View Full Version : Läptopi ost
Terv.
kuna ise arvutitest suurt midagi ei jaga ja vana läbi omega, tahaks uue võtta.
Hind võiks olla mingi 700-1200€, hea resolutsiooniga, ekraan võiks ka veits suurem olla, kiire jne.. ei oska eriti midagi kirjutada siia, igastahes soovitage midagi millega head kogemused jne, midagi pokkerimängijale!
KraindOnMaind
22.02.12, 20:30
dell vostro 700 eur
Dell jah, aga mitte vostro :D. Kui juba laeks paned 1200, siis tätte garantii sellele, et Precisioni ära ostnuna saad aru, milline on korralik läpakas. Kasvõi siit: http://www.laptopid.ee/vaata/485/Dell-PRECISION-M6500/
k2snakalle
22.02.12, 21:30
tutikatest DELL, kui kasutatult oled nõus ostma siis kindlalt Lenovo.
Mudel oleneb, et kas hakkad kaasas kandma või rohkem selline lauapealt voodi vedamine vaid.
tutikatest DELL, kui kasutatult oled nõus ostma siis kindlalt Lenovo.
Mudel oleneb, et kas hakkad kaasas kandma või rohkem selline lauapealt voodi vedamine vaid.
tuttikas võiks olla jh, rohkem ikka lauapeal seismiseks...
Miks osta läpaks laua peal seismiseks sellest mina aru ei saa.
No ei ole ikka nii. "lauapeal seismise" all mõeldud ikka et enamus ajast kodus. Et ei ole palju liikumist sellega. Aga siiski et saaks vabalt mööda tuba ringi vedada, voodis grindida, diivani äärel jne. + alati võimalik kiirelt kaasa võtta kui minek kuskile.
minujaoks nt nonsense osta 2012 lauaarvuti.
2012 osta lauaarvuti, sest sellel saab juppe vahetada + lauaarvuti on tüki maad võimsam kui läppar. Nt läpaka videokaardid on palju noobisemad kui lauakal.
Mul korralik desktop PC pakkuda .
CPU: Sandy Bridge i2500k
Cooler: NZXT HAVIK 140
Mälu: 8gb 4x2gb CORSAIR DDR3-1600 CL9 VENGEANCE
Mobo: Gigabyte Z68-UD3-B3
Hdd: Corsair F60gb SSD SataII
HDD2: 1 TB Seagate Sata III
VGA: 2 x GTX 560TI MSI Forzr II SLI
PSU: Corsair TX 850w v2
Korpus: Corsair 500R case
http://www.upload.ee/thumb/2100303/DSCN1908.JPG (http://www.upload.ee/image/2100303/DSCN1908.JPG)
selle sita 17" 1400x resoga delli raha eest saad palju parema desktopi + netbooki et "diivani 22repeal fagbookis istuda"
17" 4kg 3 tunnise akuga "laptop" desktop replacementiks osta n2itab ebaintelligentsust
k2snakalle
23.02.12, 00:00
Vot olin ka mina mingi ajani lauaarvuti fänn...seda hetkeni kui esimese läpaka ostsin.
Kui vend tahab arvutit grindimiseks, siis pole mingit videokaarti sinna vaja. Ja tänapäeva läpakad veavad ka enamus ajaviite mängud ära mida vahel toksida. (ei räägi siin hyper hea graafikaga mängudest)
Läpakal saad ka juppe vahetada, aga mul endal suht weak läpakas praeguseid vaadates (2,4ghz dual core, 4gb ram, 128mb ati olematu videokaart) Ja gridimiseks, netis surfamiseks, msn, skype, filmide vaatamiseks ei näe põhjust paremaks. On olnud ka väga kõva lauaarvuti, aga enamus ressurssi sellest ära ei kasutanud, sest mänge mängida ei viitsinud.
Ülejäänud plusspunktid tõi juba numnuts välja
kui ikkagi l2pakat tahad siis see fine
a siis selle budgetiga v6ta kindlalt 15" ja full hd reso
ja thinkpad v6i asus
Ma eeldaks ,et inimene kasutab kodus olles ikka lisa monitori grindimise jaoks, mitte ei vahi seda läpaka ekraani . Hetkel ~24" lcd monitoride hinnad nii madalad plus enamus uutematel läptopidel HDMI väljund olemas.
Lauakas on lihtsalt odavam ja kui raha on, siis osta läpakas + monitor ja saad kaasas ka tassida ja kõik asjad aetud.
Kas läpakatele 2 monitori ka saab taha ühendada?
Selle jaoks eraldi adaptrid, ala http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/dh2go/
selle sita 17" 1400x resoga delli raha eest saad palju parema desktopi + netbooki et "diivani 22repeal fagbookis istuda"
17" 4kg 3 tunnise akuga "laptop" desktop replacementiks osta n2itab ebaintelligentsust
Aa ok. Ma sel juhul see ebaintelligentne :(. Endal töö tõttu vaja võimalikult suurt ekraani ka reisil või lihtsalt nö teise tuppa minnes (24ne monitor veel lisaks olemas). Sama nagu suure ekraaniga nutitelefonidki - väiksema ekraani peale liikumine võimatu.
No ei ole ikka nii. "lauapeal seismise" all mõeldud ikka et enamus ajast kodus. Et ei ole palju liikumist sellega. Aga siiski et saaks vabalt mööda tuba ringi vedada, voodis grindida, diivani äärel jne. + alati võimalik kiirelt kaasa võtta kui minek kuskile.
minujaoks nt nonsense osta 2012 lauaarvuti.
just, vabandust et valesti ennast väljendasin, meeldib just diivani peale vedeledest tv ja grind, pealegi lauaarvuti olemas aga see enamasti seisab niisama... head resolutsiooni sellepärast, et mul üks mingi sait kus kui lauad väiksemaks teed muutuvad seal kaardid suht loetamatuks(kuigi ma ei tea kui palju sellest resolutsioonist kasu ka siis on)
just, vabandust et valesti ennast väljendasin, meeldib just diivani peale vedeledest tv ja grind, pealegi lauaarvuti olemas aga see enamasti seisab niisama... head resolutsiooni sellepärast, et mul üks mingi sait kus kui lauad väiksemaks teed muutuvad seal kaardid suht loetamatuks(kuigi ma ei tea kui palju sellest resolutsioonist kasu ka siis on)
Täpselt. Ma ei kujutaks enda elu lauaarvutiga ettegi. Üks asi on see, et tööl vaja suvalises kohas ka kellelegi ekraanilt midagi näidata, aga väga palju ka eraelus ringi liikumist + mitmeid päevi maal olemist rääkimata pikematest reisidest harvem. Lauaarvutit saaks kasutada, kui oleks poissmees, elaks ühetoalises korteris, veedaks 360 päeva aastas kodus.
Kas läpakatele 2 monitori ka saab taha ühendada?
Saab ilma adapteriteta ka, enamus mitte netbookidel on vga+ hdmi või display port
Aa ok. Ma sel juhul see ebaintelligentne :(. Endal töö tõttu vaja võimalikult suurt ekraani ka reisil või lihtsalt nö teise tuppa minnes (24ne monitor veel lisaks olemas). Sama nagu suure ekraaniga nutitelefonidki - väiksema ekraani peale liikumine võimatu.
17" on ebamugav reisida + aku kuni 3h ju
15" full hd reso on kordades kordades mugavam/praktilisem kui 17" 1400x
mõni näide äkki full hd reso kohta?
Kui kuskil eemal olen ja vaja tööd teha, pokkerit mängida, siis ikka mugav tsiviliseeritud punkt enamasti ja vooluvõrk ka olemas.
See resoteema - mudel sattus juhuslikult selline (endal Dell Studio ja 1600x900 ja ka igati OK). Üks asi mida kindlasti arvestada, siis igapäevaselt silmaga väsitav seda kribu vahtida 15"-sel. Kui full HD 15"vs 17" ja full HD, siis siin pole midagi valida imo.
Oled precisioneid kasutanud muidu?
Kui kuskil eemal olen ja vaja tööd teha, pokkerit mängida, siis ikka mugav tsiviliseeritud punkt enamasti ja vooluvõrk ka olemas.
See resoteema - mudel sattus juhuslikult selline (endal Dell Studio ja 1600x900 ja ka igati OK). Üks asi mida kindlasti arvestada, siis igapäevaselt silmaga väsitav seda kribu vahtida 15"-sel. Kui full HD 15"vs 17" ja full HD, siis siin pole midagi valida imo.
Oled precisioneid kasutanud muidu?
Kui küsimus oli mulle siis ma ei tea mis asi see precicion on:S
@jarlok full hd on siis 1920x1080 kui seda m6tled
@pastilaa ei ole
kui ostad laptop ehk kaasaskantava arvuti siis loeb ju ikkagi suurus/kaal et mugav kanda, vastupidavus ja aku kestvus
nende n2itajate pealt on 15" full hd thinkpad v6i asus igal juhul parim
laua peale 17" osta on lollus, sest selle raha eest saad palju paremate n2itajatega desktop + mingi odava netbooki mis kerge+hea aku et t66d/diivanil netis surfata vms
mingi "aga siis ei saa ju diivani peal pokkerit m2ngida" on mingi fishi argument
reaalselt mitu korda sa oled diivanis grindinud?
jarlop grindibki 24/7 diivanil, talt võiks küsida mitu korda ta reaalselt laua taga on grindinud :)
:D
http://www.laptopid.ee/vaata/553/Lenovo-W510/
mis sellest arvate? ise kuulen küll esimest korda sellist firmanime, aga tundub hea
kui ostad laptop ehk kaasaskantava arvuti siis loeb ju ikkagi suurus/kaal et mugav kanda, vastupidavus ja aku kestvus
nende n2itajate pealt on 15" full hd thinkpad v6i asus igal juhul parim
laua peale 17" osta on lollus, sest selle raha eest saad palju paremate n2itajatega desktop + mingi odava netbooki mis kerge+hea aku et t66d/diivanil netis surfata vms
mingi "aga siis ei saa ju diivani peal pokkerit m2ngida" on mingi fishi argument
reaalselt mitu korda sa oled diivanis grindinud?
Paberil näitajad pole ju ainus kriteerium. Ülioluline on detailide kvaliteet, kokkupaneku kvaliteet, disain. Siin osas pole kallima otsa Dellidele vastast (soovitan näppida neid kui veel puutunud pole). Paralleeli tuues - ma ostaks kehvemate näitajatega volvo kui paremate näitajatega Hyundai. Maitse asi.
"Laua peale ostmine" - ma jällegi loll :(. Ma ikkagi ei saa aru - kuidas sa näiteks maale vanaema juurde 2ks nädalaks sõites oma andmebaasi kaasa võtad lauaarvutiga?
Ja lisaks - "fish" olen ka :(. Jube palju olukordi, kus vaja minna teise tuppa ja seal läppar sülle võtta.
Ise eelistan/vajan seda, et kõik mu IT maailma asjad oleks ühes kohas ja alati võimalikult korraliku ekraaniga kasutatavad. See, kui ma q_q arvates ebaintelligentne fish nüüd olen, teeb mind väga kurvaks. Nuuks...
:D
http://www.laptopid.ee/vaata/553/Lenovo-W510/
mis sellest arvate? ise kuulen küll esimest korda sellist firmanime, aga tundub hea
Lenovo on endine IBM. See läppar tundub päris ok tõesti.
See on nüüd see teema,et kellele meeldib ema,kellele tütar.Edu jarlopile valikute tegemisel!
AA - üks asi mis häirib veel 15" läpakate juures. Ebamugav (nö vale) klaviatuur :P.
Saab ilma adapteriteta ka, enamus mitte netbookidel on vga+ hdmi või display port
Mul läpakal 30" järel DisplayPortiga, mõtlesin, et kas annaks ühe 20" ka veel järgi ühendada nt HDMI-ga. Läpaka enda ekraani kasutada ei taha.
Paberil näitajad pole ju ainus kriteerium. Ülioluline on detailide kvaliteet, kokkupaneku kvaliteet, disain. Siin osas pole kallima otsa Dellidele vastast (soovitan näppida neid kui veel puutunud pole). Paralleeli tuues - ma ostaks kehvemate näitajatega volvo kui paremate näitajatega Hyundai. Maitse asi.
"Laua peale ostmine" - ma jällegi loll :(. Ma ikkagi ei saa aru - kuidas sa näiteks maale vanaema juurde 2ks nädalaks sõites oma andmebaasi kaasa võtad lauaarvutiga?
Ja lisaks - "fish" olen ka :(. Jube palju olukordi, kus vaja minna teise tuppa ja seal läppar sülle võtta.
Ise eelistan/vajan seda, et kõik mu IT maailma asjad oleks ühes kohas ja alati võimalikult korraliku ekraaniga kasutatavad. See, kui ma q_q arvates ebaintelligentne fish nüüd olen, teeb mind väga kurvaks. Nuuks...
mille j2rgi v6tad et dellile pole kvaliteedi kohapealt vastast?
mille j2rgi v6tad et dellile pole kvaliteedi kohapealt vastast?
Täpsuse huvides - rääkisin kallima otsa Dellist, mitte Vostrost. Mine katsu kuskil Precisionit - siis hea edasi rääkida :). Ma räägin seda enda kogemuste järgi (töötasin vahepeal Precisioniga, elus kokku puutunud enamike tuntud tootjate läpparitega).
Täpsuse huvides - rääkisin kallima otsa Dellist, mitte Vostrost. Mine katsu kuskil Precisionit - siis hea edasi rääkida :). Ma räägin seda enda kogemuste järgi (töötasin vahepeal Precisioniga, elus kokku puutunud enamike tuntud tootjate läpparitega).
no ma vaidlen vastu et m6lemad nii lenovo thinkpads kui asus on kvaliteetsemad ja vastupidavamad
ja su eelmisele postile veel
kui sa teema nyyd l2bi loeks siis ma ytlesingi et kui op tahab ikkagi laptopi kasv6i nendel samadel p6hjustel mis sa ytlesid siis see fine
lihtsalt ta ytles "seisab ikka enamasti lauapeal" vms siis lihtsalt soovitasin desktop osta sest laptop desktopi replacementiks osta on lollus
aga kui tahab ikkagi laptop siis 15" parema resoga arvutit mis kergem/parem aku on ju mugavam transportida
http://www.laptopid.ee/ kuidas seal üldse see tellimine käib? või ei saagi?
Ise eelistan/vajan seda, et kõik mu IT maailma asjad oleks ühes kohas ja alati võimalikult korraliku ekraaniga kasutatavad.
Täpselt!!!!!!!!
k2snakalle
23.02.12, 22:21
olen q_q-ga ühes pundis..
kogemus on nii odavama otsa thinkpadiga kui ka odavama otsa delliga ja mitte ainult 1 eksemplar vaid läbi tuttavate ikka palju erinevaid ning julgen kindlalt väita,et thinkpad teeb Dellile vastupidavuselt silmad ette.
Usun et tippklassi thinkpad ei jää alla ka siin palju kiidetud Precisionile.
k2snakalle
23.02.12, 22:27
jarlop, võimaluse korral lase kindlalt sisse panna SSD kõvaketas. 7200rpm on juba nostalgia ja ei tea miks neid ikka sisse topitakse.
SSD kõvaketas tuleb väga kasuks just kui sul on suured käte andmebaasid, pt/hem töötavad ikka palju kiiremini tänu SSD kettale.
edit: ssd on muidugi kallim, aga julgen väita, et sa ei kahetse :)
Kuna i9 tuleb? any thougts?
Ivy Bridge tuleb . Ja kuna ssd on oma hinna/mahu suhtes kallis siis soovitaks vaadata Seagate XT ketaste poole . Hübriid kettad millele lisatud väikene ssd kuhu saab oma OS i installida.
Õige Baller ostab mõlemad. Ise olen grindinud 90% ajast desktopil, aga oli aeg, kus kõvaketas pärast ühte voolukatkestust natuke aega pulli tegi, siis grindisin laptopi peal nii, et ühendasin monitori ja klaviatuuri taha ning isegi siis ei olnud grindimine nii mugav kui desktopi taga. Ja grindimine TV ja diivan ??? === FPP Pro.
Yeah sure, FPP pro..
http://i.imgur.com/8Mr5t.jpg
siis grindisin laptopi peal nii, et ühendasin monitori ja klaviatuuri taha ning isegi siis ei olnud grindimine nii mugav kui desktopi taga.
Kuidas siuke asi võimalik, et polnud sama mugav?
Täpselt sama teeb ju välja. Vahet ju pole kas sul on kast laua all või läpakas samas kohas laua all. (või laua peal, siis võtab läpakas isegi vähem ruumi kui lauakas ja peaks just mugavam olema)
Endal on jõhkralt väike laud aga isegi nii pole ebamugavam kui lauakas oleks.
http://www.upload.ee/image/2104913/DSCN0150.JPG
läpaka sõpradele üks soovitus veel - tõin endale IKEAst paar aastat tagasi ja väga mugavaks teeb olemise: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60115791/
läpaka sõpradele üks soovitus veel - tõin endale IKEAst paar aastat tagasi ja väga mugavaks teeb olemise: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60115791/
tõepoolest väga mugavaks teeb läpaka kasutamise igas asendis ^^
Tarmonator
24.02.12, 20:50
Kuidas siuke asi võimalik, et polnud sama mugav?
Täpselt sama teeb ju välja. Vahet ju pole kas sul on kast laua all või läpakas samas kohas laua all. (või laua peal, siis võtab läpakas isegi vähem ruumi kui lauakas ja peaks just mugavam olema)
Endal on jõhkralt väike laud aga isegi nii pole ebamugavam kui lauakas oleks.
http://www.upload.ee/image/2104913/DSCN0150.JPG
Sry et võõras teemas risustan, aga mismoodi te niimoodi teete, et läpakas kinni ja monitoril pilt? Ma saan aru, et paned pildi monitorile või monitorile ja läpakale, aga siis ei saa ju läpaka kaant kinni panna? Ilmselt olen rumal...
Kui sul windows 7 siis sealt power optioni menüü alt saad valida mida läpaka kaane sulgemine teeb ala sleep , hibernate or does nothing.
Tarmonator
24.02.12, 20:53
Kui sul windows 7 siis sealt power optioni menüü alt saad valida mida läpaka kaane sulgemine teeb ala sleep , hibernate or does nothing.
mm...päris obv. TY!
k2snakalle
25.02.12, 03:18
jup, kui paned, et does nothing siis kaane kinni lükkamisel viib win desktopi suurele monitorile. Ise kasutan tihti just filmide vaatamisel seda moodust, kuna tahan suure ekraani pealt vaadata, aga samas ei taha, et pimedas läpaka ekraan mulle silma paistaks
Mina julgen iga kell samsungit (http://www.samsung.com/ee/consumer/it-devices/notepc/high-performance/NP300E7A-S01EE) soovitada. Suur ekraan, korralik jõudlus, peale kahte aastat ei ole esinenud mitte ühtegi probleemi. Hinna poolest kindlasti odavam kui dell. 3 aastat garantiid, olenemata sellest, kus riigis sa viibid, kui seal on esindus siis saad korda. Ma olen kasutanud delle, lenovot, ordit, ibmi, acerit jne aga isiklikult tundub samsung kõige käepärasem.
Mina soovitan igaljuhul Dell ja kindlasti XPS series. Ise valid siis kas XPS 15z või XPS 17 oleneb siis sellest kui suure ekraaniga soovid. Endal on olnud xps 5 aastat ja ikka veel saab sellega kõik asjad ilusti tehtud(pole arvuti sees riistvara vahetanud). Ainuke asi mida olen kaks korda vahetanud on aku. Kuid selle kulumise kiirus sõltub kasutajast endast ja sellesosas olen ma väga vilets kasutaja.
http://www.laptopid.ee/soodus , see on ikka äge koht, küll neil on ainult need olemas mis on siin sooduse all:S ja ülejäänusid(paremaid) ei saa nii et olen omadega tagasi kust alustasin veits targem siiski.
Kellegil miskit arvamust Asusest? http://arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/SULEARVUTID10/ASUS-N55SF-156-I7-2670-8-750-GT555-7HP-N55SF-S1194V-133662
Ma ei näe küll midagi halba selle Asuse läpaka juures, vbla ainult ssd ketas aga muidu igati OK imo!
sellise hinna juures stay with dell XPS for sure.
Mnjah, ma hetkel ei võrrelnud mingi läpakaga, muidu asuse sisu on igati fine ju.. Aga jah, mina jääks alati kindlaks Delli XPS17 läpakale..
Kui ostma lähed võta sõber kaameraga kaasa, vaatepilt võib olla priceless.
Kas galador.ee oled hindu vaatanud uurinud?
http://www.galador.ee/catalog/product/164165-271928506-dell-xps-15z-aluminium-15-6-fhd-glare-1920x1080-intel-core
leidsin vist delli poole ka midagi head...
mul praegu ka dell inspiron, viga selles et laadimis juhe ei püsi hästi arvutitaga ega sellel mudelil sellist jama pole?
Mul ka inspiron ja juhe käib tõesti üsna lõdvalt ära.. A noh mul 4a vana ka juba.. Valiks muidugi igakell selle viimase läpaka :) Akupesast ei oska midagi rääkida selle seeria kohta tho..
mul 5 aastat vana XPS ning hästi püsib. põhjus: toitejuhtme ots on 8 nurkne mitte ümmargune nagu paljudel arvutitel. Sellest ka erinevus.
Ei hakka uut teema tegema.
Millist läpakat soovitaksite 400eur eest? Ja kust osta?
võiks olla 13""
http://www.galador.ee/catalog/product/167086-nw65hus-lenovo-thinkpad-t520
Mis teadjamad sellest arvavad?
Foorumit jooksutab vBulletin™ 4.2.5 Autoriõigus © 2024 vBulletin Solutions, Inc. Kõik õigused reserveeritud.