PDA

View Full Version : iPoker võrgustik jagatakse 1. septembril kaheks. Lisatud ekspertide hinnang.



ranka
20.08.12, 16:43
http://ranka.pokkeriprod.com/pildid/muu/oovsipoker.jpg
iPoker võrgustik jagatakse 1. septembril kaheks: primaarne ehk põhi ja sekundaarne ehk kõrval võrgustik. Mõlemal võrgustikul on nii ühised kui ka eraldi lauad/mängijad. See millisesse võrgustikku pokkerituba kuuluma hakkab, sõltub vastavate kriteeriumite täitmisest.

Kriteeriumite alla kuuluvad näiteks aktiivsete ja uute mängijate arv. «Stabiilselt 850 uut mängijat kuus, kes $5 reiki maksaksid, on meie turult lootusetu leida,» kirjutab Olympic-Online juht Priit Pajumaa PokkeriProde foorumis (http://foorum.pokkeriprod.com/showthread.php/7028-***-Olympic-Online-(iPoker)-Rakeback-k%C3%BCsimused-probleemid-ideed-jms-siia-***?p=448016&viewfull=1#post448016). Seetõttu peab Olympic-Online leppima kohaga sekundaarses võrgustikus.

Pärast poolitamist jäävad ühtsesse võrgustikku kõik turniirid ja jagunemine leiab aset ainult rahalaudades ja SNG-des.

Rahalauad jagunevad järgnevalt:


Kõik NLHE Heads-Up lauad alates panustega 0.02/0.04 olenemata valuutast
NLHE 6-max lauad alates panustega 0.01/0.02 - 2/4 olenemata valuutast
NLHE FR lauad alates panustega 0.01/0.02 - 1/2 olenemata valuutast

Kõik muud rahalauad (s.h. kõik kiirpokkeri variandid), nagu näiteks eelmainitud kõrgemate panustega 6-max või Full-Ring, Pot Limit Omaha või muud mängud jäävad ülevõrgulisteks laudadeks ehk nii, nagu nad praegu on.

SNG mängud jagunevad järgnevalt:


NLHE HUSNG-d kuni sisseostuni 30 ($30/€30/£30)
NLHE 6-max/FR SNG-d kuni sisseostuni 10 (€10/$10/£10)

Muud mängud või suurtemate sisseostudega SNG-d jäävad kättesaadavaks kõikidele mängijatele.

Ekspertide hinnang

Hetkel on veel ebaselge, miks võetakse vastu selline muudatus, kuidas hakkavad reaalselt välja nägema mõlema võrgustiku mängud ning kas muudatus on Olympic-Online'le hea või halb. Nende küsimustele annavad oma vastuse kaks omaala asjatundjat.

Eesti rahalaudade eksperdi ja PokkeriProde foorumi moderaatori «ment52» sõnul on halb, et Olympic-Online hakkab kuuluma nõrgemasse võrgustikku (sekundaarne), kuna see koosneb enamjaolt väikestest ja tundmatutest pokkeritubadest, mis reeglina on nn. rakeback-skinnid. See tähendab, et rohkem panustatakse suurtele rakeback diilidele, kui reklaamile ja seetõttu on nende tubades ka rohkem tugevaid mängijaid, mis muudab võrgustiku mängud suhteliselt kuivaks ja regularide osakaal suureneb.

Pokkeritubade- ja võrgustikega mitmeid aastaid koostööd teinud ja tuntud rakeback haldusüssteemi rakebackengine.com (http://www.rakebackengine.com) juhatuse liikme Tauri Tiitsaare arvamus ühtib enamjaolt ment52-ega.

«Muudatusega loodetaksegi luua kaks võrgustikku, kus ühes on nn. eeskujulikud ja üldjuhul suured pokkeritoad, kes panustavad raha reklaami ja marketingi ning toovad võrgustikku värsket verd hobimängurite näol ja hoiavad mängud tasakaalus. Teise võrgustikku jäävad väikesed ja suhteliselt tundmatud toad, kes on kogu aeg pakkunud suuri rakeback diile, panustanud hobimängurite värbamisse väga vähe ja nii viinud võrgustikust välja raha ehk ajanud üldsaldo negatiivseks,» kommenteerib Tauri muudatust.

«Primaarne võrgustik on tõenäoliselt suurem ning tunduvalt ahvatlevam mängijale, kes ajab taga mängulist kasumit,» lisab ta. Teise ehk väiksema võrgu tuleviku suhtes on Tauri negatiivselt meelestatud, kuna reeglina võrgustikud või pokkeritoad ei suuda eksiteerida pikalt, kui mängus on palju regulare, suured rakeback diilid ja üleüldine sissemakse-väljamakse (fish vs shark ratio) suhe langeb tugevalt viimase kasuks.

Kas see on tumeda tuleviku algus Olympic-Online'le, mis pakub ainsana väravat Eesti territooriumil olevatele mängijatele iPoker võrgustikku? Või on tulevik veel ebaselge? Või eksivad eksperdid? Mida arvad sina?

pastilaa
20.08.12, 18:21
rip oo..

ranka
20.08.12, 18:36
rip oo..

Ära nii karme sõnu, millel puudub kate ka loobi. See oleks sama, kui öelda rip PokerStars. Tegelikkuses ei saa kunagi olla kindel, mis TÄPSELT toimuma hakkab aga hea see ei saa kunagi olla, kui playerpool splititud - väiksem mängjate aktiivsus.

pastilaa
20.08.12, 18:40
Ära nii karme sõnu, millel puudub kate ka loobi.


Mida arvad sina?

reageerisin sellele üleskutsele kõigest. minu subjektiivne arvamus on just selline :)

Codecci
20.08.12, 18:41
Kas eestlastel on võimalik mõnes nn. esimese kategooria iPokeri toas ilma VPN-ita ka mängida?

ranka
20.08.12, 18:49
Kas eestlastel on võimalik mõnes nn. esimese kategooria iPokeri toas ilma VPN-ita ka mängida?

Nope. Muchos iPoker tho on 1. cat.

alaska
20.08.12, 19:32
Kogu pokkeribusiness peale pokerstarsi tundub üritavat siiamaani liugu lasta möödunud pokkeribuumi peal, päris tööd pole veel keegi nagu tegema hakanud. Klienditoed on naeruväärsed, rahade väljamaksed aeglased, softid sitad ja promod ei tööta.

Potsataja
20.08.12, 20:08
Väiksemate tubade tavalised rahalauad surevad praktiliselt välja ja Speed Poker saab samas kõvasti hoogu juurde. OO peab kiirelt välja mõtlema strateegia, kuidas oma tavalaudade mikrogrinderd kiirpokkeri peale ümber suunata.

rasmer
20.08.12, 20:26
Mulle on tohutu kergendus, et turniirid jäävad kokku.

ranka
20.08.12, 20:49
Minu arvates on see kõige napakam süsteem, mille peale saab tulla ja ei saa täpselt aru - milleks? Kui nad tahavad nii RB-skinne väljasüüa siis nad hävitavad ära ka väiksemad eeskujulikud skinid nagu näiteks Olympic-Online, kes täidab kõik kriteeriumid peale uute mängijate nõude, mis nende puhul on see võimatu ja lausa utoopiline.

Pigem tundub, et soovitakse teha alguses kaks võrku, kuhu ühte põhivõrku jäävad «tegijad» ja teise «mõttetud» toad ning nii pikemas perspektiivis luua olukord, kus väiksem võrk sureb välja ja suuremas võrgus on ainult paar suurt pokkerituba. Nii saavad haarta parema võimu ja kontrolli kogu üle võrgu ja mingil määral tõmmata kokku ka kulusid.

Võrdleks seda sellega, et Euroopa Liit kehtestab 2013. aastal nõude, kus iga riik peab maksma 50 miljardid eurot EL'i, et vältida uut «Kreekat». Kes seda täita ei suuda läheb EL2-te, koos Kreeka suguste molkustega ning väikeriigid, mis ei oma ühtegi ohtu EL'ile, on eeskujulikult käitunud puhtfüüsiliselt ei suuda kriteeriumeid täita ning peavad minema EL2 pooli või lahkuma EList oma kahjudega.

vsiu100
21.08.12, 07:48
Mida arvad sina?

Kui OO pokker oli siiani eraldiseisvalt miinusttootev üksus OO-s, siis nüüd suureneb see veelgi.
Varsti vaatavad suured bossid üle, kas pokkerituba nn pr-osakesena ja uute klientide toojana neti-kasiinosse õigustab ennast (st võib miinuses edasi tiksuda) või mitte. See suletakse ning jääb ainult neti-kasiino.

Pumper
21.08.12, 07:57
Ma ei tea kuidas need suhted seal lepinguliselt reguleeritud olid, aga kui OO-le on liiga tehtud, siis ma vaidlustaks selle otsuse (playerpooli jagunemise) ja teeks ettepaneku määrata OO 1. gruppi. Firma on investeerinud reklaami, softi jne, aga siis põhimõtteliselt võetakse mängijad sinult päevapealt ära. Vaidlemisruumi jagub siit küllaga.

vsiu100
21.08.12, 11:38
sekundaarses võrgus on hobimängijaid vähem ja neid ei tule niipalju peale, kui ära kukub. kui mängud lähevad liiga kuivaks, kuna sharke liialt palju, siis lasevad nemadki sealt vaikselt jalga ja traffic kukub. turniirid ei suuda pokkertuba vee peal hoida.


aga siis põhimõtteliselt võetakse mängijad sinult päevapealt ära.

kui sa ei too võrgustikule piisavalt väärtust(või tood miinust - fish-shark ratio), siis oled hukule määratud. OO ei ole süüdi, et eesti-läti-leedu 6,5-7M elanikuga mängija-turg on võrgustiku tingimustele mittepiisav.


nagu näiteks Olympic-Online, kes täidab kõik kriteeriumid peale uute mängijate nõude,

kus pärineb informatsioon, et kõik muud nõuded on täidetud ja mis need muud nõuded on?

Potsataja
21.08.12, 11:50
Kusjuures see "skinni" teema on minu jaoks segane. Varem võtsin neid, kui op. süsteemi, kus maksad selle eest litsentsitasu ja siis kokkuleppelised uuendused lisatasu eest. Tegelikult aga ostja põhimõtteliselt ostab op. süsteemi ja siis maksab softi tootjale veel selle käibe pealt, mis op. süsteemiga tekitatakse?

ranka
21.08.12, 12:03
kus pärineb informatsioon, et kõik muud nõuded on täidetud ja mis need muud nõuded on?

http://foorum.pokkeriprod.com/showthread.php/7028-***-Olympic-Online-(iPoker)-Rakeback-k%C3%BCsimused-probleemid-ideed-jms-siia-***?p=448016&viewfull=1#post448016

Muud nõuded:
http://pokerfuse.com/news/poker-room-news/ipoker-confirms-network-split-divide/

ranka
21.08.12, 12:05
Kusjuures see "skinni" teema on minu jaoks segane. Varem võtsin neid, kui op. süsteemi, kus maksad selle eest litsentsitasu ja siis kokkuleppelised uuendused lisatasu eest. Tegelikult aga ostja põhimõtteliselt ostab op. süsteemi ja siis maksab softi tootjale veel selle käibe pealt, mis op. süsteemiga tekitatakse?

Skin enamasti maksab teatud osa protsendi reigist emalaevale. Triobet MG-le, Olympic-Online iPokerile jne.