PDA

View Full Version : Turniiride tüübid, mida peab arvestama jne.



con
13.07.10, 15:05
Niisiis käsil on 2usd buy-in mtt piiramatu rebuy+1addon. kätte on jõudnud 5level vm, aeg addoni osta

Average stack 5000
Minu stack 9000

Addon 2usd 2000


kas sellises olukorras on mõtet osta suhteliselt kallilt 1/5 stackist chipe alg buyininga, mu arust see on suht väike osa ja hind kõrge. samas olen lugenud palju foorumis ja paljud on kirunud kui addon periood on maha magatud. mina selle addoni tegin kuigi ma sellesse ei uskunud.

kas on mingi add-on reegel vm nt?



////võiks teha mingi sticky kuskile turna tüüpidest. kus on olemas põhiasjad "kuidas mängida deepstacki", "kuidas turbo", "kuidas superturbo" "kuna on mõtekas cashoudis cashout teha vms" jne

iga asja kohta ca 7 lauseline lõik erinevustest mida peab arvestama ja preflopi kohta jne oleks ideaalne. samas võite ka siia korralike linke materjalidest visata, editin esimese posti ära ja teen kokkuvõtted/tõlked ise ära ja panen lingid alla. avardaks kõigil veits silmaringi ehk ja ja annaks julgust proovida uusi turna tüüpe ka.

hotcocacola
13.07.10, 15:21
Minnes rebuy turniirile siis:
1.) Tee kohe alguses rebuy, et alustada topelt stackiga.
2.) Add-on on kohustuslik tunni lõpus :)

macroTilt
13.07.10, 15:28
Minnes rebuy turniirile siis:
1.) Tee kohe alguses rebuy, et alustada topelt stackiga.
2.) Add-on on kohustuslik tunni lõpus :)

raudreegel, yup

yolpa
13.07.10, 15:30
http://foorum.pokkeriprod.com/showthread.php?t=3842

macroTilt
13.07.10, 15:34
eelpool antud topicu v6tavad kokku kellegi kuldsed s6nad - Tee alati rebuy ja add-on, juhul kui roll ei luba siis ära mängi nii kalleid turnasid üldse. :)

omalt poolt lisan, et mangides rebuyd, tuleb arvestada miinimum 5xbuy in kulutusega. olenevalt stratist/eesmarkidest, 7 buy in reegel on kindlam. Ehk siis, rebuy osa ongi gamblemiseks.
Ise callin multiway all in pote vaga tihti kaartidega 45o, 81o jm taolist.

tolmuahv
13.07.10, 16:01
Minu isiklik arvamus on, et alati rebuy/add-on teha on vale. See võib olla nn. conventional wisdom, aga seda pole keegi vähemalt minu jaoks veenvalt tõestanud.

Kui stack on piisavalt suur, siis ei anna üks add-on suurt midagi juurde. Isegi kui see tuleb marginaalselt odavamalt. Chipid pole enam sama väärtusega, sest ka blindid on kõrgemad.

Selle arusaamiseks tuleks natuke utreerida: Kui saaksid end osta 2000x buy-ini eest sisse finaallauda (at cost, lisarake pole), kas teeksid seda? Meil on küll nüüd rohkem chippe ja me pole nende eest üle maksnud arvestades pay-outi, aga me riskime 2000x rohkema rahaga. Ehk võtame riski juurde selle eest lisaväärtust saamata. More risk/zero return. Antud juhul muidugi eeldame, et chipleader olek ei anna olulist eelist või chiploser olek olulist handicappi. Natuke lihtsustatud lähenemine, aga matemaatiliselt peaks pädema.

Turnade eesmärk peaks olema ju vähese rahaga suurt fieldi beatida, et kasumit maksimeerida, mitte end võimalikult suurelt sisse osta.

Vahest offtopic, aga natuke seostub ka 'time value' kontseptsiooniga. Dan Ariely 'Predictably Irrational' käsitleb seda teemat hästi ühe näitega:
- Kui saaksite pool shokolaadi täna vs terve shokolaadi nädala pärast, siis kumma valite? (paljud valivad pool kohe).
- Kui saaksite pool aasta pärast ja terve shokolaadi aasta+nädala pärast, siis kumma valite? (kõik ootavad aasta+nädal).
- Mõlemal juhul pakutakse nädalase ooteaja eest pool shokolaadi, aga inimesed käituvad täiesti erinevalt.

con
13.07.10, 16:48
Viiksin tolmuahvi mõttekäiku veel natuke edasi.

Ütleme et tegid 8usd sisseostu ja nüüd on sul stack 500 000 chipi. 8usd eest on sul nüüd võimalus saada 2000 chipi juurde. Siin kohal ei ostaks keegi seda enam ma arvan.
Seega ei saa olla see raudreegel kuna kuskilt jookseb piir kus asjal on mõte ja kus sellel enam pole mõtet. Kuskil selle ütleme 3000(kus osta) ja 500 000(kus mitte) vahel. on see 10k 20k või midaiganes.

Nüüdsest peaks vastuargument juba matemaatilist seljatagust omama.


///muruntau hilisema posti kohta:


kui sul on average stack mis on tegelt nkn kunstlikult kõrgeks aetud ja lauas on kõigil madalamad siis arvestades seda, et enamus stackist tuleb nkn allini minnes pole asjal mõtet. kui sul on väiksem kui nt 3l lauas siis on juba mõtet kuna all-iniga võtad sa asjast maksimumi.

obv see et kunstlikult average on kõrgeks aetud, pole ka kõige suurem argument kuna oma stacki hindad sa ikkagi blindide suuruse järgi.

veits ot:sellest saab järeldada, et kui sul on nt 1530chipi add-on perioodi alguses(avg nt 6000) siis asjal on mõte kuna sa peaksid lähtuma blindidest. add-oniga on sul 3530chipi mis on 25/50 blindide juures päris korralik.

muruntau
13.07.10, 16:55
Ise olen ka jõudnud pigem tolmuahvi seisukohale, et Rebuyde-addonidega liiga leebelt ümber käimine mõistlik ei ole. ROI mõttes kindlasti ei ole ja $/h mõttes ka pigem ei ole kui hero just väga hea suure stäki mängija ei ole. Pakuks, et 3-5 BI oleks optimaalne.


Teisest küljest 3xturbo rebuyde puhul on silma jäänud, et paremad mängijad teevad tavaliselt rebuysid kuni addonini välja, mis tähendab vahest umbes 20 BI kasutamist turna jooksul. Nende puhul rebuy suurus jääb enne addon perioodi 3 ante suuruseks, aga tehakse ikka ja add-on on ka 3BB'd. Samas neil ongi peale rebuy lõppu stäkid nii madalad, et AI peab pmst iga ringi tagant käima. Ehk on siis ikkagi mõistlik võtta kolmandik shokolaadi kui teistel üle terve shokolaadi ei ole ja kõigil on nälg nii suur, et ka viiest jääks väheseks?

donkament
13.07.10, 19:31
Jah addon ei ole ka imo kohustuslik kui mängijal on väga suur stack võrreldes averagega, antud juhul see siiski nii pole ning teeksin addoni. Nõustun hotcocacolaga. btw osadel turnadel on addon 2x rebuy suurusega, nii et sellisel juhul teeksin peaaegu alati addoni.

Kroom
19.07.10, 23:58
Kohe alguses rebuy - kui keegi teine lauas seda ei tee, siis pole ju ka endal seda mõtet teha.

nikitheone
19.07.10, 23:59
no juba esimese käega keegi võidab endale midagi ja siis on hea, kui sul on temast suurem/sama suur stäkk