasin, et olen suht brainwashimise bulletproof omati ikka nii ära. Peale esitlust olin kindel, et see on nii hea ja ez money ja oleksin loll kui seda ei kasutaks. Samal õhtul elukaaslase sõbranna ütles, et see on scam. Brainwash oli aga nii korralik, et paigutasin ta kohe lollide kausta kes ei oska nii head võimalust ära kasutada. Järgmisel hommikul oli eriline wtf moment, et mida fakki ma eile mõtlesin. Õnneks mingit raha sisse ei pannud sinna ja sinnapaika mu võrkturunduse karjäär jäigi.
Uskumatuna tundub, aga see kui palju inimesi seal ikkagi käinud on ja pole ime, et mingi osa lõksu langevad.

atsetoon
01.02.12, 11:49
Ka mina olen mingil "presentatsioonil" käinud. Läksin sellepärast, et tuttav tüdruk kirjutas orkutisse, et tal on mulle midagi väga tähtsat rääkida vms. Pmts saime siis Tallinki hotelli ees kokku, tal mingid 2 jorri olid ka kaasas, esimene jutt oli et tavaliselt on koosolekud meil siin aga täna ei saanud. Küsisin, et mis värk on üldse, siis ta rääkis, et kohe näed vms, tundus juba väga väga kahtlane. Siis pidime maneezi tänavale minema kellegi juurde, et seal räägitakse, mis teema on. Kogu tee, mis sinna kõndisime rääkisid need 2 jörri omavahel(aga nii et mina kuuleks), kui lihtsalt nad raha teenivad ja et nad ei maksa makse jms bs. Siis jõudsime kuhugile korterisse, kus oli 40ndates naine, kes siis nende gängi juht oli...Selleks ajaks olin juba aru saanud, et püramiidivanadega tegemist ja lubasin endale uksest sisse astudes, et ei osta seda sitta. 40ndates proua rääkis minuga suht standard juttu unistustest ja mölludest värkidest. Teema, mida nad müüsid olid mingid tabletid, vist Soomes tehtud, kalamaksa teema jms bs. Vaatasin ja imestasin lihtsalt, et kuidas see tuttav tüdruk sellist bs uskus. Suhtkoht ebareaalne, mida üritati teha. Ja ma olen täiesti kindel et see 40+ naine räägiks omavanused preilid vabalt ära.

Üks teinekord nägin ka üht tuttavat üle mingi paari aasta. Tüüp küsis, millega tegelen. Rääkisin siis, et baarmanina töötan ja värki. Siis hakkas mu nr. küsima, et tal mingid ärijutud vms. Küsisin kohe ära, et püramiid või? Tüüp pilku maha visates, et jah, püramiid. Ma trololololooo.

Siis gümnaasiumi ajal üks klassivend oli Herbalife´s täiesti täiesti kinni. Sai kõigiga väga hästi läbi ja pmts kõik uskusid seda bs. mida ta ajas. Ma käisin jõusaalis, lasin proteeini; siis tüüp hakkas mulle seda paska pähe määrima. Saatsin *****, siis üritas hullult naeruvääristada mind, umbes et mida sa sealt jahukotist jood vms. mul wtf. Siis mingi paari nädala pärast tõi mingeid heralife voldikuid, kus teiste sheikide nutrition facts peal, et äkki ma ikka tahan mingit :D

oohoh
01.02.12, 12:03
Käisin ka mina miskisel nö jutuajamisel, 2010 lõpus, Viru hotelli 1. korrusel kuskil x taga nurgas, miskine ülikonnaga vänt rääkis kergest rahast jms, kindasti kõige kasutatum väljend oli "passiivne tulu". Kogu see jutt oli ettevalmistatud nagu miskine luuletus vene keele tunniks põhikoolis :D, küsimuste peale hakati mignit iba ajama ja räägiti laienemisest baltikumi, Poola ja isegi Venemaale. aga 1. samm pidi olema hoopis Rootsi, kus pidi mingisugune kontakt juba ees olema. Kuulasin selle ilusa jutu ära ja tulin tulema. Tegemist oli miskise blint networgi vms asjaga, topdiilid.ee, just huvipärast toksisin eile sisse ja asi kadunud nagu tina tuhka.
Võrkturundusega üldiselt on paar sõpra tegelenud, staadiumid on enam-vähem
1. "kerge sissetulek"
2. "läbikukkumine on ajutine"
3. "pole eales tegelenud selle jamaga"

e: lemmikfraas ka: "Ma pakun Sulle võimalust"

antnx
01.02.12, 12:20
Ma pakun sulle võimalust:

To Get the fuck out of my face scammer.

Vandalar
01.02.12, 13:19
http://www.imdb.com/title/tt0181984/
See film on ka midagi sinnakanti-seal räägib Vin Dieseli esitatud karakter, mismoodi müüakse unistusi. Pmst see ongi unistuste müümine. Illusiooni tekitamine, et inimesel on hirmsasti midagi vaja.

muruntau
01.02.12, 13:25
Palju parem film müümise aspektist on Glengarry Glen Ross (http://www.imdb.com/title/tt0104348/). Boiler Room läheb imo rohkem Wall Streeti, Margin Calli ja muude börsi filmide kampa.

privador
01.02.12, 13:30
Hihii
Mulle meeldib kui tullakse su juurde(piltilus blondiin nt kursaõde) ja öeldakse , et kas on võimalik kokku saada, et MUL ON JUST SULLE TÄNA MIDAGI ÖELDA
Ja vägagi võimalik, et ta kutsub enda poole. Sa vead õhtul kohale erutusest juuksed püsti ja hakatakse nt AMWAYST jahuma, mis on täielik külm duss

pikk28
01.02.12, 13:32
ty muru! boiler room nähtud ja suht meeldis, kuid see, mida sa pakud, tundub veel parem. wtf näitlejate ansambel!
sry for offtopic
a muidu ma ka käinud tuttava õhutusel Kyani kokkutulekul kuskil hotellis. selline hülgemöla käis.
mingisuguse torumehe raamatu lugesin ka läbi (20 lk A4). see nende Piibel ja passiivse tulu reklaamimiseks A ja O

atsetoon
01.02.12, 13:33
Hihii
Mulle meeldib kui tullakse su juurde(piltilus blondiin nt kursaõde) ja öeldakse , et kas on võimalik kokku saada, et MUL ON JUST SULLE TÄNA MIDAGI ÖELDA
Ja vägagi võimalik, et ta kutsub enda poole. Sa vead õhtul kohale erutusest juuksed püsti ja hakatakse nt AMWAYST jahuma, mis on täielik külm duss

mulle ei meeldinud :(

ranka
01.02.12, 13:34
Hihii
Mulle meeldib kui tullakse su juurde(piltilus blondiin nt kursaõde) ja öeldakse , et kas on võimalik kokku saada, et MUL ON JUST SULLE TÄNA MIDAGI ÖELDA
Ja vägagi võimalik, et ta kutsub enda poole. Sa vead õhtul kohale erutusest juuksed püsti ja hakatakse nt AMWAYST jahuma, mis on täielik külm duss

Siis sinusugune kimatoorne mesilane peaks tutvustama sellele blondile enda 'torudest' koosnevat püramiidskeemi, kust kasu saad ainult sina...

Codecci
01.02.12, 13:39
Kas see Rikka ja vaese isa autor Robert on ka kuidagi võrgturundusega seotud? Ja kas need võrkturundajad flat out valetavad, või on praktikas #1 müügimehel tõesti võimalik see saavutada mida nad räägivad?

Rage
01.02.12, 13:47
Kunagi kui tööd otsisin, siis olid ka ajalehed jms portaalid täis mitte midagi ütlevaid kuulutusi, et vajatakse hakkajat noort jms.. ükskord läksin kohale, tol ajal oli miski Kulhberti aadress vms.. sisse istudes kohe nägin ära et püramiidskeem.. ja jalutasin minema.. wasted 1h

Potsataja
01.02.12, 13:47
Amway rahva jaoks pidi see raamat põhimõtteliselt Piibel ja autor Jumal olema.

Rage
01.02.12, 13:50
muidu naljakas mees Kristjan Kiis aka kiisumees, kes selle nimega või inimesega on kokku puutunud teab küll tema pidevaid skeemitamisi ja firmasid ja ärisid jms asju.. + päris palju on ta ka käinud ennast televisioonis näitamas.. suht edev tüüp, aint et temalt ma ei julgeks püksinööpigi osta, ükskõik mida ta ka ei paku, alati maksad üle või on muud moodi ripoff.. enivei.. ta on nüüd kukkunud ka sinna püramiidskeemi see kohvimasinate ja kohvidega.. aga nohh vähemalt mees on aktiivne ja teeb kõik endast oleneva, ehk kui keegi kunagi mingit passiivset tulu saabki sealt, siis on see tema:

https://www.facebook.com/Vorkturundus <-- tema leht.

pokkerisheriff
01.02.12, 13:51
Palju parem film müümise aspektist on Glengarry Glen Ross (http://www.imdb.com/title/tt0104348/). Boiler Room läheb imo rohkem Wall Streeti, Margin Calli ja muude börsi filmide kampa.

irf, kui vin diesel ja püramiidskeem lugesin, siis teadsin mis filmist jutt ja iga kord kui keegi boiler roomi kiidab, tuleb mul silme ette kuidas glengarry alec baldwin omab boiler roomi ben afflecki nagu poisikest motivatsioonikõnede võrdluses.

muruntau
01.02.12, 13:55
irf, kui vin diesel ja püramiidskeem lugesin, siis teadsin mis filmist jutt ja iga kord kui keegi boiler roomi kiidab, tuleb mul silme ette kuidas glengarry alec baldwin omab boiler roomi ben afflecki nagu poisikest motivatsioonikõnede võrdluses.
indeed! klassika! Tüübil oli 6 minutit osa, aga kandideeris sellega oskarile.
y-AXTx4PcKI

rahvavaenlane
01.02.12, 14:02
täitsa lõpp, mida ma loen! ma olin suht kindel, et eestis on see püramidskeemide värk ca 15 aastat tagasi läbipõetud haigus siis herbalife kujul. mul polnud aimugi, et sellised asjad nii jõuliselt senini tegutsevad. aga kui see herbalife siin tegutses, siis tööotsijal sellest pääsu polnud. sattusin isegi paaril korral nende lõksu. ühe korra kuulasin ca tund aega, ehk kuni selle momendini kui öeldi, et 160$ tuleb kohe välja käia. teised korrad panin kohe udjama kui kohale jõudes aru sain millega tegemist oli. selle herbalifega läksid asjad vist isegi nii kaugele, et ülejäänud tööpakkujad panid kuulutusse suurte tähtedega juurde, et TEGU POLE HERBALIFEGA.

privador
01.02.12, 14:25
Kui nüüd meeldegi tuletatada siis läksin vist 1999 ajalehekuulutuse peale kohale. Ma veel närveerisin, et jään tööintervjuule hiljaks
Kohale jõudes tabas mind üllatus, kui ruumis oli päris palju inimesi ja tädike hakkas rääkima kuidas ta on saanud rikaks annab oma poegadele jne raha Oli just mingi Kuhlbarsi tänaval. Reklaamis mäletan, et oli veel mingi 1000 eeku nädalas töö 8 tundi nädalas vms. Keskm palk oli siis ehk 4k?

sm0ntaan
02.02.12, 03:21
sugulane keeras herbalife toodetega tervise korralikult pe*sse. võttis aja maha ja nüüd juba aastake aasias

Pumper
02.02.12, 08:31
Uuemad asjad on ka liikvel, mingid tabletid mida paned bensiini sisse ja siis mingi ajapärast hakkab auto vähem bensiini võtma:D

Mul pesti ema pea sellega ära, hakkas mulle helistama, et aeg on teenima hakata jne, kui ma vedu ei võtnud, siis lendas tema hüpnotiseeria ta kõrvale ja tehti juba jõhkramaid kõnesid ja hakati minu ema suu kaudu mind ähvardama. Läksin püha viha täis. Palusin emal toru kõrvalolijale anda ja ütlesin et tahad tulen sinna ja tapan su ära. Panin toru ära ja peale seda enam ema ei helistanud selle jama pärast. Üsna varsti loobus temagi tablettidega auto tuunimsest. Närvi ajab kuidas ikka inimesed ära hüpnotakse, eriti sellised ullikesed.

Lasnakillah
02.02.12, 08:46
Täpselt sama pask on monavie acai mahlaga , mis on täpselt sama süsteemi peale ehitatud . Et sisse saada süsteemi pead ostma 3 kasti min summas 300 + euri .

Mahl mis teeb inimesest ufo ja vastupidi :) soovitan soojalt

nikitheone
02.02.12, 08:50
Uuemad asjad on ka liikvel, mingid tabletid mida paned bensiini sisse ja siis mingi ajapärast hakkab auto vähem bensiini võtma:D

Mul pesti ema pea sellega ära, hakkas mulle helistama, et aeg on teenima hakata jne, kui ma vedu ei võtnud, siis lendas tema hüpnotiseeria ta kõrvale ja tehti juba jõhkramaid kõnesid ja hakati minu ema suu kaudu mind ähvardama. Läksin püha viha täis. Palusin emal toru kõrvalolijale anda ja ütlesin et tahad tulen sinna ja tapan su ära. Panin toru ära ja peale seda enam ema ei helistanud selle jama pärast. Üsna varsti loobus temagi tablettidega auto tuunimsest. Närvi ajab kuidas ikka inimesed ära hüpnotakse, eriti sellised ullikesed.

tuleb meelde, et paar aastat tagasi pakuti mulle ka nende tablettide edastamise teenust. ei tulnud tol hetkel pähe, et oli püramiidiga, lihtsalt mõtlesin et loll asi

antnx
02.02.12, 10:00
http://www.juicescam.com/


Endal ka facebookis mingi tuttav kes selle monavie juraga tegeleb. Eesti "konverentsil" oli käinud 350 inimest. Holy shit dibiilikuid ikka jagub.

Ise ei saanud aru mis asi see on, et kas see on mingi vein - mõtlesin, et veiniturunudaja aga nüüd tuleb välja, et mingi megavõluimemahla pask. Iseenesest äri idee on hea - braindead ja hopless rahva käest raha lihtsalt ära võtta ... seda teeme meiegi "pokkerimängijad" , niiet väga ebaeetilist siin midagi pole. Aga eks ise pead mingi hetk aru saama ja mitte uskuma ja tarbima seda crappi.

http://www.monavie.com/news/1742/business-builder-kits-existing-distributors

Hinnad on ikka "päris" head

udikaz
02.02.12, 10:07
aga samas Avon ja Oriflame on Eestis ju väga levinud ja selle kohta ei kirjutata küll eriliselt midagi halba. Samas need ju samuti püramiidskeemi põhised :)

Pahvak
02.02.12, 10:17
Iseenesest äri idee on hea - braindead ja hopless rahva käest raha lihtsalt ära võtta ... seda teeme meiegi "pokkerimängijad" , niiet väga ebaeetilist siin midagi pole.


Me ei kiusa vähemalt sõpru stiilis "kule deponeeri ka, üks mees juba nii rikas, et riputab 500seid kuuse peale".

antnx
02.02.12, 10:17
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2511848161032&set=at.1261006130763.2034656.1397971726.1000001068 27524&type=1&theater

Selline rahvamass siis

Pumper
02.02.12, 10:59
Me ei kiusa vähemalt sõpru stiilis "kule deponeeri ka, üks mees juba nii rikas, et riputab 500seid kuuse peale".

Pokker on kindlasti püramiidskeem, aga siin toimu vähemalt aktiivset müüki (pähemäärimist), rahvast meelitatakse reklaamiga jne.

Kosmonaut
02.02.12, 11:17
Nii palju kui ma avoni ja oriflame müüatega olen kokku puutunud, siis pole seal see mõtteviis päris selline. Pigem on neil, et saame suht odavaid, aga normaalseid tooteid väikese allahindlusega osta.
Klassikalistel püramiidskeemidel (amway, GNLD, mahlad jms) on ühised küljed: ülikallid tooted, tooted on "tunduvalt paremad" kui ükski teine turul olev asi, see klassikaline "passiivne sissetulek", sageli tuleb teha "äri" alustamiseks suures summas ost ja muud sellised asjad. Avoni ja Oriflame juures ei ole taolist asja keegi rääkinud, kuigi tõesti süsteem idee poolest on ka püramiidi sarnane.

Muidu ise ühelgi sellisel esitlusel käinud ei ole, aga üks tuttav hakkas tegelema sellega mõni aeg tagasi (amway) ja muidugi klassikaline jutt: passiivne sissetulek, laienemine välisriiki, tooted on nii head, et ravivad vähki jne.

Ja tõenäoliselt keegi ka teenib suht korralikke summasi, aga sellistel tüüpidel on vast mingi 10+ astmeline püramiid all ja kõik tuttavad on ära tüüdatud. Ehk siis tõeliselt palju on vaeva nähtud erinevalt reklaamitud kiirest ja lihtsast sissetulekust.

timz0333
02.02.12, 13:08
Nii palju kui ma avoni ja oriflame müüatega olen kokku puutunud, siis pole seal see mõtteviis päris selline. Pigem on neil, et saame suht odavaid, aga normaalseid tooteid väikese allahindlusega osta.
Klassikalistel püramiidskeemidel (amway, GNLD, mahlad jms) on ühised küljed: ülikallid tooted, tooted on "tunduvalt paremad" kui ükski teine turul olev asi, see klassikaline "passiivne sissetulek", sageli tuleb teha "äri" alustamiseks suures summas ost ja muud sellised asjad. Avoni ja Oriflame juures ei ole taolist asja keegi rääkinud, kuigi tõesti süsteem idee poolest on ka püramiidi sarnane.

Muidu ise ühelgi sellisel esitlusel käinud ei ole, aga üks tuttav hakkas tegelema sellega mõni aeg tagasi (amway) ja muidugi klassikaline jutt: passiivne sissetulek, laienemine välisriiki, tooted on nii head, et ravivad vähki jne.

Ja tõenäoliselt keegi ka teenib suht korralikke summasi, aga sellistel tüüpidel on vast mingi 10+ astmeline püramiid all ja kõik tuttavad on ära tüüdatud. Ehk siis tõeliselt palju on vaeva nähtud erinevalt reklaamitud kiirest ja lihtsast sissetulekust.

Confirmin. Sõbra ema üle viie aasta Avoni esindaja vms ja palk sõltub puhtalt enda töökusest, suurim mis tean, et saanud on 2keur.

qbj0hn
02.02.12, 14:21
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2511848161032&set=at.1261006130763.2034656.1397971726.1000001068 27524&type=1&theater

Selline rahvamass siis
Kahju, et pilti kommenteerida ei saa, oleks veits trollinud.
Esimeses reas see sinises tüübil on küll siuke nägu peas, et "are you fucking kidding me?"

$Lauri$
02.02.12, 17:54
Otsisin tööd kunagi ja õde ütles, et tal tuttav pakub mingit otsa normi papi eest. Läksin kohale ja hakkas kohe blint networki juudi juttu tulema. Sellistel ahvidel pole absoluutselt eneseväärikust. Mina juba põhimõtteliselt ei hakkaks oma sõpradele selliseid valesid pähe määrima, isegi kui sellega oleks võimalik kergesti raha teenida.

privador
02.02.12, 18:11
Kõige selle juures on haige, et pakutakse TÖÖD. Mina mõistan TÖÖ all ikka ikka kindlat töökohta, kus palk iga kuu laekub arvele ja oleksid sotsiaalsed kindlustused.

Lowry
02.02.12, 20:00
http://vorkturundus.com/vorkturundus-vs-puramiidskeem-kas-need-on-sama-asi-3-osa/

võrkturundus vs. püramiidskeem

Ps. Ei, ma ei tegele kummagagi:)

Potsataja
02.02.12, 20:21
https://fp.lhv.ee/forum/free/119460?locale=et&containerId=news_comments&pagesOfMaxSize=false&listEventParam=6&listEventId=jumpToPage&lastReadTime=1242919486000&ajax=true

Huvitav kas see Toivo Kimmel on nüüdseks maha rahunenud ?

anatoli grinder
03.02.12, 04:07
Lahe teema:D
Kunagi helsinkis elades olen ka sellega kokku puutunud.
Yhel hommikul telefon heliseb. Mingi vana tuttav helistab, kellega polnud about aasta suhelnud, vend räägib, et kle tead mul sulle väga hea tööpakkumine. Rääkis , et selline üritus nagu betterlife tegeleb mingite tabletidega jne. Andis kellegi nr et helistaksin ja lepiksin kohtumise kokku, seal saan täpsemalt teada. Helistasin, kutsuti mingile konverensile hotell presitentis. Kuna tol päeval minna ei saanud, siis öeldi, et tule homme ja tutvustame sulle asja. Sai siis aeg kokku lepitud , kohaks ikka presitenti hotell.
Kohale j6udes v6tsid mind vastu mingi vend kes oli rahvuselt venelane ja mingi neegrinaine. Seletasid rääkisid , et mis ulme summasid v6ib ikka teenida jne. Vahepeal omavahel arutasid , et kuhu talveks reisima , puhkama lähevad. Mingid reisikataloogid olid ka kaasas LOL, lapasid seda vahepeal. Aga jutt oli nii hea , et olngi pmst n6us juba lepingutele alla kirjutama, aga 6nneks olin unustanud passi koju:D lepingus oli vaja isikukoodi. pmst kogu pakett oleks maksma läinud pea kilo euri, aga sai järelmaksuga, et mingi 50 eur vist kuu oli. Kuna passi kaasas ei olnud siis lepisime kokku , et teeme lepingud nädala pärast , kui toimub uus konverens. Kysis veel, et kas tuttavaid palju sul jne , et kutsu k6ik siia järgmisele koosolekule.
Hiljem paari s6braga arutades m6tlesin, et päris 6ige asi see ei ole ja otsustasin mitte tegeleda selle jamaga.
Hiljem veel vend pidevalt pommitas k6nedega, et m6tle ikka ymber ära ole loll LOL rääkis et osad kes kuu aega tagasi liitusid teenivad juba 4-5 kilo eur kuus:D
aga jah sinna see asi jäi..

Potsataja
30.06.12, 13:25
http://f.postimees.ee/f/2012/06/29/1191562t55hc5d8.jpg

http://www.e24.ee/892896/eestlasi-hullutab-jarjekordne-puramiidskeem/

http://www.tarbija24.ee/893012/mona-vie-eesti-juht-me-ei-muu-tooteid-vaid-elustiili/

Pappi pritsib uksest ja aknast. :p

hotcocacola
30.06.12, 13:58
Meenutab natukene pokkeriprode Tolmuahvi... :D

FreakyJason
30.06.12, 14:12
Ma oleks ka peaaegu selle lõksu langenud. Jummalale täna et aru peas oli

hoss23
30.06.12, 14:18
Ma oleks ka peaaegu selle lõksu langenud. Jummalale täna et aru peas oli

Sina haritud inimene, kuidas siis nii?

-andres-
30.06.12, 14:41
Haha. Tüdruku sõbranna miski nädal-kaks tagasi suured silmad peas rääkis sellest. Ise kuulasin ja vaikselt mõtlesin Jumal Auta.

eddi
30.06.12, 14:48
Haha. Tüdruku sõbranna miski nädal-kaks tagasi suured silmad peas rääkis sellest. Ise kuulasin ja vaikselt mõtlesin Jumal Auta.

Haha. Mind üks hea sõber kutsus ka. Lubasin tulla ja siis päev ennem küsisin, et ega see võrkturundus ei ole, tuli vastus "no mitte päris", siis mul oli kohe "god damit", aga lubasin minna ja läksin. Sama teema oli... Kuulasin kogu see aeg mõttes, et WOW, ütlesin viisakalt ei ja siis mõtlesin, kas see kuulamine oli +EV. Otsustasin, et oli, kuna sain tasuta teed ja mahla :D

privador
30.06.12, 15:13
vaatasin jah et puha tolmuahvi teisik


huvitav et petturid käivad ringi sellise kasitud olemisega ja uhke autoga. Ilmselt tahetakse sellega sisendada usaldust

Maxi
30.06.12, 15:17
Aga davai mehed, paneme ise ühe püramiidi püsti, ilmselgelt +EV ju

FreakyJason
30.06.12, 15:33
Muideks nägin seda venda oma Audiga mingipäev mööda Tammsaare teed uhamas. Vaatsin numbrit ja mõtlesin kergendusega et wtf ma üldse sinna seda solki jooma läksin. CoMarketist saan ploominektari 79sendiga kätte :D

Rigged
30.06.12, 16:53
Kunagi sattusin kogemata ühe amway tüübi koju, nüüd ca 5x kuus helistab, üritab ikka tööle värbata. Sellistest vendadest tuleb eemale hoida, kes tõega usuvad, et püramiidskeem on kõige õigem.

VisaHing
30.06.12, 17:27
Tööjuures üks eit ka tutvustas seda. Hästi aru ei saanud, et mis teema sellega on aga pudel seda lurri maksis 30 euri kuskil ta sõnul. Sai ka maitstud ja päris OK aga sellest skeemist ma ikka aru ei saanud. Et kuidas täpsemalt nad teenivad sellega.
Oli vist midagi, et tellid ise 5 pudelit seda lurri ja siis tutvustad sõpradele, kes ka tellivad ja siis kuidagi teenid nende pealt or somt?

Rage
30.06.12, 18:02
http://www.youtube.com/vorkturundus

Potsataja
30.06.12, 18:26
"Kuid Mona Vie mahlas on marja vaid 25 protsenti ning 750 ml pudel maksab tellijale pea 30 eurot"

Ehk siis seda väärtuslikku acaimahla on neil pudelis 187,5 ml.

http://looduspere.ee/CatalogueRetrieve.aspx?ProductID=957845&A=SearchResult&SearchID=713907&ObjectID=957845&ObjectType=27

Sellest 22,49€ maksvast mehust saaks põhimõtteliselt kolm pudelit MonaVie sarnast mahla, mida siis rämeda soodusega ehk a´20€ maha müüa. ;)

Probleem on ainult selles, et kuidas müüv jutt välja mõelda ja veenvalt potentsiaalsetele klientidele esitada. ;)

Muidu netist otsisin nende imemarjade nö. tootjahinda ja kui ma õieti vaatasin siis oli selleks 10$+/kg.

pokkerisheriff
30.06.12, 19:01
kui selle a7-ga uhkeldava "äriguru" nimi googlesse sisse lüüa, siis vaatavad vastu mingi kyosaki cashflow klubi lingid - normaalse inimese jaoks peaks sellest piisama, et teda idioodina defineerida.

ranka
30.06.12, 19:30
Meenutab natukene pokkeriprode Tolmuahvi... :D

See oli ka minu esimene mõte :D

Pokutaja
01.07.12, 13:39
kui selle a7-ga uhkeldava "äriguru" nimi googlesse sisse lüüa, siis vaatavad vastu mingi kyosaki cashflow klubi lingid - normaalse inimese jaoks peaks sellest piisama, et teda idioodina defineerida.

Ja olgem ausad, sa ei tea cashflow klubist ja Kyosakist mitte midagi ise ja pritsid mingi mõttetu ja väära statementi välja siin.

Potsataja
01.07.12, 14:40
Ega eriti keegi ei teaks temast midagi, kui ta raamat poleks Amway tippu(de)le muljet avaldanud. Sealt see pushimine alguse sai ja lumepall veerema hakkas.

Muide, kas kellegil on mingeid võrkturustuse ja maksude teemal? Artkleid ikka ilmub aga kunagi pole olnud võimalust lugeda mõne maksuametniku arvamust asjast.

Pokutaja
01.07.12, 14:53
Minu arvates küll enamikud ei tea Kyosaki ja Amway seosest midagi, kaasaarvatud mina ise. Kyosaki ei propageeri absoluutselt mingeid püramiid skeeme ja sääraseid asju.
Amway tegelikult ju väga kõva firma. Kõik teavad sellest, Amway tipud teenivad sellega miljoneid jne. Samamoodi nagu Hitler oli ka väga kõva mees, lihtsalt ta kasutas oma talenti perversetel eesmärkidel. See, et Kyosaki mõtted ja ütlused Amway tippudele muljet avaldasid ei tähenda, et neid õpetusi tuleks kasutada püramiidskeemide loomiseks. Kõik targad inimesed ei kasuta oma intelligentsi ju headel eesmärkidel...

privador
01.07.12, 15:20
Muide, kas kellegil on mingeid võrkturustuse ja maksude teemal? Artkleid ikka ilmub aga kunagi pole olnud võimalust lugeda mõne maksuametniku arvamust asjast.
Imestan veidi tõesti kas MA on kinni makstud.
Tegemist on ju otsese äriga-keegi saab EV pinnal tulu. Toimuvad prentatsioonid-maksuametnikel kipub vaid kohale minna ja küsida kas käibe,tulu ja sotsiaalmaksud on makstud???

Miks ajatakse ajakirjanduses mingit iba, kui küsida konkkreetse maksuametniku nägemust sellest. Ka võrkturustajad on sellest vastates suhteliselt kidakeelsed.

Oletame et kõige nõrgem lüli registreerib ennast fieks. Pm pool läheb juba maksudeks, kui ta isegi mustalt oleks pm miinuses. Huvitav kuidas tuludeklaratsioon välja näeb? Et teenisime 5000punkti ja saime plaatina taseme?


Mulle tundub, et võrkturustajad agiteerivad kõik selllele, et mingit äritegevust ei toimu sest raha vahetavad kaks eraisikut ja seadus on võimetu pm


Miks on vaja eetilisusest jahuda. Paar maksuametnikku võiksid nagu puugid kallal olla ja oleks selliseid ärisi vähem

privador
01.07.12, 15:29
Kusjuures ühel amway konverentsil öeldi, et jaekaubanduses on samasugune võrkturustus. Pm ju Maxima miinimumpalgaga müüjad teevad tööd, et omanikud teeniks miljoneid.
Aga tegelikult seal siiski oluline vahe, kui etevõttes kõige madalam pulk teenib vähemaltki midagi, siis püramiidis kõike väiksem pulk maksab üritusele peale. Lisaks ka maksuprobleemid

Potsataja
01.07.12, 15:35
http://www.juicescam.com/monavie-is-embarrassed-by-their-income-disclosure-statement-2/

See siis selle "teenimise" teema kohta.

BuildUp
02.07.12, 01:00
Aga tegelikult seal siiski oluline vahe, kui etevõttes kõige madalam pulk teenib vähemaltki midagi, siis püramiidis kõike väiksem pulk maksab üritusele peale. Lisaks ka maksuprobleemid

Vahe on selles, et maxima müüja saab tasu teenitud tundide eest. Amwayga tegeleva isiku tasu ei sõltu konkreetselt tema panustatud tundidest, vaid sellest mis tasemel ta ise süsteemis on ja kui palju tema all olevad inimesed punkte genevad. Ühesõnaga on võimalik amwayga tekitada passiivne rahavoog. Ja mis need maksuprobleemid on? Kõik toimub FIE süsteemi järgi.


Olen kokku puutunud GNLD, Amway ja ühe underground-scam skeemiga. Ei propageeri siin absoluutselt mitte midagi ja ei tegele ise ka mitte ühegagi neist. Mingil hetkel sai lihtsalt natuke uuritud võrkturunduse üleüldise maine (miks maine nii sitt on ja mida valesti tehakse) ning süsteemi toimimise kohta. Kindlasti oleks reaalne teenida amwayga raha, kuid põhipoint on selles, et kui sa tahad seda teha, siis sellest peab saama sinu elustiil. Mina seda paraku ei taha.

Üks tuttav, kes alustas 2007. aastal teenib praegu iga kuu keskmiselt 2k€, mis eesti mõistes on piisavalt korralik. Ma olen täiesti veendunud, et selline sissetulek on võimalik saavutada ka kaks korda lühema ajaga, kui mõelda oma peaga etteantud raamidest välja ning teha seda äri veidike teistmoodi kui seda teeb keskmine amwayga tegeleja.

Potsataja
02.07.12, 01:45
Ma olen vahel ka pokkerist kui võrkturundusest mõelnud, sest ka selle puhul on süsteemi nö. sisse kirjutatud, et 90%+ võrgu liikmetest kaotavad raha. Uusi liikmeid on kogu aeg peale vaja, sest lahkujaid ja bustoks läinuid tuleb ka kogu aeg juurde. Passiivne rahavoo tekitamine on samuti afflicate teema kaudu võimalik.

BuilUp, kas sa oled kindel, et Amways on passiivse rahavoo tekitamine võimalik ka niimoodi, et ise tõmbud aktiivsest tegevusest kõrvale aga oma "puu" pealt saad ikka protsenti? Enamus võrkturustusfirmasid välistavad selle võimalus ühel või teisel moel. Mul oli kunagi üks väga agro klient, kes Amway teemaga peale käis. Sellest ajast jäi mulle nagu meelde, et mingi x summa müüki sa lihtsalt pead ise tegema, muidu jääd boonustest ilma.

privador
02.07.12, 07:59
loeks huviga mõne amway fie tuludeklaratsiooni.
"elustiil" on sellne väga kerglane mõiste. Paljud petturid võiksid selle sildi alla ennast peita.

K2okfor_Mey
02.07.12, 08:24
Yldiselt püramiidiskeemidaga ongi nii tipud saavad raha viimased mitte midagi. Tuleb meelde kunagi promoti seda nn astelpaju äri, et osta taimed välja(megakallihinna eest) ja hakkad teenima rämedalt. Astelpaju äri vist vaibus ka suht ruttu ja nyyd neid mahlasid kõik poed täis aga eriti vist kaubaks ei lähe. Eks iga tööga on nii, et kui on natuke mõistust ja pealehakkamist võib teenida raha vahet pole on see siis millegi parseldamine, pokkerimängimine või mingi muu tegevus.

vsiu100
02.07.12, 10:20
mul paar sõpra said ka amway puuga pähe. nii ca 5-6a tagasi juba. algul käisid ka ajudele ja käisin korra isegi rahvusraamatukogus
seda jama kuulamas. ei avaldanud muljet. miks? sellepärast, et esinejad olid suht roti välimusega ja ei tekitanud usaldust ja asi tundus liiga hea, et tõsi olla. sesmõttes müts maha(tõsiselt) selle mahlapoisi ees, et A7 perse all. jätab eduka mulje.
need paar sõpra lubasid 2-3a pärast peale sellega tegelema hakkamist oma sünnipäeva kariibidel pidada ja mind ka kutsuda. siiani ootan kutset......lisaks käivad mõlemad endiselt tavatööl edasi ja imo maksavad asjale peale - esinemised, loengutel käimised oma raha eest soomes, rootsis, venemaal jne.
kahju hakkab, toreded ja targad poisid tundusid....................

Potsataja
02.07.12, 21:08
Mahlapoiss on oma võrgu Eesti tipus ehk mingi 0,x% hulgas.

Kusjuures kui nüüd tipus olek ehk alguses kohe ree peale saamine välja arvata, siis ma ka imestan, kui toreded ja targad poisid ning tüdrukud selle õnge lähevad. Peaks ju olema päris lihtne need punktid rahasse panna ja seega mõista, palju on kogu puul müüa vaja, et teeniksid x€.

For me, my goal is a minimum ability of $5,000 a month. In order to achieve this kind of success with the Amway Quixtar Compensation Plan you must build a dowline in the upwards of 400-500 people having sales of over $400/month!

Article Source: http://EzineArticles.com/1286217

Tõenäoliselt on autor siiski kusagil arvutustega eksinud. 2000€ kuusissetuleku näitel peaks "puu" tarbima ja müüma kokku kuus 160 000 € eest Amway tooteid.

privador
02.07.12, 22:31
Amway nt reklaamiti nt et saab reisida jne. Tegelikult inimesed ei arvesta ka kulusi. Autoga ringi kaarutamine, reisimine, hotellid(kui just põõsas ei maga) on ju otsene kulu, mida ei maksa kinni "tööandja" vaid ikka sina ise.

Svenza
12.10.12, 10:59
ROFL. Eile tuli üks pokkerimängija (lambifish, Tartu Olümpsi regular oli kunagi) feissaris juttu ajama ja oma kohviaparaate ja imehead maailma parimat kohvi tutvustama. Jesus christ, mis inimesega tehtud on??? Täiesti ajud läbi pestud. Punkt 1 - mul sõber teenib 4000€ kuus sellega.
2 - Sul on suur tutvusringkond, oled hea suhtleja, hakkad metsikult rulli kokku ajama.
3- See kohvi valiti maailma TOP 5 paremuselt.
4- ise midagi tegema ei pea, lihtsalt värba inimesi juurde ja plekki tuleb
5- ise saad tasuta kohvi juua

Selle koha peal panen: TÜRIAAAAAAAAAAAA, ma EI joo kohvi, millest sa aru ei saa???
Väikene paus ja latrab täie pasaga edasi. Kui palju ikka sõber teenib kuus ja kuidas firma areneb edasi erinevatesse riikidesse. Varsti eesmärk USA ja Kanada vallutada, seal potentsiaalset 250M klienti. Ma ütlesin, et kuule vitupea, USA-s on ainult 315M inimest, kas kõik imikud ja surijad hakkavad ka omale kohviaparaati ostma v? Mõtle loogiliselt lambiants. Tra, vastik vaadata, inimestel omal loogilist mõtlemist pole, kiitis oma sitta taevani ja tahtis täna kokku saada, et presentatisoon teha...
Ütlesin, et mul ema Tupperware ja Oriflame´ga tegelenud aastaid, huvitav et ta veel siiamaani miljonäriks pole saanud.
Siis jutu jätkuks küsisin veel, et palju pappi peab alla käima. Võimalus soetada kogu pakett mis maksab 519€ või "veel vingem" 769€ eest. Mingi hunnik filtreid ja läbiloputust saad kaasa ja persetäis pakke kohvi. Kohvi on nafta järel müüdavuselt teine toode maailmas... Tra, mul tuli okse peale. Hea, et selle teema leidsin, sain kohe välja valada hinge pealt.
Noh, mis arvate, peaksin ahvatleva pakkumise vastu võtma ja ratsa rikkaks sekundiga? :D:D:D Tra, on ikka imbetsille maailmas, ise nii usuvad ka kõike, jube lihtsalt. Kunagi käidi mingit Kirby tolmuimejat ka pakkumas 53K EEKi vist maksis :D Ma ütlesin otse sellele noorele müügimehe-nolgile näkku, et see peaks mul m.unni ka imema kui peaksin sellise raha eest ostma. Ajas sihukest pläma suust välja, kasutas võõrsõnu mille tähendust ei teadnud. Paari koha pealt sai vend nii lõksu tõmmatud juba, faktiteadmine absoluutne null! OK, ei viici jahuda rohkem. Edu müügimeestele!

Rage
12.10.12, 11:03
Mul on see kohviaparaat.. mul naiska ostis selle lihtsalt päriselt endale ja emale kummalegi üks aparaat.. müüja käis veel pikalt peale, et davai hakaku nüüd edasi sebima teisi ostjaid jms asjapulkasid.. sai toorelt emmi saadetud.. poest saia ostes ma ei lähe sama saia sõpradele pähe määrima nii et tõmmaku oks koomale.. kohvi aparaat on hea ja mugav.. kohv on hea.. sortisid palju mille hulgast valida.. veidi kallis on.. ca 0,25 senti tassitäis.. aga mugavus maksab ka midagi.. end of story..

privador
12.10.12, 11:22
Just mõtlesin ükspäev

a)Lood firma Puhas õhk OÜ vajadusel lood fancy kodulehekülje
b)Ostad hiinast mingit sitta mingi partii
c)Paned CVkeskusesse töökuulutusse "Arenev firma xxx otsib enda meeskonda aktiivseid müügitalente vms palk kuni 5keuri kuus(mis isenenesest pole vale)
d)Palju tööotsijaid tuleb kohale-koolitad välja jne. Palka loomulikult maksad vaid "tulemustasu" pealt v siis ostab see müügimees ise partii välja. Võid ka mingi jalgade süsteemi välja aretada
Ühesõnaga mingit tööjõuriski ei võta
e)Tõmbud passiivseks kui lumepall on veerema pandud. Vajadusel paned tankistid juhatusse, kui tahad madalat profiili hoida. Eestis seadused külge ei hakka
d)Kui midagi läheb p-sse siis asutad uue juriidilise keha ja alustad otsast peale

Tundub, et selline skeemitamine on eestis popiks saanud.

Potsataja
12.10.12, 11:29
Pauligil on vist mingid analoogsed kohvimasinad 4x odavamad. Luxi tolmuimejate näitel nagu mäletan, et tehasehind (tootjahind) oli imo 15% lõpphinnnast.

Meenus see Pauligi toode: http://www.euronics.ee/tootekaart/44300/Koogitehnika/Kohvimasinad/19016

Nii fancy ehk ei ole kui Zinzino (?) aga imo ei õigusta võrkturustuse vs. jaekaubanduse hinnavahe ennast kunagi.

privador
12.10.12, 11:35
Huvitav palju nende kohvimasinate hinnavahe on? Sealt saaks välja arvutada umbkaudu palju vahendajad(võrkturustajad-skeemiloojad) tasku panevad.

MarxVoss
12.10.12, 13:14
Svenza. Mul ka tuttav käis presenteerimas aga ma kasutasin seda selleks, et kohvi juua. Larpisin vist 10 erinevat endale sisse ja mõned veel peale, kuna olen hull kohvi hoolik (peale selle, et alkohoolik ka olen. Kohv oli tõesti hea. Aga siis kui äri jutuks hakkas kakkuma, siis ütlesin, et ma ikka oma löfsberg lilale truuks jään.

MarxVoss
12.10.12, 13:15
Huvitav palju nende kohvimasinate hinnavahe on? Sealt saaks välja arvutada umbkaudu palju vahendajad(võrkturustajad-skeemiloojad) tasku panevad.

Hinnad algasid mingi 120 Eurist kuni 750-ni vist + iga tass kohvi oli kuskil 2Euri ja kui sõbrad tood ka siis saad mingi portsu kuus tasuta. Igatahes jama!

bauss
12.10.12, 13:23
selle raha eest saab juba JURA masina, nahhui mingit lollust vaja osta

Cypher0
12.10.12, 13:47
Svenza. Mul ka tuttav käis presenteerimas aga ma kasutasin seda selleks, et kohvi juua. Larpisin vist 10 erinevat endale sisse ja mõned veel peale, kuna olen hull kohvi hoolik (peale selle, et alkohoolik ka olen. Kohv oli tõesti hea. Aga siis kui äri jutuks hakkas kakkuma, siis ütlesin, et ma ikka oma löfsberg lilale truuks jään.

Rofl, nice one! :D

bauss
12.10.12, 14:27
http://www.facebook.com/KristjanKiis

BuildUp
12.10.12, 14:30
http://www.facebook.com/KristjanKiis

Ohoh, popim kutt kui Mr. Erit.

e: rofl - http://www.facebook.com/photo.php?v=2806679802697

Matu
12.10.12, 14:38
haah nyyd sain aru miks yks tuttav fbs seda kohvi värki jagas kogu aeg
arvasin et niisama poisile meeldib aga näed siis :D

TaistoJ
12.10.12, 14:40
EPIC videod sellel tüübil.
http://www.facebook.com/photo.php?v=2056799776165&set=t.1129712803&type=3&theater

BuildUp
12.10.12, 14:41
http://www.reporter.ee/2008/07/10/hakkaja-kristjan-otsib-naist-mobiili-luhisonumi-abil/

Potsataja
06.03.13, 09:54
http://www.tarbija24.ee/1160030/sajad-eestlased-loodavad-kullaskeemist-holpsat-tulu

Tundub suht kerge rahateenimise võimalus olema. :p

BuildUp
06.03.13, 10:08
http://www.tarbija24.ee/1160030/sajad-eestlased-loodavad-kullaskeemist-holpsat-tulu

Tundub suht kerge rahateenimise võimalus olema. :p

«See on mõtlevate ja tarkade inimeste äri, see ei ole mõeldud igaühele!» kiidavad sponsorid takka. :D

oitarvi
22.03.13, 17:21
Täitsa huvitav teema siin avatud. Olen ka eluaeg selliste nn püramiidskeemide suhtes väga skeptiline olnud. Kodukohas kunagi mõned nooremad tüdrukud tegelesid ka Mona Vie mahladega ja siis sai nende üle naerdud, et mis sitta nad müüvad ja kuidas nad sinna ikkagi sattusid ja omadega perse kukkusid ning inimesi värvata üritasid.

Vaatan siin on natukene seda kohviteemat ka lahatud. Ütlen kohe, et ei hakka midagi reklaamima ja propageerima, aga tegelen ise ka mõnda aega selle sama kohvideelaga. Paljud ütlevad selle kohta püramiid-, võrk-, otseturundus. Nimetagem seda kuidas siis tahes.
Tahtsin mainida lihtsalt, et võrkturunduse maine on siin Eestis väga alla käinud just selliste tegijate poolt nagu Mona Vie, mingid tolmuimeja müüjad või mis iganes huinjaa ja inimesed on kõige sellise sarnase suhtes väga skeptilised ning eemalehoidvad, kuna meedias kajastatakse ka pidevalt, et kes on petta saanud ja järjekordne skeem. On ka olemas väga okeid firmad, mis pakuvadki solid tooteid. Nagu siin eelpool mainitud, on ka Oriflame, Tupperware, Avon võrk- ehk otseturundusvõrk. Need tooted on ju okeid ja inimesed ostavad neid.
Tüüpilise püramiidskeemi kontseptsioon seisneb selles, et tuleb värvata inimesi, kes omakorda värbavad jälle inimesi ja siis teenitakse raha ülemistele tippudele. Otsest toodet nagu polegi või on mingi huinjaa jälle välja mõeldud nagu see mona vie mahl. Mingi aeg need toimivadki, kuni inimesed enam ei liitu siis läheb perse jälle ja tehakse uus püramiid...

Miks mulle see kohvi teema meeldib on, et siin on hea toode mida inimestele pakkuda ja ma usun sellesse. Ma ei suudakski inimestele, eriti sõpradele mingit paska tutvustada ega müüa. Ma mõistan hästi mis on püramiid, selle kohta võib ka püramiid öelda, kui tahate. Keegi tõi ka varasemates postitustes selle Maxima näite...aga terve elu ongi ju püramiid. Igalpool teenitakse oma suurtele ülemustele pappi, ole kasvõi mingisugune lihtlabane hooldustehnik või mäki teenindaja.

Kohviäri prioriteediks ongi klientuuri suurendamine/laiendamine, inimestele kohvi müüa ja seda pakkuda, mitte inimesi ärisse kutsuda.
Pealegi on vähesed firmad mis kuuluvad Eesti Otsemüügi Assotsiatsiooni. See kohvideela kuulub sinna, lisaks Oriflame, Avon ja nüüd lõpuks aastate pingutusega sai Amway ka liikmeks.

Keegi mulle kiiret ja suurt raha pole kähku selle äriga seoses välja pakkunud. Mina võrdleks seda võrkturundust natukene pokkeriga. Miks? Tulemused tulevad pikema perspektiivi peale, paljud tulevadki ärisse, et kiirelt ratsa rikkaks saada ja pappi hakkab kohe sitaks peale pritsima, aga mis tegelikkus on, et nad feilivad ja kaotavad motivatsiooni ning loobuvad. Pokkeriga on sama, paljud tulevad suures õhinas rikkust taga otsima, aga kuna puuduvad teadmised, oskused ja kogemused, kaotatakse kogu oma raha ja öeldakse, et see on õnnemäng. Täpselt nagu pokkeriga, tuleb ka äris ennast pidevalt koolitada, materjale lugeda, selle asjaga pidevalt tegeleda ning aega pühendada ja keskenduda pikema perspektiivi tulemustele. Kohe, kiirelt ja palju ei tule elust kuidagi, kui just lotoga ei võida.
Võrgu äriga ongi nii, et kui sa midagi ei tee siis ei tule ka raha. Sinna peab sitaks aega pühendama ja asja tegema siis hakkavad ka tulemused tulema.

Ma poleks elu sees arvanud, et minust saaks müügimees. Aga kuna mu head sõbrad on ka seal siis saan nendega nagunii koos aega veeta ja koos äri ajada.
Mu tavatöö juures inimesed pidevalt halavad, et palk on väike ja hinnad on kallid ja elu on kallis, aga mitte keegi ei tee selleks midagi, et nende elu parem oleks, isegi tööl nad lebotavad. Seega proovisingi midagi muud oma tavatöö kõrvalt. Minule lihtsalt uus väljakutse, kas saan sellise asjaga üldse hakkama ja kui normaalselt juba taskuraha hakkan teenima siis see on igati positiivne. Tuleb lihtsalt ise järjepidav olla.
Suuri ja erilisi tulemusi pole ma veel saavutanud, kuna lihtsalt pole jõudnud töö ja koolituste kõrvalt sellesse nii palju aega pühendada. Aga siiamaani olen väga rahul, just enesearengu koha pealt ja kindlasti ka uute ja vahvate tutvuste pärast. Kui äri perse läheb siis vähemalt tutvused ja kogemused jäävad alles. See on see, mida keegi sult ära võtta ei saa.
Ärge liigitage lihtsalt kõike ühte patta ja vaadake asju ka teise nurga alt, sest üldiselt inimesed puhtalt oma ignorantsusest panevad sama teema lihtsalt ühe kella külge ja ütlevad see on halb ja kole.

Loodan, et keegi mind nüüd risti ei löö. Avaldasin lihtsalt oma arvamust, miks ma seda teen. Cheers. :- )

Codecci
22.03.13, 17:59
oitarvi, mis kohvi? See mingi Rootsi/taani vms masin, mis nende patjadega toimib?

Kui jah, siis mul sugulane tegeleb sellega. Räägiti standard püramiidskeemi juttu sellel nö. "tutvustamisel", et oh boss sõidab Audi A7-ga, €10K kuus pole mingi näitaja, et mõned teevad peale 3 kuud €2K jms sitt. Ei ole ju normaalne.

Kuidas minu arust ok oleks - ütle reaalne number, enamus teenib €50 kuus heal juhul ja sellest 50%+ ostab iseendale. Toode võib-olla ok, aga LOL @ parem kui mitmetuhandelised espressomasinad.

Tupperware nt väga ok toode imo, aga miks seda ei müüda poes? Ma ei oska öelda kas poes on võrreldavaid tooteid, pole eriline koduosakonna külastaja, aga kui pole siis pane need kulud otsa hinnale mis poes müügiga tekivad või tee kasvõi online pood vms ja kui tahad tasuta reklaami inimeste kaudu siis müü nende kaudu, aga maksa oma müügimeestele lihtsalt palka või rumalatele maainimestele ütle, et reaalselt sa hakkad €10, heal juhul €50 kuus teenima, take it or leave it. Parim inimene vb tõesti teenib €2K kuus, aga meie kõigi aja keskmine €25 kuus vms. Mul mitu sugulast kes Tupperwaret aastaid müüvad, ei usu, et keegi üle €50 kuus teenib.

BuildUp
22.03.13, 18:10
Codecci, see ei tööta nii. Inimesed otsivad magic pilli, mis kohe toimiks. Mitte keegi ei taha kuulda, et ta peab 3 aastat kõvasti vaeva nägema ja alles siis võib-olla hakkab midagi tagasi tootma. Sellise turundusega oleks profit mitmeid kordi väiksem, kui ta praegu on.

Seda "kohvideelat" raske pole müüa? Eeldan, et hinnad mingi €600+?! Samas mingi aeg osteti edukalt neid €2k tolmuimejaid ka, mis see 600€ kohvideela siis ära pole.

gamblingFTW
22.03.13, 18:12
Äkki keegi foorumist soovib osta ? :D

Codecci
22.03.13, 18:12
Codecci, see ei tööta nii. Inimesed otsivad magic pilli, mis kohe toimiks. Mitte keegi ei taha kuulda, et ta peab 3 aastat kõvasti vaeva nägema ja alles siis võib-olla hakkab midagi tagasi tootma. Sellise turundusega oleks profit mitmeid kordi väiksem, kui ta praegu on.

Seda "kohvideelat" raske pole müüa? Eeldan, et hinnad mingi €600+?! Samas mingi aeg osteti edukalt neid €2k tolmuimejaid ka, mis see 600€ kohvideela siis ära pole.
Jup BuildUp, olen nõus, aga tahaks teada kuidas oitarvi meelest see võrkturundus ei olegi nii paha, kuidas ta suudab öelda, et tegemist on eetilise asjaga, mitte borderline scämmiga.

Masin maksab mingi €100-200 kõige odavam.

Strawberry
22.03.13, 18:13
15€ kuus järelmaksuga võib ükskõik mida ükskõik mis hinna eest maha müüa.

oitarvi
22.03.13, 18:14
Codecci, kohvi on Rombouts & Malongo, aga masinate turustaja on jah Rootsi börsiettevõte. See sama padjakese süsteemiga. Minumeelest on igati okei kohvi, toode on hea ja kvaliteetne. Inimesed ongi nõus kvaliteedi eest maksma, kui see neile meeldib. Ja pole mitmetuhandelised masinad, täiesti konkureerivad hinnad poes pakutavate toodetega. Poes lihtsalt sa ei saa maitsta kohvi ja ise proovida masinat. Pead lihtsalt välimuse järgi ostma.

Aga minule ei lubatud ulme summasid, liitusingi ainult hea sõbra pärast, kes kauem on olnud, kuna ma usaldan teda ja ta on siiamaani igati rahul ja me saame koos seda teemat ajada. Tal on algne investeering tagasi teenitud, nüüd on ainult lihtsalt edasi vaja minna.
Tahtsin öelda, et ma olen ka koos sõbraga teinud mõnele paremale tuttavale äriesitlusi, kellega tahaksin koostööd teha. Need on tavalised kõige paremad sõbrad olnud. Suvalisi lambi inimesi pole ärisse kutsunud. Suurtest summadest äriesitlustel pole kunagi maininud. Mainime, võib juhtuda nii, et esimesed pool aastat võib teenida null või mõnisada eurot ainult. Ja et pole mõtet üldse liituda, kui aega pole selle asjaga tegeleda ning unarusse jääks. Aga kel on aega ja huvi ning kes ise areneda tahab ning võibolla ka kunagi juba raha saada siis räägime hea meelega asjast.

kallekusta
22.03.13, 18:16
Tupperwaret ei müüda sellepärast poes, et keegi ei ostaks seda kui piimakann maksab 20 euri ja kõrval mingi noname 2 euri. Mis sellest, et Tupperware on parem jne.. Sellist kirvest plastmassi saabki müüa ainult pestud ajudega müügimeeste abil.

See müügis olev maja peaks kuuluma vähemalt juttude põhjal Eesti Tupperware maaletoojale. Seega arva ise, mis selle piimakannu omahind on.

http://www.kv.ee/kaunis-villakompleks-ootab-sind-vaid-25-km-tallinn-1924818.html?nr=2&search_key=ce3fee4b35e8c5e0d151708837724321

karupoeg
22.03.13, 18:17
no offence, aga peab ikka inimesel huvi olema ,et sõpradele-tuttavatele mingit kohvi pähe määrida. täielik kilplase äri. pärast kraabid oma sendid kokku ja oled sõpradest ilma.

rääkimata sellest, et äriliselt on püramiidturundus keelatud, võiks inimene aru saada, et see hetk kui jutt/võimalus jõuab temani - on juba liiga hilja. No money for you.

virukunn
22.03.13, 18:18
Tupperware nt väga ok toode imo, aga miks seda ei müüda poes? Ma ei oska öelda kas poes on võrreldavaid tooteid, pole eriline koduosakonna külastaja, aga kui pole siis pane need kulud otsa hinnale mis poes müügiga tekivad või tee kasvõi online pood vms ja kui tahad tasuta reklaami inimeste kaudu siis müü nende kaudu, aga maksa oma müügimeestele lihtsalt palka või rumalatele maainimestele ütle, et reaalselt sa hakkad €10, heal juhul €50 kuus teenima, take it or leave it. Parim inimene vb tõesti teenib €2K kuus, aga meie kõigi aja keskmine €25 kuus vms. Mul mitu sugulast kes Tupperwaret aastaid müüvad, ei usu, et keegi üle €50 kuus teenib.


Teenib ikka. Mul nt vanaema aastaid tagasi tegeles sellega ja kuu lõikes pani ikka mitu k eeki tasku imo + mõned ta tuttavad veel rohkem. Tooted on tõesti nutsid, aga rämedalt kallid ka ja sellepärast see online poena ilmselt ei toimigi. Neid müüakse ju nii, et tehakse mingi teaparty kellegi kodus, kus rahvas kutsutakse kokku ja siis see müüja a.la küpsetab seal miskit ja näitab seda stuffi praktikas.

gamblingFTW
22.03.13, 18:19
Oitarvi, mida täpsemalt sa mõtled sõna "arenema" all võrkturunduses?

oitarvi
22.03.13, 18:22
Jup BuildUp, olen nõus, aga tahaks teada kuidas oitarvi meelest see võrkturundus ei olegi nii paha, kuidas ta suudab öelda, et tegemist on eetilise asjaga, mitte borderline scämmiga.

Masin maksab mingi €100-200 kõige odavam.

Ma ei väidagi, et võrkturundus nüüd kõige parem on ja igati õiglane ja ilus. Lihtsalt ta on üks turunduse vorme, mis mulle natukene huvi pakkus. Lihtsalt tahtsin öelda, et ei pea kõike scämmiks tembeldama. Üldiselt inimesed lihtsalt oma teadmatusest liigitavad asjad ära, kuigi nad ise ka ei tea täpselt mis miski on. Ma olin ise ka üks suurimaid skeptikuid, aga kui ise asjasse rohkem süübisin ja uurisin siis hakkasin asja teises valguses ka nägema.

oitarvi
22.03.13, 18:33
no offence, aga peab ikka inimesel huvi olema ,et sõpradele-tuttavatele mingit kohvi pähe määrida. täielik kilplase äri. pärast kraabid oma sendid kokku ja oled sõpradest ilma.

rääkimata sellest, et äriliselt on püramiidturundus keelatud, võiks inimene aru saada, et see hetk kui jutt/võimalus jõuab temani - on juba liiga hilja. No money for you.

Siiamaani on kõik sõbrad positiivselt suhtunud ja kõik on hea elamusega ära läinud, kes kohvi proovimas on käinud, isegi need kes skeptiliselt alguses tulnud on ja juba mainivad, et mis püramiidis sa sees oled. Juba see annab innustust, et sõbrad jäävad rahule ja näevad ka et asi on täitsa okei. Igaljuhul see kohviäri, kus mina olen, kuulub Eesti Otsemüügi Assotsiatsiooni, mis tähendab, et nad võivad Eestis tegutseda ja on seadusega kooskõlas. Tegutsemisluba on olemas. Ja kulla kodanik, saad täiesti valesti aru, pähe võid määrida inimestele mingeid ime ravimeid ja tablette või mahlasid, aga kohvi juuakse nagunii iga hommik, toode õigustab juba iseenesest ennast ära, sest inimesed tarbivad kohvi ja sa ei peagi midagi sellest rääkima. Kui inimestele meeldib siis nad ostavad. Seepärast mulle meeldibki seda teha, kuna ma ei pea mingit pähemääramisega tegelema.


Oitarvi, mida täpsemalt sa mõtled sõna "arenema" all võrkturunduses?
Enda seisukohalt just suhtlustasandilt. Suhtled väga palju erinevate inimestega ja teed kohtumisi. Tunnen, et oskan palju paremini rääkida inimestega ning avatum olla. Koolitused on head. Ärilise poole pealt õpib päris palju, kasvõi edasiseks tulevikuks, kui plaan midagi muud tegema hakata.

karupoeg
22.03.13, 18:37
Siiamaani on kõik sõbrad positiivselt suhtunud ja kõik on hea elamusega ära läinud, kes kohvi proovimas on käinud, isegi need kes skeptiliselt alguses tulnud on ja juba mainivad, et mis püramiidis sa sees oled. Juba see annab innustust, et sõbrad jäävad rahule ja näevad ka et asi on täitsa okei. Igaljuhul see kohviäri, kus mina olen, kuulub Eesti Otsemüügi Assotsiatsiooni, mis tähendab, et nad võivad Eestis tegutseda ja on seadusega kooskõlas. Tegutsemisluba on olemas. Ja kulla kodanik, saad täiesti valesti aru, pähe võid määrida inimestele mingeid ime ravimeid ja tablette või mahlasid, aga kohvi juuakse nagunii iga hommik, toode õigustab juba iseenesest ennast ära, sest inimesed tarbivad kohvi ja sa ei peagi midagi sellest rääkima. Kui inimestele meeldib siis nad ostavad. Seepärast mulle meeldibki seda teha, kuna ma ei pea mingit pähemääramisega tegelema.


võibolla tõesti. Kui ise rahul ja sõbrad/tuttavad ka, siis kõik hästi. vabandused kiire pealehüppamise pärast.

oitarvi
22.03.13, 18:46
võibolla tõesti. Kui ise rahul ja sõbrad/tuttavad ka, siis kõik hästi. vabandused kiire pealehüppamise pärast.

Pole hullu. Tahtsingi lihtsalt rääkida teise nurga alt võrkturundusest, et mis mina arvan, kuna siin kõik enamvähem tembeldasid kõike püramiidiks ja scämmiks. Päris nii ei ole, aga saan aru miks selline arvamus on inimestel, kuna niipalju nn sitatootjaid on turul siis see paraku nii juba on.
See on igaljuhul minu arvamus ja kõik ei peagi nõustuma sellega. Aga inimesed, uurige teinekord mõnda asja põhjalikumalt ennem, kui hakkate midagi maha tegema. :- )

karupoeg
22.03.13, 18:47
koduleht ka on?

Strawberry
22.03.13, 18:49
Imo võrkturunduse tooted on scam sellepärast, et nende hind on oluliselt kõrgem kui nende reaalne väärtus.

Kui enamus rahast läheb müüjatele tasuks, siis teistmoodi ei saagi, aga lõpptarbijana on minul sellest sügavalt pohui, sest mina tahan oma raha eest vastavalt väärtust saada.

oitarvi
22.03.13, 18:58
koduleht ka on?

On ikka. Aga ma ei tulnud siia reklaamima midagi ja see oleks ka vastuolus nii foorumiga, kui äriga. Niiet ei hakka avaldama.


Imo võrkturunduse tooted on scam sellepärast, et nende hind on oluliselt kõrgem kui nende reaalne väärtus.

Kui enamus rahast läheb müüjatele tasuks, siis teistmoodi ei saagi, aga lõpptarbijana on minul sellest sügavalt pohui, sest mina tahan oma raha eest vastavalt väärtust saada.

Õigus, et on kallimad ja see ka õigus, et inimesed tahavad ka hästi tasustatud asja eest saada midagi kvaliteetset. Aga nagu ma eelpool mainisin siis nende masinate hinnad on suht samad mis poodideski. Ei ole ülehinnatud. Poes lihtsalt sa ei saa ise proovida.

privador
22.03.13, 19:01
Huvitav, kui võrkturustajad alati reklaamivad seda, et neil vahel pole vahendajaid-nagu ketid, hulgimüüjad jne, aga hind on ikka KALLIM
RAHA LÄHEB KITSA RINGKONNA KÄTTE , KES ITSITIVAD LOLLIDE ÜLE
Jaekaubanduses läheb ka aksum kitsa ringkonna kätta, aga vähemalt saavad kõige madalamad tyybid mingit palka ja maksud makstud riigile

Mul on ka idee, hakkan Hiinast sitta sisse tootma. Väga tervislik mõju. Üks sitajunn 100euri. Panen cvonline sitajunn OÜ alt pakutakse tööd agentidele 3keuri kuus. Raha muidugi saab ainult läbimüügilt, kes kui palju sitta müüb. Pakun inimestele võimaluse saada rikkaks!

VisaHing
22.03.13, 19:04
15€ kuus järelmaksuga võib ükskõik mida ükskõik mis hinna eest maha müüa.

Kahjuks/õnneks on sul üsna õigus. Sai tehtud hiljuti väiksemat sorti eksperiment/müük ja tõsi - töötab. Pooleteisetunniga ostsid 3 inimest '' põrsas kotis '' stiilis ~200 eurose toote endale järelmaksu peale( telefoni teel ) ilma, et neid isegi huvitaks selle toote omadused/lepingu tingimused/intress.

gamblingFTW
22.03.13, 19:17
Enda seisukohalt just suhtlustasandilt. Suhtled väga palju erinevate inimestega ja teed kohtumisi. Tunnen, et oskan palju paremini rääkida inimestega ning avatum olla. Koolitused on head. Ärilise poole pealt õpib päris palju, kasvõi edasiseks tulevikuks, kui plaan midagi muud tegema hakata.

Imo see ikka naljakas. Koolitused? Koolitatakse inimesi kohvi müüma? Kui sa rahamägesi ei näeks, siis sa ostaks esiteks kohvi poest. Miks see pikk tekst? Näed ehk turgu ja tutvustad siin oma tegemisi selleks, et kliente leida. Ma ei võta tõsiselt ühtegi inimest, kes tegeleb võrkturundusega. Kõigil on müügimehe brainwash ja süüdimatu tekst ehk jäetakse alati arvamus lahti. Bläma

See on nagu usugagi, kui üks hetk süvenema ja uurima ja süvenema ja uurima hakkad ja jumal on meis kõigis sees, tuleb lihtsalt vaeva näha ja see endas leida ja gotta serve the god, sest jumal aitab lõpuks sind ja päästab sind taevasse siit põrgust, enda kõrvale sinna püramiidi tippu :D

Ja see nö areng, oskad paremini inimesi ära rääkida ju ühesõnaga, kui see kokku võtta. On seal mingi teine point olemas? Ok peamine põhjus ikkagi inimestele seda head kohvi müüa, mille sa juhuslikult avastasid ja tahad pakkuda seda jumalikku maitset kogu maailmale ? :D

Võrkturunduses ei ole häid tooteid, sest head ja kvaliteetsed tooted müüvad end ise, mitte ei pea hunnik inimesi selleks välja koolitama, et seda turundama hakata.

Buy the fucking dip !

http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

E: Privador see sitamüük huvitav idee, PM me!

Strawberry
22.03.13, 19:25
Rombouts Malongo from ZinZino explained


http://www.youtube.com/watch?v=9UedpETyJ88

kallekusta
22.03.13, 19:27
Eestit tabanud Kirby hullus oli ka mingi ulmeidee. Ebayst sai tutikaid Kirbysid 500 daala eest ja Eestis lollid ostsid müügimehe käest 40 K eegi eest. Sitaks näinud majapidamisi kus inimesed elavad nagu rotid oma haisvas peldikus aga järelmaksu peale ostetud Kirby vedeleb nurgas.

Strawberry
22.03.13, 19:29
Kriitikute youtube-i videos viidatud "same coffee machine from france for 100€"

http://www.unigro.be/fr/electro/cafe/la-machine-a-espresso-oh-espresso-de-rombouts/421957 (79,99€)

oitarvi, mis hinnaga sina sedasama masinat müüd ?

jrgn hell
22.03.13, 19:29
Huvitav, kui võrkturustajad alati reklaamivad seda, et neil vahel pole vahendajaid-nagu ketid, hulgimüüjad jne, aga hind on ikka KALLIM
RAHA LÄHEB KITSA RINGKONNA KÄTTE , KES ITSITIVAD LOLLIDE ÜLE
Jaekaubanduses läheb ka aksum kitsa ringkonna kätta, aga vähemalt saavad kõige madalamad tyybid mingit palka ja maksud makstud riigile

Mul on ka idee, hakkan Hiinast sitta sisse tootma. Väga tervislik mõju. Üks sitajunn 100euri. Panen cvonline sitajunn OÜ alt pakutakse tööd agentidele 3keuri kuus. Raha muidugi saab ainult läbimüügilt, kes kui palju sitta müüb. Pakun inimestele võimaluse saada rikkaks!

See s*tajunniäri töötab juba suht edukalt aga läheb otse konteineritega Poola turuhallidesse.

Pärnus oli kunagi üks geniaalne vend, kes pool aastat enne eragümnaasiumi priimusena lõpetamist hakkas elukutseliseks Amway tegelaseks ja jättis kooli pooleli.
Võib-olla oli rohkem ka tagamaid, ei tea.

jrgn hell
22.03.13, 19:31
on priimus üldse õige sõna, või panin korralikult mööda?

taavi
22.03.13, 19:41
Codecci, kohvi on Rombouts & Malongo, aga masinate turustaja on jah Rootsi börsiettevõte. See sama padjakese süsteemiga. Minumeelest on igati okei kohvi, toode on hea ja kvaliteetne. Inimesed ongi nõus kvaliteedi eest maksma, kui see neile meeldib. Ja pole mitmetuhandelised masinad, täiesti konkureerivad hinnad poes pakutavate toodetega. Poes lihtsalt sa ei saa maitsta kohvi ja ise proovida masinat. Pead lihtsalt välimuse järgi ostma.

Aga minule ei lubatud ulme summasid, liitusingi ainult hea sõbra pärast, kes kauem on olnud, kuna ma usaldan teda ja ta on siiamaani igati rahul ja me saame koos seda teemat ajada. Tal on algne investeering tagasi teenitud, nüüd on ainult lihtsalt edasi vaja minna.
Tahtsin öelda, et ma olen ka koos sõbraga teinud mõnele paremale tuttavale äriesitlusi, kellega tahaksin koostööd teha. Need on tavalised kõige paremad sõbrad olnud. Suvalisi lambi inimesi pole ärisse kutsunud. Suurtest summadest äriesitlustel pole kunagi maininud. Mainime, võib juhtuda nii, et esimesed pool aastat võib teenida null või mõnisada eurot ainult. Ja et pole mõtet üldse liituda, kui aega pole selle asjaga tegeleda ning unarusse jääks. Aga kel on aega ja huvi ning kes ise areneda tahab ning võibolla ka kunagi juba raha saada siis räägime hea meelega asjast.


Mis üks kohvipadi maksab?

Codecci
22.03.13, 19:45
Codecci, kohvi on Rombouts & Malongo, aga masinate turustaja on jah Rootsi börsiettevõte. See sama padjakese süsteemiga. Minumeelest on igati okei kohvi, toode on hea ja kvaliteetne. Inimesed ongi nõus kvaliteedi eest maksma, kui see neile meeldib. Ja pole mitmetuhandelised masinad, täiesti konkureerivad hinnad poes pakutavate toodetega. Poes lihtsalt sa ei saa maitsta kohvi ja ise proovida masinat. Pead lihtsalt välimuse järgi ostma.

Aga minule ei lubatud ulme summasid, liitusingi ainult hea sõbra pärast, kes kauem on olnud, kuna ma usaldan teda ja ta on siiamaani igati rahul ja me saame koos seda teemat ajada. Tal on algne investeering tagasi teenitud, nüüd on ainult lihtsalt edasi vaja minna.
Tahtsin öelda, et ma olen ka koos sõbraga teinud mõnele paremale tuttavale äriesitlusi, kellega tahaksin koostööd teha. Need on tavalised kõige paremad sõbrad olnud. Suvalisi lambi inimesi pole ärisse kutsunud. Suurtest summadest äriesitlustel pole kunagi maininud. Mainime, võib juhtuda nii, et esimesed pool aastat võib teenida null või mõnisada eurot ainult. Ja et pole mõtet üldse liituda, kui aega pole selle asjaga tegeleda ning unarusse jääks. Aga kel on aega ja huvi ning kes ise areneda tahab ning võibolla ka kunagi juba raha saada siis räägime hea meelega asjast.
Jup, siis on sellesama Zinzinoga tegemist. Siin ei maksa sa toote eest üle masinat ostes, vaid kohvi - kahjuks ei ole täpset infot, mis need kohvid maksid, aga arvutuste järgi 1 tassi latte hind tuli €0.50-1 vahemikku.

Minu sugulasele räägiti küll ulme summasid, et vähese tööga peale poolt aastat €500-1000 kuus teenida pole mingi probleem jms. Kui teil selline värbaja on, kas on see ok sinu arust? Mida juhtkond arvaks kui teada saaks või nii koolitataksegi välja?

Ja kas oleksid nõus mu sugulasele koos oma sõbra/sõpradega pidama loengu, et reaalselt sellega tõenäoliselt enamus inimesi ei hakka mitte midagi teenima (kui oled nõus mu väitega)?

Strawberry
22.03.13, 19:47
Codecci, kohvi on Rombouts & Malongo, aga masinate turustaja on jah Rootsi börsiettevõte. See sama padjakese süsteemiga.

Internet detective activate !

Edasimüüja Eestis:

http://www.zinzino.com/www/et-EE/news/news/pakkumine%202013/6818

OH Expresso masin hinnaga 149€ *tingimusega*, et sa teed liitud igakuise kohvipelletite ostmisega (vähemalt 24€ kuus). Muidu sama kohvimasin 269€. Kohv 36 padjakest /24€. 0,66€/padjake.

Internet detective activate ! Vol2.

Sama kohvimasin mitte-juutidelt ostetuna:

http://www.unigro.be/fr/electro/cafe/la-machine-a-espresso-oh-espresso-de-rombouts/421957 79.99€

Sama kohv mitte-juutidelt ostetuna:

http://www.rombouts.co.uk/productDetail.asp?PID=25960&categoryID=3146

1 pakk (12 padjakest) 2.24£ ehk 2,62€. 0,21€/padjake.

Codecci
22.03.13, 19:49
Strawberry, palun anna see link kus need padjad sellise hinnaga.

Strawberry
22.03.13, 19:51
oitarvi, võttes arvesse ülalpool toodud konkreetseid näited. Palun selgita, kuidas selline võrkturundus mida sa teed ei ole scam ?

Codecci
22.03.13, 19:57
Hahah, geniaalne.

virukunn
22.03.13, 19:59
:D Solid

oitarvi
22.03.13, 20:00
Imo see ikka naljakas. Koolitused? Koolitatakse inimesi kohvi müüma? Kui sa rahamägesi ei näeks, siis sa ostaks esiteks kohvi poest. Miks see pikk tekst? Näed ehk turgu ja tutvustad siin oma tegemisi selleks, et kliente leida. Ma ei võta tõsiselt ühtegi inimest, kes tegeleb võrkturundusega. Kõigil on müügimehe brainwash ja süüdimatu tekst ehk jäetakse alati arvamus lahti. Bläma

See on nagu usugagi, kui üks hetk süvenema ja uurima ja süvenema ja uurima hakkad ja jumal on meis kõigis sees, tuleb lihtsalt vaeva näha ja see endas leida ja gotta serve the god, sest jumal aitab lõpuks sind ja päästab sind taevasse siit põrgust, enda kõrvale sinna püramiidi tippu :D

Ja see nö areng, oskad paremini inimesi ära rääkida ju ühesõnaga, kui see kokku võtta. On seal mingi teine point olemas? Ok peamine põhjus ikkagi inimestele seda head kohvi müüa, mille sa juhuslikult avastasid ja tahad pakkuda seda jumalikku maitset kogu maailmale ? :D

Võrkturunduses ei ole häid tooteid, sest head ja kvaliteetsed tooted müüvad end ise, mitte ei pea hunnik inimesi selleks välja koolitama, et seda turundama hakata.

Buy the fucking dip !

http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

E: Privador see sitamüük huvitav idee, PM me!

Hästi paned, dude. Ei tulnud reklaamima midagi. Lihtsalt avaldasin arvamust, miks mulle see kohvi idee meeldib ning mainima, et kõik otseturunduses ei ole veel räme scämm ja jõhker püramiid.
Koolituste koha pealt mõtlesin üldisi ärilisi koolitusi a'la partnership training, kus räägitakse lihtsalt ärist ning mis võib edaspidi ka kasuks tulla.
Ma ei tulnud igaljuhul vaidlema ja midagi räigelt üles haipima. See on minu arvamus ja kui tahad mustata ja seda edasi teha siis anna minna.

kallekusta
22.03.13, 20:02
Parimad kohvimasinad on firma Jura omad. Ainukese tõsiselt hea kohvi saab ubadest, mis on äsja jahvatatud. Igasugu padrunid ja padjakesed sucks.

http://www.elux.ee/c195533/kohvimasinad?brand=Jura&sort=price&text=

Codecci
22.03.13, 20:05
Kõige rämedam asi mis mind häiris selle Zinzino puhul oli, et iga kuu või 2 tagant tuli sul tellida need kuradi padjad ja maksta postitasu mingi €7. Kui küsisin, et kui teil nii kõva bisnis juba siin Eestis, et ei ole ju raske hea hunnik korraga neid Eestisse saata oma kuskile kontorisse vms ja siis inimestele laiali saata, et Eesti raames ju nii suure paki saatmine maksab mingi €2 vb? Siis ei osatud midagi öelda. Rämedad varjatud kulud millega pappi tehakse, keegi ei oska ju sellise asja pärast muretseda, et 100EEK kuus maksab postiga oma kohvi kättesaamine.

oitarvi
22.03.13, 20:29
Kõige rämedam asi mis mind häiris selle Zinzino puhul oli, et iga kuu või 2 tagant tuli sul tellida need kuradi padjad ja maksta postitasu mingi €7. Kui küsisin, et kui teil nii kõva bisnis juba siin Eestis, et ei ole ju raske hea hunnik korraga neid Eestisse saata oma kuskile kontorisse vms ja siis inimestele laiali saata, et Eesti raames ju nii suure paki saatmine maksab mingi €2 vb? Siis ei osatud midagi öelda. Rämedad varjatud kulud millega pappi tehakse, keegi ei oska ju sellise asja pärast muretseda, et 100EEK kuus maksab postiga oma kohvi kättesaamine.

Ei ole päris nii. Võib tellida ka nii, kuidas tahad. Pole probleemi. Selle kulleri teenus on minu meelest ka kallis ja häirib tegelikult mindki. Aga läbirääkimised käivad uue kullerfirmaga. Tahetakse üldse Tln piires tasuta kohaletoomine teha. Aga ma arvan ma rohkem ei sekku siia vaidlustesse. Minu eesmärk polnud siia vaidlema tulla ega reklaamima. Proovisin lihtsalt võrkturundusest natukene teistmoodi ka rääkida, kui halvasti.

kallekusta
22.03.13, 20:37
http://gifs.gifbin.com/062010/1277465781_mighty-boosh-face-kick.gif

VisaHing
22.03.13, 20:41
oitarvi, võttes arvesse ülalpool toodud konkreetseid näited. Palun selgita, kuidas selline võrkturundus mida sa teed ei ole scam ?

Mis ajast on see scam see kui ma müün sulle näiteks uue LCD teleka 1000 EUR-iga aga tegelikult on see mujal saadaval hoopis 500 EURiga. Ise olid loll, et ostsid ju ?

Hiljuti oli meil firmas selline situatsioon, kus '' kallis '' müüs ja '' odav '' ei müünud. Selle peale suruti peale seda, et me müüksime '' odav ''-at ka. Küsiti, et: '' Kui kallim müüb paremini kui sama asi odavamalt, siis milleks suruda peale odavamat? ''

Poindist saad vastu, et kliendi jaoks on '' odav '' suhteline. Kelle jaoks on odav osta 5 euri eest kohvi, kelle jaoks 10 euri eest.
Kliendi eest ei tohi ära otsustada, et kas ta tahab maksta rohkem või ei.

Strawberry
22.03.13, 20:42
fair enough

qbj0hn
22.03.13, 20:56
Scam pole, aga eesti keeles võimalikult viisakalt öeldes, siis legaalne huiamine.

Edit: Business on business muidugi, arusaadav, ise ei suudaks lihtsalt päevad läbi inimestele näkku sokkida.

Eks pokkeris fishide taga ajamine ka omamoodi naiivsete huiamine samas...

Potsataja
23.03.13, 23:26
See müügis olev maja peaks kuuluma vähemalt juttude põhjal Eesti Tupperware maaletoojale. Seega arva ise, mis selle piimakannu omahind on.

http://www.kv.ee/kaunis-villakompleks-ootab-sind-vaid-25-km-tallinn-1924818.html?nr=2&search_key=ce3fee4b35e8c5e0d151708837724321

Sellest majast oli mingi aeg e24.ee-s juttu ja tegu oli ühe Oriflame tipptegija ja G4S Eesti tipu majaga.

Potsataja
23.03.13, 23:58
Internet detective activate !

Edasimüüja Eestis:

http://www.zinzino.com/www/et-EE/news/news/pakkumine%202013/6818

OH Expresso masin hinnaga 149€ *tingimusega*, et sa teed liitud igakuise kohvipelletite ostmisega (vähemalt 24€ kuus). Muidu sama kohvimasin 269€. Kohv 36 padjakest /24€. 0,66€/padjake.

Internet detective activate ! Vol2.

Sama kohvimasin mitte-juutidelt ostetuna:

http://www.unigro.be/fr/electro/cafe/la-machine-a-espresso-oh-espresso-de-rombouts/421957 79.99€

Sama kohv mitte-juutidelt ostetuna:

http://www.rombouts.co.uk/productDetail.asp?PID=25960&categoryID=3146

1 pakk (12 padjakest) 2.24£ ehk 2,62€. 0,21€/padjake.

Algul vaatasin, et pakkumises on teine masin. Siis märkasin, et sinu lingitud masina võtmisel tuleks veel 55 eurot juurde maksta. x koguse masinate ja padjakeste tellimisel saab selle 205€+55€ komplekti omahinnaks ehk juba koos postikuludega 100 eurot. Edaspidise 36 padjakese tellimisel on omahinnaks 7.88€ 24€ asemel. BDS-il on kliendi teemal üldjoontes õigus, aga sõbrale ei hakkaks ju ometi 500€ maksvat LCD telekat müüma 1000 euroga?

trippin567
24.03.13, 00:22
Lol päris odavad need kohvimasinad siis ikka. Endal ka korterikaaslased ostsid kaks masinat aasta tagasi ja ajasid natuke äri enda arust. Õnneks mulle eriti peale ei käinud selle jutuga, sai maitstud ka ja tol hetkel tundus küll vähemalt päris hea olevat. Aga peaks mainima küll neile, mis masinate omahind tegelikult olla võib :D

vennike
24.03.13, 05:51
Kohvist üldiselt rääkides, siis ega väga vahet pole kas 500$ või 5000$ masin, peaasi, et värsked ja head oad oleks. Ma saan iga paari nädala tagant värskelt röstitud oad koju kätte ja täiesti tasuta :D Need kapslid on lolbad.

lont
24.03.13, 18:14
Parimad kohvimasinad on firma Jura omad. Ainukese tõsiselt hea kohvi saab ubadest, mis on äsja jahvatatud. Igasugu padrunid ja padjakesed sucks.

http://www.elux.ee/c195533/kohvimasinad?brand=Jura&sort=price&text=

Ei ütleks. Masin pole nii oluline kui kohvi, kohvi puhul on oluline värskus. Jura nagu iga teine masin jahvatab jah värskelt oad ära, aga ennem seda seisavad oad masinas ja puutuvad hapnikuga kokku ehk siis kaotavad aroomis. Mida kauem seda rohkem ja kui ostad suure paki, siis seisab see kapis ja samamoodi kuivab. Kapslis on kohv vaakumis ja alles tegemisel puutub kokku hapnikuga, seega säilivad maitseomadused kauem.

Konkreetsest turundusest ja masinatest ei tea midagi, oli kodus see Jura masin mille ostsin suht über raha eest, nüüd ostsin poest selle kapselkohvi masina ja on oluliselt värskem ja parem maitse ja lõhn. Kapsli hind poes müüdavates pakkides on ca 50 senti per tass, ei ütle et nii kallis on.

Maitse kui selline on muidugi alati maitseasi.

leits
24.03.13, 18:57
väike ot: mingi mõistliku hinnaga "masinat" on, mis teeks latet ka? 3-500e (voi saab isegi odavamalt midagi normalit kodukasutuseks?) ringis ka midagi on või alla 1k' ei saa emmigi?

mingi euronicsist vaadata on hinnad mingi al 90 - 1500€+ ..

Codecci
24.03.13, 19:11
Ma ise otsisin ka ja uurisin erinevaid võimalusi, lõpuks ostsin ühe Jura €720 'ga, Euronicsis muidu €800 see. Impressa C5 vist nimi, olen rahul.

Potsataja
24.03.13, 19:27
Konkreetsest turundusest ja masinatest ei tea midagi, oli kodus see Jura masin mille ostsin suht über raha eest, nüüd ostsin poest selle kapselkohvi masina ja on oluliselt värskem ja parem maitse ja lõhn. Kapsli hind poes müüdavates pakkides on ca 50 senti per tass, ei ütle et nii kallis on.

Maitse kui selline on muidugi alati maitseasi.

http://www.euronics.ee/tootekaart/44300/Koogitehnika/Kohvimasinad/19016
http://www.pauligshop.fi/cupsolo-kapselit/306/dg

Neid kasutad või midagi muud?

Provoker
24.03.13, 20:52
Ma ise otsisin ka ja uurisin erinevaid võimalusi, lõpuks ostsin ühe Jura €720 'ga, Euronicsis muidu €800 see. Impressa C5 vist nimi, olen rahul.

See impressa c5 on nagu naine, koguaeg vilgub ja tahab midagi saada :) Meil tööjuures mitu aastat juba see ja kohv on täitsa ok mis sellest välja tuleb.

kallekusta
24.03.13, 21:23
Mis selle kapsli kilohind tuleb? Peaks kordades kallim olema kui ubadest jahvatud kohvi.

lont
25.03.13, 00:23
Need Pauligi omad jah.
Kilohinnast pole aimugi ilmselt on jah kordades kallim, aga minu meelest on parem ka. Nii on iga toote puhul, kes eelistab odavamat, kes paremat. Kuus kulub ehk 20 euri rohkem kapslitele kui ubadele, väga marginaalne.

ok2aa
25.03.13, 08:02
0,50€ kodus tehtud kohvitassi eest on tegelt ikka üle mõistuse.

VisaHing
25.03.13, 08:08
0,50€ kodus tehtud kohvitassi eest on tegelt ikka üle mõistuse.

+million. Raha maitse tuleb suhu ju.
Kuidas keegi aga 3-5 tassi usun, et on suht standard päevane kogus. Kuu lõikes seal 60-70EUR panna kohvile. Way too much :(

timz0333
25.03.13, 09:04
No kohvi gurmaanid mida te stati kohvist arvate siis?

pikk28
25.03.13, 09:16
parim imo

vsiu100
25.03.13, 09:40
Oitarvi, kuula nüüd väga hoolega ja mõtle kaasa.
Sa ei hakka mitte kunagi sellega korralikult teenima.
Sul tuleb 3-5a pärast ahastus peale, kui mõtled kui palju oli selle tegevuse €/h.
Sa maksad sellele peale(nn koolitused, ise nende korraldamine jms).
Mida rutem sa sellest aru saad, seda parem sulle endale.

Mul on mitu sõpra, kes on erinevate selliste asjadega tegelenud(jah, selliste, sest see ei ole erand!).
noorenad olid täitsa normaalsed sõbrad. Siis said ka ajupesu ja ei olnud piisavalt inteligentsed, et sellest aru saada, läbi näha.
Esimesed aastad tehakse õhinaga, käiakse koolitustel(Venemaa, Rootsi, Soome jne) oma kuludega. Käiakse sõpradele, sugulastele ja nende tuttavatele ajudele. Sellest tulenevalt pöördub mõni üksik õnnetu loll ka seda rada(loe - lood pettekujutelmad), kuid edamus hakkab teda ignoreerima. Mina pole ühega neist ca 4-5a näinud/rääkinud, teist nägin eelmine suvi üle 5 aasta.
Mõlemad on nüüd üle 10a aktiivselt igasugu sodiga tegelenud. Nad on rohkelt sinna aega ja energiat pannud ja tulemus on 0.
Päris romantiline on kuulda õhinal juttu ärist(lol), arenemistest, koolitusest ja tootesse uskumisest.

Ma olen ammu aru saanud, et selliste asjadega tegelema hakanuid on võimatu kohe tagasi tuua, kuid ikka üritan. Ei tea kas see on häbist oma viga tunnistada, et lastakse aastaid, kangekaelsusest või millegist muust.

Kui sa tahad seda omal nahal tunda, siis "save" see tekst siin ära ja vaata 3-4a pärast, palju pihta läks.

pikk28
25.03.13, 10:03
hea post vsiu!
Enda ja ka naise tuttavaid ära pööranud. Suht null tulemus kõigil. Põhiline on see, et FB tsättis üritatakse heast teenimisvõimalusest rääkida. Kahju veidi jah nendest. Aga eks ise teavad, enamus ju täisealised.

timz0333
25.03.13, 10:56
Avon läheb ka sinna alla muidu w?

Sellega on mul küll sõbra ema 2k€+ kuus teenind.

karupoeg
25.03.13, 11:04
Avon läheb ka sinna alla muidu w?

Sellega on mul küll sõbra ema 2k€+ kuus teenind.

ma võin 10k€ ka kuus teenida sõpradele valetades/pähe määrides, aga see ei ole jätkusuutlik. ja siuke tutvusringkonna huiamine ei ole kellegi äri. Endal markantsem näide kuidas heal sõbrannal terve pere tegeles mingi ibaga. Vanemad veel tunnustatud arstid...

edit: ka endal oli kunagi see periood, kus mõtlesin, et 5000 eek sisse ja olemas (mingi aspirion vms, aastal 2005). eniveis käisin ühel "koolitusel" ära, mõtlesin, et olen juba made. Siis juhtis esivanem tähelepanu simple mathile asja taga ja huvi kadus. Vabandan ennast välja sellega, et olin 15 ja ei olnud "püramiidskeemist" veel kuulnud.

minbetmillionaire
25.03.13, 11:13
ma võin 10k€ ka kuus teenida sõpradele valetades/pähe määrides, aga see ei ole jätkusuutlik. ja siuke tutvusringkonna huiamine ei ole kellegi äri. Endal markantsem näide kuidas heal sõbrannal terve pere tegeles mingi ibaga. Vanemad veel tunnustatud arstid...

Avon veits teistsugune asi, annad oma kliendile teatud aja tagant uue kataloogi kust ta saab mingeid ilutooteid, lõhnu jms paska tellida, mingit pähemäärimist, koolitusi ja värbamisi seal minu teada ei ole. Tüdruk paar kuud tegeles ja väidetavalt on seal normaalsed tooted ka. (tõenäoliselt overpriced ikka)

tolmuahv
25.03.13, 11:19
Kui need võrkturunduse mehed võtaksid suvalise lihtsa ja töömahuka ärimudeli ja paneksid sama palju aega ja vaeva selle alla, siis võiks päris mitmetest saada edukad ettevõtjad 3-4 aasta pärast. Kui ideedest puudu on, siis neid võib kasvõi siitsamast foorumist saada. Positiivse side-effectina on paari aasta pärast ka sõbrad alles, kes pole ignore listi pannud ja võtavad helistades toru.

karupoeg
25.03.13, 11:24
Kui need võrkturunduse mehed võtaksid suvalise lihtsa ja töömahuka ärimudeli ja paneksid sama palju aega ja vaeva selle alla, siis võiks päris mitmetest saada edukad ettevõtjad 3-4 aasta pärast. Kui ideedest puudu on, siis neid võib kasvõi siitsamast foorumist saada. Positiivse side-effectina on paari aasta pärast ka sõbrad alles, kes pole ignore listi pannud ja võtavad helistades toru.

pm. idee. huvi, tahtmist, pühendumist on. extra valuena annan 10% esimese 5 aasta kasumist.

ei ole see elu vast nii lihtne ka :(

VisaHing
25.03.13, 11:32
Avon veits teistsugune asi, annad oma kliendile teatud aja tagant uue kataloogi kust ta saab mingeid ilutooteid, lõhnu jms paska tellida, mingit pähemäärimist, koolitusi ja värbamisi seal minu teada ei ole. Tüdruk paar kuud tegeles ja väidetavalt on seal normaalsed tooted ka. (tõenäoliselt overpriced ikka)

Firma tegeleb meil avoni müügiga ka telefoni teel btw.

tolmuahv
25.03.13, 11:48
pm. idee. huvi, tahtmist, pühendumist on. extra valuena annan 10% esimese 5 aasta kasumist.

ei ole see elu vast nii lihtne ka :(

Ma ei mõtle siin mingit ideed stiilis "Next Skype". Pigem selliseid, mis pole üldse seksikad ja tunduvad igavad. Näiteks maalt taludest kartulite-kapsaste kokku ostmine ja linnas turul läbi paari turumuti nende realiseerimine. Muid lihtsamaid asju (a la koristusteenuse pakkumine kodudesse) olen varem ka maininud siin, aga ega keegi sellega reaaalselt tegeleda ei taha.

Põhimõtteliselt on Eestis räige disconnection töötegija ja müügiinimese vahel. Kes oskab midagi reaalselt oma kätega teha, ei oska väga tihti ka kõige elementaarsemal tasandil müüa. Praktiliselt igas valdkonnas mahub üks "vahendaja" sinna kaht osapoolt kokku viima.

BuildUp
25.03.13, 13:37
Firma tegeleb meil avoni müügiga ka telefoni teel btw.

Mis firmas sa kokkuvõttes siis töötad? :D

Muidu rääkides telefonimüügist, siis üks sugulane töötas sellises firmas, mis pakkus rootslastele telefoni teel meeste boksereid ja mingeid vitamiine. Ma päris konkreetselt ei mäleta, kuna ta enam ei tööta seal. Aga skeem oli taoline, et algul sai klient hästi odavalt paar paari ja siis hakkas otsekorraldusega iga kuu juurde tulema kallimalt.

Arutasime just üks päev sõbraga selle teema üle ja jõudsime järelduseni, et teoreetiliselt oleks sellist äri üpris kerge ajada. Stardikulud oleks üpriski madalad - kontorit pole vaja alguses, vaid alustad ise kodus cold-callinguga ja tooted tellid hulgi Aasiast. Praktikas aga toetub kõik - tootele ja müügiskillile. Ma arvan, et Eestis oleks suhteliselt raske telefoniteel meeste boksereid müüa?!

Eestis ei ole ka koduperenaiste kultuur vist väga laialt levinud, et päev läbi kõnesid saaks teha. Samas teine variant oleks pensionärid, aga ei kujuta ette mida neile võiks müüa. Kas kuskilt on võimalik hankida ka kategoriseeritud kontakte - a la vanuse järgi või sissetuleku järgi?

kallekusta
25.03.13, 14:42
Jah on küll võimalik need andmed saada. Riik müüb rahavastikuloendusel kogutud andmeid piisava põhjenduse korral.

privador
25.03.13, 15:40
Esialgsetel andmetel piinasid alkoholijoobes 15aastane Valeri ja tema 33aastane õde Natalja noormehele külla sõitnud 15aastast Saaremaalt pärit Marilyt eelmise nädala neljapäva õhtul, ajasid oma ohvril vene kombe kohaselt enne hukkamist pea paljaks, viisid ta Tamsalu terviserajale, pussitasid ja lõpuks raiusid tüdruku pea maha. huvitav kas see õde ja vend panid ka teineteist...ei imestaks....

leits
25.03.13, 15:44
ilmselt saavad topz 10a nagu meil kohane siin riigis vms .. tra need peaks 5 eluaegset saama, et mingil võimalusel v2lja ei saaks

kallekusta
25.03.13, 16:33
huvitav kas see õde ja vend panid ka teineteist...ei imestaks....

Mida nad võrkturnduse kaudu müüa üritasid?

VisaHing
25.03.13, 16:51
Mis firmas sa kokkuvõttes siis töötad? :D

See sama firma, kus su sugulane kunagi ma usun.

Aga btw päris paljude asjadega on nii, et tegu on jätkutellimustega. Klient peab ise teatama klienditoele kui ta enam ei soovi tooteid saada, sest vastasel korral hakkab iga aja tagant mingi pakike postkontorisse laekuma ja kopsakad nõuded. Süsteem on kaval aga no mis sa hädaga teed :D

qbj0hn
25.03.13, 16:52
BS kus sa töötad siis lõpuks, telefone, avonit ja ei tea mida müüakse?
Litse saab ka tellida?

Codecci
25.03.13, 17:01
BS kus sa töötad siis lõpuks, telefone, avonit ja ei tea mida müüakse?
Litse saab ka tellida?
http://www.youtube.com/watch?v=YzB_Ij7kFHY#t=1m50s

inward
25.03.13, 17:22
http://www.youtube.com/watch?v=YzB_Ij7kFHY#t=1m50s

Põldroos oli ikka hästi ladna vana. Mees ju suri 37 aastaselt. Tookord jäin ka mõtlema, mis ta tegelik surma põhjus on. Kiire uurimise tulemusel netist, tegeliku surma põhjust ei leidnud. Alkoholi tarbis küll kõvasti, aga "lampi" magamise pealt ta ju läks...

VisaHing
25.03.13, 17:43
BS kus sa töötad siis lõpuks, telefone, avonit ja ei tea mida müüakse?
Litse saab ka tellida?

Firma nime ei hakka ütlema aga vahendusfirma. Näiteks: Oitarvi tahab suurel hulgal hakata müüma kohvimasinaid telefoni teel ja võtab endale vahendaja, kelle alluvad hakkavad neid tooteid müüma.
Nii ongi, et sisuliselt müüakse kõike, mida vähegi annab müüa üldse.

kallekusta
25.03.13, 17:58
Firma nime ei hakka ütlema aga vahendusfirma. Näiteks: Oitarvi tahab suurel hulgal hakata müüma kohvimasinaid telefoni teel ja võtab endale vahendaja, kelle alluvad hakkavad neid tooteid müüma.
Nii ongi, et sisuliselt müüakse kõike, mida vähegi annab müüa üldse.

Ühesõnaga sama pask firma, kes helistab hommikul kell 8 ja pakub mingit Kodukirja aastatellimust jne.. Ning mitte kunagi ei osata öelda, et kust kohast nad said mu telefoni numbri, mis on igal pool salastatud.

Potsataja
25.03.13, 17:59
http://www.telemarketing.ee/ obv.

Mina igatahes ühtegi teist nii laiahaardelist ei tea.

BuildUp
25.03.13, 18:00
Firma nime ei hakka ütlema aga vahendusfirma. Näiteks: Oitarvi tahab suurel hulgal hakata müüma kohvimasinaid telefoni teel ja võtab endale vahendaja, kelle alluvad hakkavad neid tooteid müüma.
Nii ongi, et sisuliselt müüakse kõike, mida vähegi annab müüa üldse.

Räägi veidi kaupadest, mida pakute. Mis kõige paremini läheb?

VisaHing
25.03.13, 18:02
Ühesõnaga sama pask firma, kes helistab hommikul kell 8 ja pakub mingit Kodukirja aastatellimust jne.. Ning mitte kunagi ei osata öelda, et kust kohast nad said mu telefoni numbri, mis on igal pool salastatud.

Kell 8 hommikul, seda ma ei usu. Kell 9 - vägagi võimalik :D.
Kallekusta. See, et su number on salastatud ei oma mitte mingit tähtsust. Kui on salastatud sinu number, siis tegelikult on salastatud isiku andmed. Number iseenest on avalik ja kui korra kuhugi baasi sattunud, siis ta jääbki sinna. Ringleb erinevate projektide baasides lõpmatuseni.

Kusjuures kalle , minu teada sinu numbri lisasin mina ju. Tegin sulle EMT-st lepingu kui ma õigesti mäletan. :D


http://www.telemarketing.ee/ obv.

Mina igatahes ühtegi teist nii laiahaardelist ei tea.

Ei ole see.

kallekusta
25.03.13, 18:04
http://www.telemarketing.ee/ obv.

Mina igatahes ühtegi teist nii laiahaardelist ei tea.

Olen vist vale eriala valinud.

Tulemus
Sinu tulemus: 50/50
Palju õnne! Oled sündinud müügimeister ning sind ootab ees suur tulevik! Oma tuleviku realiseermiseks saada meile kohe oma kandideerimisavaldu

leits
25.03.13, 18:04
Räägi veidi kaupadest, mida pakute. Mis kõige paremini läheb?

kuuldavasti sellised "maskid"

http://www.asia.ru/images/target/img/product/11/69/20/11692006.jpg

VisaHing
25.03.13, 18:07
dno leits, oled paremini suutnud aga seekord ei olnud eriti naljakas.

ranka
25.03.13, 18:09
Sitaks head maskid IMO. Vahetult enne EMV HU meistrikaid läheksid need soojad saiad. 0 readi annad lauas ära ning enne bubblet või short-stackina lükkad punni suhu, et emotsioonid su mängu ei mõjutaks. Svenzal peaks ka see punn suus olema kogu aeg.

kallekusta
25.03.13, 18:15
See http://www.telemarketing.ee lubab enda kodulehel HEAD PALKA. Kodulehe andmetel on tööl 200 töötajat ja aastakäive 1 260 000 euri. See teeb kuus keskmiselt 525 euri palgafondi töötaja kohta. See teeb kätte ca 320 euri kuus. Millest makstakse töötajate koolitused, sidekulud ja 8 kontori ülevalpidamine ja vaevalt juhid sellise palga juures tööl käivad.

VisaHing
25.03.13, 18:17
See http://www.telemarketing.ee lubab enda kodulehel HEAD PALKA. Kodulehe andmetel on tööl 200 töötajat ja aastakäive 1 260 000 euri. See teeb kuus keskmiselt 525 euri palgafondi töötaja kohta. See teeb kätte ca 320 euri kuus. Millest makstakse töötajate koolitused, sidekulud ja 8 kontori ülevalpidamine ja vaevalt juhid sellise palga juures tööl käivad.

Igaksjuhuks ütlen veel, et ei ole tegu selle firmaga :D

Vastuse leiad neilt EMT lepingutelt, mis ma sulle kulleriga saatsin tookord. :D

Rage
16.04.13, 11:54
Siinsed kohviaparaatide omanikud.. kas keegi tegelt ka on suutnud ringkaitsest välja murda ja osta Bomboutsi kohvitablette kuskilt mujalt kui Zinzino kallilt kodukalt.. http://www.rombouts.co.uk/ teatas mulle, et nad deliveerivad ainult saksamaale, iirimaale ja UK'sse... hind on seal btw ca 2x odavam kui zinzino eestist ostes.. http://www.vendstore.co.uk lehel on ka delivery märgitud UK mainland only:/

kast podse ehk siis 192 kohvitassi maksab zinzino kaudu ostes 84€ sinna lisanduvad igasugu saatmis ja administratiivkulud.. UK lehelt saaks kaks kasti st 384 kohvitassi hinnaga 98 €.. päris tuntav vahe

vonkartoffel
16.04.13, 12:13
Mis nende suurus on? http://thecoffeepod.ie/index.html ma ostsin siit oma senseo masinale, kohalik odav pood on ka olemas http://pood.hh.ee/ . Googeldasin seda zinzinot ja wtf midagi infot nagu pole, kuda ta Eestis nii suureks scamiks kasvand on et kõik peale minu teavad. Mingi püramiidiskeemi riik oleme vist.

VisaHing
16.04.13, 12:30
Mis nende suurus on? http://thecoffeepod.ie/index.html ma ostsin siit oma senseo masinale, kohalik odav pood on ka olemas http://pood.hh.ee/ . Googeldasin seda zinzinot ja wtf midagi infot nagu pole, kuda ta Eestis nii suureks scamiks kasvand on et kõik peale minu teavad. Mingi püramiidiskeemi riik oleme vist.


https://www.facebook.com/photo.php?v=1894320554286
Haha, nii neid inimesi ära räägitaksegi. Korralik häma ikka, kuulaks nagu mingit jumalateenistust.

VisaHing
16.04.13, 12:33
Kristjan Approves this message!!
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/384942_286279788070459_256945349_n.jpg

Pumper
16.04.13, 12:55
No kuulasin algust, väga huvitav: Kujuta ette, sa oled trepil, hoiad oma sõpradel-tuttavatel käest kinni ja vaatad samal ajal videosi ja kuulad audioplaate:D:D:D WTF.

http://www.youtube.com/watch?v=tkOZWW3-EAU

Rage
16.04.13, 14:00
Mis nende suurus on? http://thecoffeepod.ie/index.html ma ostsin siit oma senseo masinale, kohalik odav pood on ka olemas http://pood.hh.ee/ . Googeldasin seda zinzinot ja wtf midagi infot nagu pole, kuda ta Eestis nii suureks scamiks kasvand on et kõik peale minu teavad. Mingi püramiidiskeemi riik oleme vist.

väline diameeter 52mm, sisemine 40mm, paksus 12mm.. vist nood ESE omad ei sobi..

VisaHing
16.04.13, 14:17
No kuulasin algust, väga huvitav: Kujuta ette, sa oled trepil, hoiad oma sõpradel-tuttavatel käest kinni ja vaatad samal ajal videosi ja kuulad audioplaate:D:D:D WTF.

http://www.youtube.com/watch?v=tkOZWW3-EAU

Tal umbes 100 sarnast videot veel, keda huvitab: http://www.youtube.com/user/Vorkturundus?feature=watch xdxd

kallekusta
16.04.13, 14:43
Mona vie Alar suutis ka korraliku pasa kokku keerata ja summad on 10 netes kilodes eurides. Kogu kompott on nii segane, et keegi ei saa enam aru kui palju kedagi üle on lastud. Mängiti kambakaga viking lotot ja hoiti pöidlad pihus, et jackpotti EI TULEKS.

http://foorum.kambakas.eu/viewtopic.php?f=6&t=1939

peete82
16.04.13, 15:08
Mona vie Alar suutis ka korraliku pasa kokku keerata ja summad on 10 netes kilodes eurides. Kogu kompott on nii segane, et keegi ei saa enam aru kui palju kedagi üle on lastud. Mängiti kambakaga viking lotot ja hoiti pöidlad pihus, et jackpotti EI TULEKS.

http://foorum.kambakas.eu/viewtopic.php?f=6&t=1939

Lausa uskumatu, et nii palju inimesi on üldse taolise asjaga nagu loto ühismängimine liitunud.
Loto mängimine on nagu teada, korralikult -ev ja hulgakaupa mängimine vähendab variatsiooni, ehk toob selle -ev kiiremini esile.

kallekusta
16.04.13, 15:20
Lausa uskumatu, et nii palju inimesi on üldse taolise asjaga nagu loto ühismängimine liitunud.
Loto mängimine on nagu teada, korralikult -ev ja hulgakaupa mängimine vähendab variatsiooni, ehk toob selle -ev kiiremini esile.

Mingi hetk oli päris +EV ja kambaga kalleid süsteemi mängu pileteid ostes tõuseb ka +EV. Vahe on ikka suur kas sa mängid 6 numbriga ja pead kõigile 6 numbrile ka pihta saama või mängid sama mängu 10 numbriga ja pead ka 6 numbrile pihta saama. Tänu sellele, et Norra lotomängijad on rikkamad ja ostavad seal rohkem neid niiöelda süsteemimängu pileteid läheb ka enamus võitudest sinna.

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/foorumi-kasutajad-voitsid-lotoga-190-000-eurot.d?id=63802490

Vandalar
16.04.13, 15:26
IMO see on umbes sama kui pokkeris cash lauas üks tüüp kes pidevalt laamendab ja on (halb) LAG siis tal pidevalt hästi suur stack ees ja see võib mõtlema panna, et küll ikka võidab palju- miks mul kunagi nii suurt stacki pole? Stacki suurus lauas võib aga tegelikust winratest väga vale mulje jätta.

karupoeg
16.04.13, 15:28
matemaatiliselt võttes oleks mingist piirist alates jackpoti silmas pidades kasumlik see suure grupiga ostmine.

ma ei leidnud isiklikult seda artiklit atm, aga keegi postitas siia foorumisse ka kunagi mingi usa matemaatikute taktika, et jälgisid jackpoti liikumist mingis suhtes ja siis ostsid massiivselt pileteid. olla +ev

peete82
16.04.13, 15:32
just nimelt, see võib olla marginaalselt +ev, kui jackpot on teatud numbrist suurem.
Aga seda tuleb ette suhteliselt harva.
Need sepad imselt ostsid järjest iga nädal pileteid.

kallekusta
16.04.13, 15:37
Njah ise ostan vast aastas mingi 5 korda viking lotot 2 või 3 mängureaga lambist pliks plaks piletid 60 senti rida. Ja isegi nii väikse sampli juures on olnud pileteid kus piletil on 2 mängurida ja mõlemal real olen saanud 3 numbrit pihta. Oleks need samad numbrid ostetud süsteemimängu piletitena ja need 2 mängurida oleks andnud kokku ühe mängurea siis oleks juba ammu Tais multifilmi tegelasi põrutamas.

VisaHing
16.04.13, 15:54
Lõpus siis vend tunnistas üles:

Tere

Kuna probleem on suur ja infopuudus minu poolt veel suurem, siis annan asjale omapoolse selgituse.

Mul on tõsiselt kahju, et olen oma käitumisega petnud nii paljude inimeste usaldust. Esmalt vastan küsimusele, kas K6 pileteid on üldse ostetud. Jah, on küll,aga voorude kaupa.

Ma otsisin kõikvõimalikest ja võimatutest iga kolmapäev raha, et piletid välja osta. Enamasti see ka õnnestus, mõni nädal jäi mõni pilet ostmata, aga suurem osa oli alati reaalselt mängus. Eraldi arvestuse saan ma esitada.

K7 esimesed kaks vooru on välja ostetud täies mahus, kolmas osaliselt ja 4-6 välja ostmata. 7-10 voorude saatus on praegu lahtine, ühelt poolt võiks ju leida vahendeid, et asi lõpuni vedada, teisipidi jälle on kogu üritus nii kehvas olukorras, et jätkamise mõtet ei näe.

Viimased nädalad on olnud ilmselt mu elu kõige karmimad - iga kolmapäev tulemuste ootamine ja teadmine, et valetan paljudele inimestele ning suure võidu korral oleksin veelgi suuremas jamas.

Vähemalt ei ole ma kellelegi võite välja maksmata jätnud ja samuti ei ole mul plaanis sellest jamast saadud raha endale jätta, vaid kõik inimestele tagasi maksta, võtku see siis nii palju aega kui võtab.

Kuna te kõik olete ilmselt väga vihased ja pahased, siis ütlen lihtsalt, et kahetsen oma tegemisi ja palun vabandust. Olen alati öelnud ka seda, et kui julged teha, siis julge tunnistada ning võtta vastutus oma tegude eest. Seda ma ka praegu teen.

Nagu foorumist lugeda võin, siis on minu vastu vähemalt üks avaldus juba politseisse tehtud, järelikult lõpliku otsuse minu saatuse üle teevad juba vastavad organid.

Mul on kahju ja ma vabandan kõikide ees, keda see teema puudutanud on ning teen vastavalt võimalustele kõik selleks, et tekkinud olukord heastada.

Pythagoras
16.04.13, 15:57
Njah ise ostan vast aastas mingi 5 korda viking lotot 2 või 3 mängureaga lambist pliks plaks piletid 60 senti rida. Ja isegi nii väikse sampli juures on olnud pileteid kus piletil on 2 mängurida ja mõlemal real olen saanud 3 numbrit pihta. Oleks need samad numbrid ostetud süsteemimängu piletitena ja need 2 mängurida oleks andnud kokku ühe mängurea siis oleks juba ammu Tais multifilmi tegelasi põrutamas.

oleks tädil rattad all, oleks ta omnibuss

kallekusta
16.04.13, 16:02
oleks tädil rattad all, oleks ta omnibuss

Oleks vitul saba taga, oleks ta kopsik

jrgn hell
17.04.13, 01:56
matemaatiliselt võttes oleks mingist piirist alates jackpoti silmas pidades kasumlik see suure grupiga ostmine.

ma ei leidnud isiklikult seda artiklit atm, aga keegi postitas siia foorumisse ka kunagi mingi usa matemaatikute taktika, et jälgisid jackpoti liikumist mingis suhtes ja siis ostsid massiivselt pileteid. olla +ev

Vist mäletan, mida sa mõtled, aga seal oli väheke teistmoodi. Ei leidnud ka praegu seda linki, aga kui samast asjast räägime, siis seal oli mingi kohustuslik trigger, et kui jackpot jääb välja loosimata, sis tetaud aja tagant tuleb mingi forced payout teema ja see lisapapp tegi piletid EV+iks ja kuidagi said ise seda forced payouti tippida massive ostmisega vms.

Owner85
17.04.13, 02:03
Kui keegi avastab kuidas neid patju 2x odavamalt saab või mingid teised ka sobivad oleks ka käpp tellimuses,rombouts kohvi on ikka suht maitsev

Konso
17.04.13, 07:48
Oleks vitul saba taga, oleks ta kopsik

oleks perssel küüned, istuks laes.

Potsataja
24.11.13, 17:48
http://www.bestsales.ee/?PublicationId=c1aeca10-ae17-4449-9cc8-030abf49d08d
http://www.bestsales.ee/blog/2013/11/18/andkem-puramiidskeemidele-toene-hinnang
http://www.bestsales.ee/article/2013/11/21/tode-maxima-eitab-kategooriliselt-koostood-lyoness-eestiga

Kommentaariumi põhjal paistavad need Lyonessi tüübid kohe päris ohtlikud olevat.

Ints
17.01.14, 13:58
lyoness on kuum teema, oskab keegi selle kohta midagi huvitavat rääkida?

overbet
17.01.14, 14:08
püramiidskeem ju

Ints
17.01.14, 14:27
midagi taolist, pigem huvitas mind kas keegi tegeleb sellega või tutvusringkonnas keegi teenib ka midagi sellega ?

Konso
17.01.14, 15:51
Üks tuttav sebib sellega juba mingi aasta otsa aga kasum null. Minu arust täiesti mõttetu värk ja maru keeruline, krdi boonuspunktid ja lojaalsuspunkid+kinkekaardid+mobla äpid jne.

tolmuahv
17.01.14, 17:18
Ma ajasin ka ühel peol mingi lyonessi tädiga tund-poolteist juttu. Sain pasa üledoosi, intellektuaalses mõttes. Kui ma kaupmees oleks ja sellist juttu keegi ajama tuleks, siis ma viskaks pirukaga umbes 10 sekundi pärast.

Bottom line: kui kaupmees tahab kliendile soodustust anda, siis tänapäeval on selleks paremad võimalused kui mingit middle-mani nuumata. Eriti arvestades, et reaalselt sealt uusi kliente juurde ei tule, vaid olemasolevad hakkavad lihtsalt allahindlust tahtma.

Oliverk
17.01.14, 18:31
Lol. Ma selle Lyonessi pärast ühe sõbraga vaikselt tülli läinud. Ta nagu ei mõista miks ma seda kaarti ei võta kui mul mingeid kohustusi pole ja saan soodukat mitmetes kohtades. Minu väited, et ma põhimõtteliselt püramiidiskeemidega tegemist ei tee, läksid nagu natuke hinge.

VisaHing
17.01.14, 19:03
Eks ta ole jah nii, et iga **** kiidab oma *****. Ma ka suure kaarega saatnud ***** kõik need inimesed, kes tulud oma businessit pähe määrima.

Kui juba müügimeeste esimesed sõnad on: Kuidas sulle meeldiks lühikese ajaga palju raha teenida? Vms siis võid kindel olla, et ta mõtleb kuidas sulle meeldiks kiire ajaga palju raha kaotada.

overbet
17.01.14, 19:09
http://www.youtube.com/watch?v=BrwwC6KuS7Y

privador
17.01.14, 19:43
Ma ajasin ka ühel peol mingi lyonessi tädiga tund-poolteist juttu. Sain pasa üledoosi, intellektuaalses mõttes. Kui ma kaupmees oleks ja sellist juttu keegi ajama tuleks, siis ma viskaks pirukaga umbes 10 sekundi pärast.

Bottom line: kui kaupmees tahab kliendile soodustust anda, siis tänapäeval on selleks paremad võimalused kui mingit middle-mani nuumata. Eriti arvestades, et reaalselt sealt uusi kliente juurde ei tule, vaid olemasolevad hakkavad lihtsalt allahindlust tahtma. Aga oleneb naisest. Seal skeemides liigub päris palju ilusaid naisi enda üllatuseks(ilmselt neil mehi pole kes seda jama suudaks taluda) räägid,mängid kaasa, lubad ka võrku tulla. Tahad "personaalseid koolitusi" kui mingil hetkel juba kargad teda, sest sa oled talle ideaalne mees, sest jagad temaga sama "filosoofiat"

Pythagoras
17.01.14, 19:56
Aga oleneb naisest. Seal skeemides liigub päris palju ilusaid naisi enda üllatuseks(ilmselt neil mehi pole kes seda jama suudaks taluda) räägid,mängid kaasa, lubad ka võrku tulla. Tahad "personaalseid koolitusi" kui mingil hetkel juba kargad teda, sest sa oled talle ideaalne mees, sest jagad temaga sama "filosoofiat"

:heart:

WeThePeople
17.01.14, 20:16
Aga oleneb naisest. Seal skeemides liigub päris palju ilusaid naisi enda üllatuseks(ilmselt neil mehi pole kes seda jama suudaks taluda) räägid,mängid kaasa, lubad ka võrku tulla. Tahad "personaalseid koolitusi" kui mingil hetkel juba kargad teda, sest sa oled talle ideaalne mees, sest jagad temaga sama "filosoofiat"

nii juhtub ainut pornofilmides..

Cash87
17.01.14, 20:26
Olen kuulnud kuulujutte, et Kivisaar tegeleb ka sellega ja on lausa mingi eelviimane tase tipust!

heiks29
17.01.14, 20:50
Eelmise aasta kevadel v sügisel hüppas ka üks tuttav näitleja läbi ja väitis, et järgmine aasta jõuab selline asi Eestisse ja reklaamis v siis surus peale seda teemat ning väitis ka , et Kivisaare käest ostis tema nii öelda osalemis õiguse v kuidas iganes seda nimetatakse.

Ints
17.01.14, 22:03
eks selle asjaga oligi nii, et kes seal esimeste hulgas olid, nad vast teenivad ka..alguses oli kindlasti selline vähe vaiksem teema.. jagati omavahel ära ja siis hakkasid kõik endale alla otsima rahvast.

Potsataja
18.01.14, 15:57
midagi taolist, pigem huvitas mind kas keegi tegeleb sellega või tutvusringkonnas keegi teenib ka midagi sellega ?

1. Käid 2k välja ja siis leiad 25 liitujat, kes ka 2k välja käivad ning saad 10k.
2. Käid 2k välja ning veenad Maxima, ETKt jms. ketid reaalselt liituma. Siis saad ka korraliku kopika. Kinkekaardid ei lähe arvesse ja ETK saatis Lyonessi nkn kuu peale.

Irl on nende käibe poolest kõige kõvem cashback liituja Viljandi Honda müüja. Muu on kinkekaartide teema.

Potsataja
22.01.15, 21:27
http://majandus24.postimees.ee/3065211/aasta-turundustaheks-valiti-lyoness

Aasta turundustäht on lõpuks valitud!

https://www.facebook.com/Lyoness.EE/photos/a.704204059630062.1073741827.702722866444848/909729039077562/?type=1&theater

+
https://www.lyoness.com/ee/search?area=2&bs=45&f=sc-45.&ft=Basic&c=EE&cp=0&s=Default&utm_source=facebook&utm_content=promotion-on-off&utm_campaign=ee

Konso
23.01.15, 14:34
Ise usud ka sellesse? Mul sõber on vist pea kaks aastat tegelenud sellega, hullult käib tegemas esitlusi jms paska. Küsisin siis, et palju ta teenib sellega, vastas no mingi 5-10 eur kuus tuleb. Aega on matnud sellesse tohutult, põhimõtteliselt pole tööl käinud terve see aeg.

Skyline
23.01.15, 14:38
5-10k või 5 kuni 10 eurot?

Konso
23.01.15, 14:42
sada krooni vanas rahas

Cash87
23.01.15, 14:48
Ma tean inimest kes teenib sellega passiivset tulu u. 500 EUR kuus. Enne seda pidi aktiivselt kaks aastat rügama.

Codecci
23.01.15, 17:13
Ma just mõtlesin, et peaks selle sooduskaardi tegema - legit riidepoed Rocca Al Mares jms on sildid juures, et Lyoness neil kehtib. On mõtet?

ranka
23.01.15, 17:48
Ma tean inimest kes teenib sellega passiivset tulu u. 500 EUR kuus. Enne seda pidi aktiivselt kaks aastat rügama.

Püramiidskeemid iseenesest on toreda ideega, aga kuna värbajad on täielikud manipulaatorid ja edasised alamlülid täielikud takjad per*es, siis kogu see süsteem on nii kohutavalt halva mainega, et mingitki pidi ei sooviks end siduda.

Muidugi need alamastme inimesed ongi täielikud ajupestud orjad ning ei saa aru miks inimene soovib teha mustlasetööd müües täielikult sitta. Võtku oma pea kätte ja pangu kaela otsa tagasi ning tehku iseseisvalt midagi pakkudes väärtuslikumat kaupa ja teeniks rohkem, kui sitase püramiidskeemiga.

Seal teenivad ainult ladvad, kellel on palju inimesi värvatud, aga selleks saada ei ole nii lihtne. Peab teadma ja tundma õigeid inimesi ja olema õigel ajal, õiges kohas. Saabuva väikese rahahunnikuga muidugi tõenäoliselt kaob nimi ning kahaneb sõpruskond kui ummuksil jaakatte all olev kalapopulatsioon.

Ühesõnaga, kes tänasel päeval mõtleb sellega teenima hakata kui tavavärbaja, siis mõttekam on kodus sokke kududa või teeääres salaja saslõkki müüa - teeniks ka rohkem ja oleks vähe kasulikum ning sõbradki jääks alles.

Potsataja
23.01.15, 17:54
Ma just mõtlesin, et peaks selle sooduskaardi tegema - legit riidepoed Rocca Al Mares jms on sildid juures, et Lyoness neil kehtib. On mõtet?

Kliendikaart ise ei maksa muffigi.

Samas, kui vaatad minu eelmises postist FB-i lingis kirjas olevat teksti
"SInu uue aasta lubadus oli tervislikumalt toituda? Meie toidukaupu pakkuvate Partnerettevõtete rubriigist leiad kõik vajaliku, et uut aastat tervislikult alustada.: http://bit.ly/FBLyo-EE-Grocery", siis see kaupluste nimekiri, mis on saavutatud kahe aasta "kõva tööga" ajab ausalt öelda naerma, eriti veel see tervisliku toitumise osa.

Rage
26.01.15, 07:37
kliendikaart ise on suht legit.. aga kui tahad seal mingi tööle hakata, siis esimese asjana pead 2keuri maksma (selleks et tööle saada!) ja kogu skeem kuidas sa siis värvatud firmade või klientide pealt pappi hakkad saama on ülikeeruline ja segane ja ei ole kuskil põmst kirjas, mul ka üks tuttav kes mulle kogu pläusti üritas kolme tunni jooksul maha müüa...

Potsataja
26.01.15, 23:23
Eks tavaliselt teavad ikka kõik need inimesed asjast kõige rohkem kes on kuskilt midagi kuulnud, teadmata süsteemi ülesehitust!

Ei tea nüüd kas keegi pahandab või mitte, aga räägin asjast nii nagu on ja seda keerutamata ning kellelegi fantaasiaid loomata. Alustuseks ei salga, et olen süsteemiga seotud ja enne kui midagi rääkima hakanud selle eelnevalt üsna selgeks teinud.

Vastan põhiküsimustele:

1. Kaardi enda kohta- Eestis hetkel süsteemiga liitunud tublisti üle 400-ja ettevõtte. Inimene saab keskmiselt cashbackina (reaalse rahana) tagasi 3-4% ostusummalt pluss lisaks "shopping pointid" nt. 100 eurise ostu puhul 4. Neid saab tavakasutaja (kaardikasutaja) partner ettevõtete diilide nöol kasutada sooduse saamiseks. 1 SP väärtus on keskmiselt 5 eur. Arvutus 100 euro pealt saad tagasi 4 eurot reaalset raha ja 20 eurot süsteemisisest raha. Ehk 100 euro pealt 24 eur. uskumatu eks. SP näide nt. juukselõikus tavahind 30 lunastad oma 3 SP saad juuksed lõigatud 15 euriga, pluss saad juba samalt summalt CB ja SP tagasi. Ühesõnaga kaart ei kohusta kedagi mitte millekski ning ei ole mingeid varjatud lisakulusid või kohustusi.

2. Kuskohast tuleb raha?- Süsteemi peavad üleval ja "toidavad" enamasti ettevõtted kellel süsteemiga liitumine maksab 2500 eur ja marketerid ise oma tegevusega. Jah marketerid investeerivad süsteemi kes tegeleda viitisvad tahavad saavad sealt ka päris korraliku kopika tagasi, kes maksavad oma tasu ja tegutseda ei viitsi siis ei saa tagasi ka suurt midagi. Nagu tavaline töö mida enamik meist teeb, pole ju saladus, et peame tööandjale kasulikud olema, et talt palga näol ühtteist tagasi ka saame:) Seega soovitus kui marketerina tegutseda ei taha siis ära liitu, ei ole edaspidi vaja kuulata igaltpoolt, et igavesti halb asi. Pluss siis ettevõtted maksavad iga kuu ühtteist Lyonessile ka oma tehingutelt.


3. Faktid: Miks peaks olema tänaseks enam kui 430 ettevõtet investeerinud "kahtlasesse" ärisse 2500 eur, kas ettevõtjad on lihtsalt lollid ja pimedad? Kuidas on süsteem tänaseks püsinud koos 12 aastat ja aina kasvab? Kui silmad lahti teha on siin- seal tänavatel näha lausa reklaame, mis ka maksavad? Isegi siin Delfi pealehel olnud üksaeg:) Kõigis riikides on oma kontor mida peab ka üleval pidama, pluss siis töötajad. Mitte ühesgi riigis pole seda ettevõtmist keelustatud. Asutaja riigis Austrias õige pea juba 2500 ettevõtet. "Teadjamad teavad rääkida, et see seal tükkis keelustatud tegevus:) Ettevõtjad jälle lollid ja pimedad, ei näe enam oma jalge ettegi?

Lõpuks igaüks arvab ikka mida ta ise tahab. Mina näen seal reaalset teenimisvõimalust, kel soovi saab lihtsalt siit- sealt säästa. Valik on kõigi enda teha, kui vaeva näha ei viiti ja ei taha siis ära liitu marketingi programmiga, sest siis ei saa ka midagi, kui teed enda jaoks selgeks et jah ma panustan sinna siis saad ka tagasi seda mida annad ja sõltuvalt oma edukusest enamgi veel.

Riigikassasse tiksub kah ühtteist:)
https://www.inforegister.ee/12383118-LYONESS-EESTI-OU/report

Kel huvi võin ka muidugi detailsemat rääkida. Samas põhitöö on mul midagi muud mis mind ära toidab ja sp. ei hakka rääkima, et 2 kuu pärast tänu sellele 3 villat kuskil vahemere ääres:)

Ühe "spetsialisti" arvamus.