PDA

View Full Version : Statid NL50 laudades (mitte et väga suur vahe oleks millises lauas just istud)



rainerb
16.03.11, 17:58
tere,

vaatan et paljude käte arutlusel on teil pandud statid järgi mis mängijaga tegu on. kas saaks keegi öelda mis stattidega täpsemalt tegu on ja kas saaksite ka soovitada millised kolm neli statti oleks lauda iga mängija kohta mõtekas kaasa võtta. kasutan Pokertrackerit teist nädalat ja hetkel on lauas:

$ / 100
VP$IP
PFR
Total AFq

käte arv on ka nime taga

tänud
R

kardaanirist
16.03.11, 18:11
VPIP
PFR
AF
cbet flop
fold to cbet
3bet
fold to 3bet
attempted to steal blinds
fold bb to steal

need võiks olla, aga eks sa ise vaatad mis statsid sulle olulised tunduvad ja millest sulle abi on.

Ahangama
16.03.11, 18:25
+1, need on üldiselt standard. endal nurgas cbet turn ka, kui see väga madal siis hea põhjus flopi floatimiseks.

rainerb
16.03.11, 21:25
tänud kardaan, kas oleks ka võimalik visata kiirelt taha mis tähendab:

AF

ning võibolla seletada paari sõnaga miks need head on:

fold to c bet ( see tuleks teha nii või naa kui oled algne tõstja)
3bet
fold to 3 bet (bluffimiseks?)
attempt to steal blinds (see vist käib ainult buttoni kohta? et hinnata kas button raise'iv vastane on piisavalt heade kaartidega või üritab pigem blinde varastada

tänud
R

bi0hazard
16.03.11, 21:40
tänud kardaan, kas oleks ka võimalik visata kiirelt taha mis tähendab:

AF

ning võibolla seletada paari sõnaga miks need head on:

fold to c bet ( see tuleks teha nii või naa kui oled algne tõstja)
3bet
fold to 3 bet (bluffimiseks?)
attempt to steal blinds (see vist käib ainult buttoni kohta? et hinnata kas button raise'iv vastane on piisavalt heade kaartidega või üritab pigem blinde varastada

tänud
R


AF = Agression factor IMO.


ülejäänut ei kommenteeri, päris täpselt ei jaga ja ei taha siin väga mööda panna .)

kardaanirist
16.03.11, 21:53
AF - agression factor. see on selline üldine stat ning ausaltöeldes ei oska midagi tarka selle kohta rääkida. mida suurem see on, seda suurem võimalus on, et vastane stabib potte, tõstab jne. selline keskmine, mis ma NL50 full ringi laudades olen tähele pannud on kuskil 2-3 kandis.
fold to cbet - cbetti ei tule teha nii või naa. tõesti, kuskil ~70% ajast teeb keskmine mängija cbetti, aga kindlasti tuleb valida boardi (nt A27r boardil on palju parem cbettida kui nt 789m boardil). kui vastase fold to cbet on suur, siis võid tihtipeale cbettida kohas, kus tavaliselt seda ei tee, sest vastane jätkab väheste kätega. kui vastasele cbetile ei meeldi foldida, siis jätad mööda läinud boardid cbettimata ning teed seda valuekätega ja sealjuures suuremalt, et rohkem valuet saada, sest vastasele ei meeldi foldida.
3bet - see stat on vajalik, et aru saada vastase 3bet rangest. mida suurem see on, sest rohkem koosneb see bluffidest/nõrgematest kätest. kui vastase 3bet on väike, siis tähendab see seda, et vastane ei blufi ning 3betib vaid valuekäsi. siin tuleb abiks selline programm nagu PokerStove (http://www.pokerstove.com/). näiteks kui vastase 3bet on 7 (mis on päris palju full ringi kohta), siis lööd PokerStovesse top 7% käed sisse ja näed, mis kätega vastane võib 3bettida. kui see on aga nt 1, siis tähendab see seda, et vastane 3betib ainult AA, KK ja vahest ka QQ. sellise vastase vastu tuleb kätt hoolikamalt valida.
fold to 3bet - fold to 3bet näitab mis kätega vastane 3bet potis jätkab. seda saab kasutada tõesti näiteks 3bet bluffimisel ning üleüldse vastase range hindamisel. kui vastase fold to 3bet on madal, siis võid suurema valuerangega 3bettida (ning sealjuures suuremalt), sest vastane jätakab halvema rangega jne. samas kui nt vastase fold to 3bet on suur (90% nt), siis võime teda lightimalt 3bettida ja samas jätta kohati heade kätega 3bettimata (ala KQ, JJ jne), sest vastane foldib kõik halvemad käed ära jne.
attempt to steal blinds - pead ei anna, aga peaks käima nii BTN, CO kui SB kohta. see stat on hea hindamaks vastase range kui vastane avab CO, BTN või SB pealt. kui see on suur, siis võime lightimalt 3bettida (siin tuleb kasuks fold to resteal ja/või fold to 3bet stat). kui vastane avab aga vähe käsi (nt 5-10%), siis peame oma kätt hoolikamalt valima.

rainerb
20.03.11, 13:45
Suured tänud veelkord abi ja seletuste eest. aga kas oskab ka keegi seda öelda mis stattide kohta jutt käib õppevideotes (kas seal on kujunenud välja ühtne joon?) näiteks vaatasin ühte videot kus vastast kirjeldati 19/16 TAG. kas see esimene võiks siis alati tähendada VPIP? ja mis see teine võiks olla?

tänud

emmimees
20.03.11, 14:02
kui kirjuatatkse lihtsalt 19/16, siis tähendabki see vpip/pfr. Kuskil siin foorumis on Tigrano põhjalik video stattide kohta, ise kunagi ammu-ammu vaatasin, aga ei oska otsida kuskilt. terve seeria videosi oli tal HEMist vist.

suitsutihane
20.03.11, 14:26
jeps 19/16 tähendab et ta käte range mida ta mängib on 19% ja tõstab neist suure enamuse

mul on muidu niisugune kast-

3bet - xxx(lüh.nimi) - käte arv
vpip - pfr - af - fold to steal
cbetflop - foldtoflopcbet - WTSD - steal
fold to 3beti ei kasuta kuna palju ei light 3beti ja samplet pole veel rahuldavat :P

janek174
20.03.11, 20:08
Mul on ainult VPIP ja PFR ja käte arv (aga ma eriti mingi suur statipede ei ole kah). Olenevalt olukorrast vaatan lisaks 3bet%, fold to 3bet, AF ja veel ehk mõned spetsiifilisemad asjad.

Konso
20.03.11, 22:02
mul on selline layout: VPIP/PFR/STEAL/FtoSTEAL ja teises reas CBET/FCBET/3BET/HANDS. Sama siin, et vastavalt olukorrale vaatan vajamineva juurde.

edit: NL25

wanapagan
21.03.11, 01:25
VPIP/PFR/HANDS

Ilmselt sellest piisaks, kui midagi vaja siis suur kast alati aitab. Ise state lauda endale ei kuva.
Samas ei mängi väga palju laudu ka.