Televisiooni on ilmunud RE valimisreklaam, seega oli aeg see teema lõpuks ära teha.
Prinditav vaade
Televisiooni on ilmunud RE valimisreklaam, seega oli aeg see teema lõpuks ära teha.
kõikidel omad head ja vead.... tahaks valida kedagi sellist, kes toetab enim noori. reform varem meeldis, aga enam mitte.
[¤] Tuli otsa kõigile
Vahet pole, kui tegemist pole Keskerakonnaga ja ei pooldata astmelist tulumaksu.
aga lihtrahvas arvab ehk just, et on vaja muutust ja imo võiks reform kah veidi vähemaks võtta. irl nt? no uus peaminister võiks küll tulla. ja astmeline tulumaks ka. riik läheks võrdsemaks ja muud shalalla. ma tegelt veidi vähe seda asja uurinud, aga vaielda võib ju ikka :)
Praeguse seisuga vähemalt tundub, et Keskerakonnal võimalus võimule saada puudub õnneks.
nimetage 5 euroopa riiki, kus pole astmelist tulumaksu
e: ja pärast seda nimetage riigid, mida eesti seab endale eeskujuks
No kuhu su hääl siis pistetakse, et see kaduma järsku läheb?
Kaduma lähevad hääled majoritaarse valimissüsteemi puhul (nt. Inglismaa)
Ise olen iga aasta Reformi valinud, sest nende ideed ja suhtumine on meelt mööda olnud. See aasta ajateenistuse lühendamise teema kaotas minus soovi nende poolt hääletada, aga kavatsesin seda ikka teha, sest tõepoolest Reformil oli tarvis igat häält, et kindlalt saada häälteenamus Keskerakonna ees. Siis aga kesikute juht suutis korraliku käki kokku keerata ja nagu kajastas ka viimane uurimus, nende toetus langes viimase kuuga drastiliselt. Nüüd saangi südamerahus oma hääle IRL-ile anda. Reform võidab ja teeb IRL-iga koalitsiooniliidu ning paremat siit hetkeolukorrast välja ei pigista.
Valin Reformi nagu alati. Vähemalt niikaua kuni vanapaks surnud pole ja Keskerakond põhja läinud. Siis võib normaalne valimisvõitlus vast tagasi tulla ja erakonnad peavad häälte eest rabelema hakkama.
ei saa missisid mu pointi vist. Ma mõtlesin sellesuhtes, et paljudel inimestel on suhteliselt suva, kes on võimul peale keskerakonna, aga teine reaalne variant on reformierakond. Et valides kellegi kolmanda poolt, jääb reformil kriips saamata ning see on vesi kesikute veskile. Ma unerohtu võtnud, aga arvan, et sain mõtte kirja pandud.
Järgmiste valimiste kõige suurem oht on minu meelest see, et Reform saab liiga suure mandaadi. See annaks neile võimaluse kõiki teisi marionettidena koalitsiooni võtta ja üksi soolot panna. Nad on juba ilmekalt tõestanud, et võimu mitte pähe hakkamises neid küll süüdistada ei saa. Keskerakond muidugi sisuliselt taandas end ise juba. Nagu Palts ütles, siis KE on nagu hea majakas - kohe kaugelt näha, kus sulid on. Eestile oleks minu arvates parim variant kui Reform ja IRL moodustaksid koos koalitsiooni, SDE ja KE läheksid selgelt opositsiooni ja ülejäänud klounid välja jääksid. Oluline oleks, et Reform+SDE ja Reform+KE oleksid kokku mõlemad alla 51 koha.
jap Reformi ja IRL koalitsioon istuks mulle ka kõige rohkem. Ma ei usu, et reform saab liiga suure mandaadi. See aasta tuleb ilmselt IRL valijaid rohkem kui varem ning ega kesikudki vähe hääli ei saa, sest suurem osa venekeelsest elanikkonnast valib neid, vaatamata Savisaare soovile "riik maha müüa".
Ei tea veel, keda valida. Kuigi olen abs. kõikidel valimistel osalenud, pean tunnistama, et iga kord on aina keerulisem kedagi valida. Selline halvimatest parima sõelumine.
Võib-olla juhtub esimest korda, et annan hääle sotsidele, aga vara öelda...
vooh. RE ja IRL liit sobiks mulle ka. point ongi selles, et reformi ei taha, neil võim pähe hakanud. Keskerakond on enda valijatega ja nende tulemus on pmst teada.
ei ole valinud ennem ega vali ka nyyd ...
RE toetajad on ikka uskumatud ajupestud ja silmaklappidega ignorandid, eriti mitte millegi poolest etemad kui KE valijad. Mõlemad kubisevad aferistidest, karjeristidest, populistidest ja mis kõige määravam, kommunistidest. Kõik olulisemad Refi ministrid on punataustaga: Ansip, Lang, Paet. Tehke silmad lahti ja vaadake ringi, mis toimub.
IRL-il on ka puudusi omajagu, eks leiab kommusid nendegi seast, nt Aaviksoo, kes ka muidu totaalselt läbikukkunud, eriti oma pleksiklaasist ristisamba-saagaga, mis oligi suures osas IRL-i projekt. Aga IRL-is on mõistlikke inimesi siiski kordades enam kui kuskil mujal. Sotside leeri on imbunud hämmastavalt palju kõntsa, eriti lagunenud Rasvaliidust, seega neist tasuks hoiduda, seni kui puhastuvad. Rohelistest pole midagi rääkida, kuigi ise olen ka rohelise ilmavaatega inimene, ei saa neid valida niikaua kui oma liidrina soosivad supersahkerdajast tõusikut ja pseudorohelist Strandbergi.
RE 100%. Olgu neil enesehinnanguga vahest kuidas on, ühed vähesed mõistuse ja munadega poliitikud valgete meeste seast.
Ainuke asi milleks neil mune piisavalt ei olnud oli pensionide kärpimine või siis vähemalt mitte tõstmine. Pensione tõsteti 5% sel ajal kui majanduslangus oli vist u. -17% 2009a. Aga muidu said jah parempoolsed jõud hakkama majanduslangusega suht hästi. Hääl läheb IRL-ile.
Valitud kommentaare DELFIst...
---
ORAVAD PETAVAD ALATI - VÕID KINDEL OLLA!, 02.01.2011 13:03
1) hinnad tõusevad
2) palgad vähenevad
3) rahvas jookseb Eestist minema
4) Eesti asus taandarengu teele
VÕID KINDEL OLLA!
---
endel, 02.01.2011 13:08
Reformierakonnas võid kindel olla - nad tõstavad makse ja aktsiise.
---
lugeja, 02.01.2011 13:09
Reformierakonna puhul võib tõesti kindel olla, et nad ainult 7% rikkamate huvide eest väljas on.
Loodetavasti on see kevadiste valimiste ajaks juba enamusele valijatest selge ning me ei pea enam taluma seda, kuidas re oma rahumägide, kiviõli tammede ja otsaltite, antropovite skeeme meie raha eest kindlsutab.
---
sirje, 02.01.2011 13:10
Reformierakonna valitsemise ajal on tööpuudus läbi aegade kõige kõrgem -võid kindel olla oravate juhtimise all ei muutu midagi paremaks.
---
elsa, 02.01.2011 13:17
Tänase valituse valitsemise all on inimeste elujärg halvemaks muutunud. Paljudel puudub töö ja minnakse välismaale tööd otsima, kuid see valitsust ei huvita. Tänu Ansipi valitusele on toimunud tohutu hinnaralli kauplustes. Lisaks on tõstetud aktsiise ja käibemaksu. Reformierakonnas ei saa kindel olla, sest hädasolijaid ei aidata. Usun, et kõigil on veel meeles Padaoru juhtum. Näide selles, kuidas inimestest ei hoolita. Ärge valiga oravaid!
---
võid kindel olla, 02.01.2011 13:18
elu läheb kommunistide valitsuse all enam kui kehvaks,palk tõuseb ainult vanadel kommunistidel ja kgb käsilastel.eesti maa ja mets müüakse maha sentide eest,suurem osa eestlasi sunnitakse majanduspõgenikena välismaale,võid kindel olla
---
HAHA, 02.01.2011 13:21
Võid kindel olla - viie rikkama riigi hulka!
Võid kindel olla - Kapo pole mõjutatav!
Võid kindel olla - talendid koju!
Võid kindel olla - Uus Eesti Rubla!
---
asjalik ants, 02.01.2011 13:39
Arukas inimeene on ammu mõistnud, et kemplemine, kumb on parem, kas Kesk või Orava partei, on täiesti jabur, sest need on ühe tagumiku erinevad kannikad.
Oravaid valides võid olla ka KINDEL, et maa mahamüümine välismaalastele viiakse võiduka lõpuni. Eestlane saab jälle olla ori omal kunagisel kodumaal.
Oravaid valides võid olla kindel, et Aktsiisi AnZip tagab hinnatõusu jätkumise ja sm.Langust JOKK poliitika jätkumise. Tuletame meelde, et näiteks erakondade rahastamist ei soovita valgustada.
PS! Miks delfi moded kustutavad ajakirjanduses levinud faktide taasesitamist siin kommentaariumis ?
---
lollakas, 02.01.2011 13:40
oh issand. milles võib kindel olla? 5 rikkama hulka? IRRWWW
---
Kommandör, 02.01.2011 13:42
Et tegu on riigi maha müüjatega, selles VÕIB KINDEL OLLA.
---
noor reformikommunist, 02.01.2011 13:54
kõik kes valivad reformikommuniste - usuvad KOMMUNISMI!
---
teemaarendusi., 02.01.2011 14:18
Meile on sinu probleemid savi. Võid kindel olla.
Meid ei koti sinu töötus. Võid kindel olla.
Meil on ilus elada ka vahemere villades. Võid kindel olla.
Ja loodame siis kõik, et kampaaniaks pandud raha on saadud legaalsel teel. Mitte mõne kodu- või välismaise ärimehe vahendusel välisriigilt. Ja loodetavasti ei pea selle eest tegema miljadrilisi vastuteeneid Ida-Virumaal.
---
Valija, 02.01.2011 15:29
"Võid kindel Olla" et:
-Euroopa Liidu Sotsiaalhartat ei ratifitseerita
-Vaesed jäävad veel vaesemaks
-Rikkad saavad veel rikkamaks
-"Langi seadused" saavad Ülemuslikuks
-jne.
---
Eestis on, 02.01.2011 15:36
tähtsamad reformid nagu omandireform, maareform ka nüüdseks rahareform juba läbi ja edaspidiseks ei ole mingit reformiparteid enam ju vaja! Saite aru!?
---
fakt, 02.01.2011 19:14
Fakt on see, et oleme oravate juhtimisel Euroala kõige vaesem riik.Kiidelda pole millegagi.
---
õpetaja, 03.01.2011 11:41
Reform on kogu aeg võimul olnud ja eeskätt tänu neile moodustab õpetaja palk EV-s jätkuvalt u. 70% palgast. Seda muidugi nn normkoormuse eest! Samal ajal on viimane järk-järgult suurenenud, kõik lisatööd on endastmõistetavalt tasuta ja tööstaaz ka "ei kehti". Ärge andke haritlaste vaenlasele valimistel oma häält. Ja noored, ärge EV-s valige õpetaja elukutset!!!!
---
elutark, 03.01.2011 11:49
Oravad, te olete mõelnud kõigile ja kõigele, et meeldida Euroopa Liidule. Ainus kellele mõtlemise olete unustanud, on eesti rahvas!
Faktid - 70-100 tuhat töötut. Elamiskõlbmatu miinimumpalk, lootusetu pension. No- jah kultuurita peame ka hakkama saama (ERSO juhtum)
Ei aita lubadused, et tulevikus läheb paremaks. Olen 18 aastat lootnud, et vanaduses elan pensionist ära ja riik tagab arstiabi!? Need on asjad, millest tuleb ausalt rääkida. Lõpuks olen kõik need aastad parempoolseid valinud.
Seekord panuastaks pehmete vääruste ja väikeste erakondade poolt.
---
oravad-kommunistid, 03.01.2011 13:02
Võid neile kindel olla. Vanad läbiproovitud NLKP seltsimehed.
---
Taat, 03.01.2011 14:34
VÕID KINDEL OLLA, et sina sellele paretile korda ei lähe rohkem, kui vaid oma häält andes.
Võid kindel olla, et palga suhtes on elu üks kallimaid euroopas.
Võid kindel olla, et sina ei või kindel olla oma tuleviku suhtes.
Võid kindel olla, et midagi kindlat oodata ei maksa.
---
Peeter Känd, 03.01.2011 15:10
Reformikate põhitõed valimispropagandal:
1. Põhiküsimus on kuidas säilitada liit presidendiga "Vorst - Ämara talu singi eest"
2. Mitte rääkida tööpuudusest, sest praegu on neid ~100 000 - koalitsiooni jätkamisel aga suureneb see veel
3. Mitte rääkida sotsiaalteemast, set selleks eelarves raha ei ole planeeritud.
4. Mitte rääkida tuletõrjujate palkadest -las majad põlevad.
5. Mitte rääkida reformikate varjasematest lubadustest, sest need on kõik valeks osutunud.
Kokkuvõttes nagu polegi millest rääkida ja kui ikka rääkida, siis sellest kuidas poriga loopimine edeneb.
---
olge ise ka tublid, 03.01.2011 20:41
VÕID KINDEL OLLA...
ET REFFE VALIDES EI SAA MILLESKI KINDEL OLLA
---
usaldus?, 03.01.2011 20:45
Kel mälu see mäletab et 1995.a.Riigikogu valimiskampaania juhtlauseks oli "Arukus ausse , jõukus majja -vali Reformierakond."Teatavasti poliitikasse tuligi erakond 1995.a. 15.a. jooksul, kui on oldud võimul, on Eesti heaolu pilt nutune. Kuidas peaks Teid edasi usaldama?
---
Valija, 04.01.2011 00:10
Kuidas reform oma lubadusi ei täida?
See on ainus partei kes just täidab.
Eelmistel valimistel lubati ju: mats, aeg maksu maksta!!!
...ja siis - Ansip laulis: maksuvabad reeded, maksuvabad reeded ja mats tantsis palja pe....ga. Saite oma palja pe... ja maksuvabad reeded midagi ei jäänud puudu.
Nüüd lubatakse milleski kindel olla ja MILLESKI võib kindlalt kindel olla. See on fakt.
Kindel kui vaba müür. HURRAA!
---
Martin Malm, 04.01.2011 01:05
nägin nüüd telerist ka oravabande reklaame. nu täpselt sama imalad ja jälgid, kui viimati jooksnud esikesiku poolt linna raha eest tehtud enesereklaam. selliste reklaamide valmisvorpimise predikaat on lausidiootidest elektoraat.
tra sa delfi jama siia kopeerid?
LMAO tõepoolest, et keegi kasutab delfi kommentaare enda arvamuse kujundamiseks.
igal juhul ootab huviga triobeti koefe valimisteks, eelmistel oli ikka päris mahlaseid asju:
http://img253.imageshack.us/img253/7601/kombo1.jpg
( Click to show/hide )
wtfff haha, delfi kommentaare siia copyda:D mingi savisaar ja sepp jagasid oma tuttavatele linki ning need kommenteerisid. Tõid paar kommentaari reformi kohta välja, aga too siis juba need 10000 kommentaari keskerakonna kohta ka välja, mis on postimehes, delfis ja mujalgi.
E: tahaks veel seda kuulsat lauset öelda.
Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes valiks keskerakonda.
ainuke loogiline valik on sotsiaaldemokraadid
Valin ka oravad vaid seepärast, et Keskerakond mingil juhul võimule ei saaks. Eriti poliitikat ei jaga ka muidugi, aga trastand see pekilõug oleks meile kindel hukatus.....
Muide, mina olen "loll" ja ma ei saa aru, kuskohas see astmelise tulumaksu "õiglus" on.
Kõrgemapalgalised inimesed peaks olema solidaarsed vaesemate vastu ja maksma rohkem makse.
Hüva. Aga nad juba maksavad rohkem makse! 5000 EUR palka saav inimene maksab 10 korda rohkem makse kui 500 EUR saav inimene (tegelt rohkemgi tänu tulumaksuvabale miinimumile). Miinimumpalka saav inimene ei maksa praktiliselt midagi. Samas tarbib samamoodi avalikke teenuseid nagu teed, politsei, arstiabi jne.
Nüüd tahetakse, et see kõrgepalgaline maksaks veel rohkem. Seni kuni tal kaob igasugune motivatsioon veel kõrgemale ja suurema palgani pürgida, kuna mida rohkem palka ta saab, seda rohkem talt ära võetakse. Tulemuseks on minu arust igasuguse progressi kinnipoomine.
Jah, Eestis tegelikult juba on astmeline tulumaks, nagu keegi mainis. Tänu tulumaksuvabale miinimumile. Ainult et astmed on üsna väikesed.
minule, kui palgatöötajale, meeldib väga RE initsiatiivil tulumaksu järkjärguline alandamine, panin googlesse otsingu "tulumaksu alandamine" ja tulemused:
1) IRL: tulumaksu alandamine tuleb edasi lükata
2) Rahvaliit: tulumaksu alandamine tuleb peatada
3) Nestor: tulumaksu alandamine lükatakse kindlasti edasi
Sestap ei teki mul, kui egoistil, mingit küsimust, keda valida - ma olen ka edaspidi huvitatud sellest, et minu rahakotti rohkem raha alles jääks. Kui keegi kurdab, et siis maanteed lagunevad rohkem, pätid võimutsevad, kuna politseinike arv väheneb jne, siis on kolm võimalust: 1) osta endale korralik maastur, 2) hakka ise pätiks, 3) vähendada riigiametnike arvu drastiliselt, sest olles näinud seestpoolt kogu seda bisnesit, on kokkutõmberuumi veel küllaga
Astmeline tulumaks on väga paha plaan just selle kõrgema palgaotsa inimestele.
Minule küll ei meeldiks näiteks 40% tulumaksu maksta. Sotsmaks veel 33%. Käibemaks 20%. Endale jääks alles ~32% teenitud tulust!
Arendame oma sotsiaalpoliitikat nagu Rootsis ja Soomes?
Et mittetöötamine oleks mõistlikum tegevus kui töötamine?
Et iga sisserännanul oleksid paremad elamistingimused ja sotsiaalsed garantiid kui minul?
Vähe sellest, et ma maksan oma sotsmaksuga kinni poolte oma trepikoja pensionäride pensioni ja endal pole aega isegi mitte haige olla sest "sinise lehe" võtmine tooks eelarvesse augu.
Kas mitte tulumaks ei läinud omavalitsusele ja riigieelarve täidetakse ikka käibemaksude ja aktsiisidega?
ma ei ole kindel milline teiste astmeliste tulumaksu toetavate erakondade plaan on aga sotside plaani järgi makstakse ainult kõrgemat protsenti ainult tulu pealt mis ületab teatud summa(ei mäleta summasid, kolmekihiline oli see vist) a´la et 1000 eurini kehtib 21% et kui teenid 1300 euri siis maksad selle 300 euri pealt 27% vms protsenti jne. Imo kaotavad nii meeletud summad aint mingi hiigelteenijad.
Tulumaksuseadus-->
(1) Residendist füüsiliste isikute makstud tulumaks laekub järgmiselt:
1) arvestamata 4. peatükis sätestatud mahaarvamisi, laekub maksumaksja elukohajärgsele kohaliku omavalitsuse üksusele 11,4% residendist füüsilise isiku maksustatavast tulust;
Ülejäänud riigile siis
Erplander, sa ikka tead, et delfis kommenteerivad poliitikat peamiselt noorpoliitikud (kõikide erakondade omad, ma arvan), et see on standard rutiin?
IRL
ei poolda astmelist tulumaksu, kui võrrelda suvalist lambalohhi, kes terve põhikooli ja keskkooli seanahka vedas ja kuskil ametikoolis siis lõpuks sai omale mingi müürimehe ameti.. siis miks mina kes ennast keskkoolis haigeks õppis, ülikoolis laenu eest makarone süües veel hullemalt vaeva nägin ja mõtlesin juba varasest noorusest peale oma tulevikule ja võtsin asju tõsiselt ja tegin karjääri jms, peaksin nüüd saama karistatud ja maksma oma kukrust suuremat pajukit kui mingi lohh, kes pool oma nooruspõlve elust on ainult pidudele ja joomisele kulutanud? kui tahate nö madalapalgaliste hulgas raha või toimetulekut suurendada, tõstke maksuvaba miiniumit või miiniumpalka. punkt.
Olen siiani IRLi valinud, see aasta vast valin RE, pooldan IRLi ja RE koalitsiooni. Kui keegi siin rägib et valimistel läheb hääl kaotsi kui hääletad Roheliste vms luuserite poolt... siis mõelge selle peale, erakonnad teevad valimislubadusi oma valijatele, on erinevad ringkonnad, pensiokad, noored, tudengid, keskealised töölisperekonnad, haritlased jms. Selleks et vastavates ringkondadest hääli saada on vaja neile nö pakkumised teha, loomulikult nähakse vaeva nende osadega kus on rohkem valijaid. Seniks kuni kõik eesti tudengid ei käi valimas on loomulik, et erakonnad näevad vaeva rohkem pensiokate õiguste eest seismisega kui 5000 tudengist hääletaja eest. Seega iga hääl loeb, loeb puhtalt juba selle pärast, et sinu huvigrupi suurus paistaks välja ja nende eest seistaks. Omaette on teema muidugi erakondadest, kes napsavad neid hääli mis loevad seepärast, et vastasleer ehk just sina ei hääleta.
ahjaa.. kuna enamus inimestest on siiski keskmise või alla keskmise palgaga.. ja sealt järelduvalt ka madalama haridustasemega, siis on minu aravtes astmeline tulumaks suures osas lihtsalt lollide häälte püüdmine.. kogu seda asja serveeritakse nagu krdi nõuka aegset teemat.. et las pursuid (rikkamad ehk suurema sissetulekuga inimesed) maksavadki rohkem.. fcku..
ei viitsi kõigiga vaielda astmelise tulumaksu teemal, lihtsalt mõelge selle peale, miks enamus maailma riikides on olemas astmeline tulumaks + see, mõelge, et kuhu see raha läheb. Lõppkokkuvõttes tuleb see sulle endale odavam.
Täpselt siin tulekski argumendid ja mingidki arvestused välja tuua. Muidu jääb see jutt mingi savierakonna demagoogia tasemele. Võib-olla tõesti on ühel hetkel astmeline tulumaks ühiskonnale kasulik.
Aga millegipärast kipuvad rikkad minema kolima, ei taha eriti keegi solidaarne olla. Isegi meie Markko Märtin on Monaco resident.
Eks siis surutakse keskklassile makse juurde. Taani - ca 50% tulumaks. Normaalne?
Rahvas, võtaks siiski ehk need roosad prillid eest ära ?
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudis....d?id=35925355
Edaspidi võib-olla viitsin üles otsida ka paar vanemat artiklit, kus Ligi ja Pevkur süüdimatult valetavad ja ajakijandus avaldas selle tõe pähe.
Muide peale 2007 pronksiööd olin ma tulihingeline Ansipi toetaja.
p.s. Taanis elavad inimesed on uuringute järgi Euroopa kõige õnnelikumad... + huvitav on ka fakt et ca 80% taanlastest suitsetavad.. mine sa võta kinni miks nad nii õnnelikud on..
küsitluse speaks olema ka valik stiilis: Ei täida oma kodaniku õigust ja kohustust ja ei lähe valima.
Hakkab looma. Senini pole ühtegi erakonda, kellel oleks mingisugunegi visioon selles suunas. Mingisugusest USA dokumentaalist jäi meelde, et Norra palkas endale riikliku psühholoogi, et see kah poliitilistele otsustele oma hinnangu annaks. Mulle sobiks selline riik. Selline reformierakonna suhtumine "anna õng, mitte kala" viib USA variandini, kus hakkajal inimesel on piiramatud võimalused, aga veits saamatumal suht nullilähedased sansid enamvähem hakkama saada. Ja eestis on juba nõukogude mineviku tõttu seda saamatumat poolt rohkem.
Kahjuks/õnneks me ei saa kunagi teada, kas alternatiivid oleks paremad olnud. Küll saame me juba lähitulevikus teistele võimaluse anda, sest Reformierakonnal on viimane aeg natuke võimul olekust puhata, muidu varsti ei oskagi teised enam pilvedest alla tulla. Ise valiks ma ka tõenäoliselt IRL´i aga ei saa, sest meie valimisringkonna nr.1 on geoloogist siseminister, kes armastab luuletada.
kahe otsaga asi, juhtusin ca aasta tagasi vaatama ETV pealt saadet Foorum vms.. kus stuudios publik ja siis asjapulgad arutavad teemasid ja siis oli teemaks Töötukassa abistamine töötute puhul, suuremas osas koolitused jms uue töökoha saamiseks koondatud inimestele ja siis asus pulti Narvas mingi töötajate ametiühingu vms tädi, selline 30 aastane tips.. kes tuli välja arvamusega, et miks Töötukassa raiskab raha inimesi koolitades, nad võiksid selle asemel selle raha lihtsalt inimestele anda.. no TULE TAEVAS APPI... ma pidin perseli kukkuma.. vot selline suhtumine, et riik võtab ja toidab laisku ja lolle on puhas nõukogude aja jäänuk.. see ei ole normaalne. Ehk mina arvan, et mingi üle pingutatud sotsiaaltoetuste süsteem, mis võimaldab ilma pingutamata elada lihtsalt mingit elu, toodab selliseid ajuinvaliide juurde, kes ei saa ega hakkagi kunagi oma elus iseseisvalt hakkama. Vaata kasvõi naistevahetuse vms saade see oli kus mingi eesti naine oli rootsis.. selle mees ja perekond olid kõik immigrandid, kes päev otsa lesisid kodus ja elatusid riigi sotsiaaltoetustest.. wtf? riigi raha ei ole mingi suvaline taevamanna mida juurde trükitakse, see tuleb normaalsete vaeva nägevate inimeste taskust, sinu ja minu taskust.
kui nüüd mingid invalidsus jms toetused välja arvata.. siis toetused peavad olema arengut soosivad mitte arengupeetust soosivad, ehk siinkohal ma ikkagi peangi silmas seda, et anna paar viidikat äraelamiseks, aga anna õng ja kalapüügimanual ka juurde, et inimene saaks ahvenate ja koha jms poole püüelda..
http://www.tootukassa.ee/index.php?id=11328 ja sealt esimene tabel.
potsataja = imric?
minu mõtted tulumaksust võtavad kokku need kaks artiklit: 1 ja 2.
esiteks (ragele): ma ei ole kunagi pooldanud seda, et võtta raha ära rikastelt ja anda see inimestele, et nad ei töötaks ja elatuksid sotsiaaltoetustest.
teiseks: astmelisest tulumaksu pooldan mina teoreetiliselt. praktikas ma tahan teada numbreid, mida ühelgi erakonnal pole. loe seda artiklit, see peaks puust ja punaseks selgeks tegema.
e: kes loeb need artiklid läbi ja tahab edasi tulumaksu teemal diskuteerida, palun. kes ei raatsi seda teha, siis pole ka vaja :)
Ikka tean, superhästi tean ja nõus, et sinna tsiteeritud kommentaaridesse sattus ka omajagu noorpoliitikute omi, neid suht kerge eristada, nt selliste nimedega nagu endel, sirje, elsa on tõenäoliselt just nende vorbitud. Samas Peeter Känd ja Martin Malm on 100% reaalsed kommenteerijad. Edgarjuugendi suurt aktiivsust ses teemas näitas muide ka Keski soosivate kommentaaride ülikõrge plusside ülekaal :p
kõik artiklid läbi loetud, jään endale kindlaks, mina näen oma elukvaliteedi nimel vaeva, olen seda näinud varasest noorusest peale, ma ei ole nõus, et oma pingutuste eest peaks mind halvemini kohtlema kui suvalist Kapa-Kohila traktoristi 9 klassilise haridusega..
mõned konktekstist välja korjatud lõigud artiklitest:
Üksühest seost tulumaksu astmelisuse ja majandusliku ebavõrdsuse vahel siiski ei ole. Tihtipeale nullitakse mitmesuguste maksusoodustustega astmete mõju maksude suurusele enam kui täielikult.
Kui minna edasi, siis tasub meenutada, et praegu maailma suurriikidest kõige edukamad ehk Hiina ja Brasiilia rakendavad astmelist tulumaksu ja Venemaal, st G-20st kõige konkurentsivõimetumal, on üks maksumäär. Lõppude lõpuks peaks asjaolu, et ELi kõige edukamal riigil Luksemburgil on 12 maksuastet, olema piisav tõend, et astmete arvul majanduse edukusele erilist mõju ei ole.
Majandusele pole oluline niivõrd see, kas maksusüsteem on astmeline või mitte, vaid see, milline on efektiivne maksumäär ja kuidas on määratud maksubaas ning milleks ja kuidas maksudega kogutud raha kulutatakse.
. Ei tasu unustada, et “läänelikum” maksusüsteem tähendab ka hulgaliselt erandeid ja mahaarvamisi, mille sisseseadmise argumendid muutuksid ka Eestis märksa õigustatumaks.
EDIT: kolleegi arvamus asjast:
tulumaksuga alustame jutust sellega kui kaotame ära eraldi tulumaksu nimega "sotsiaalmaks" ja liidame ta lihtsalt tulumaksu nimetusse
siis saavad ullikesed aru ka et Eestis on tulumaksu määr sisuliselt üks suurimatest maailmas
täiesti nõus selle väitega. astmeline tulumaks ei ole küll nüüd mingi taevamanna, mis EV päästaks. Hetkel on jäänud üks suur probleem ja see on töötus- ja see ei saagi kaduda samakiiresti kui majanduslangus, sest ettevõtja tahab ikka ennem hakata normaalset kasumit tootma( eelnevat kahjumit tagasi teha), kui mõtleb uutele investeeringutele, mis looks uusi töökohti. Pealegi arvan, et ega kõik inimesed väga aktiivselt tööd otsigi ( varimajanduse osakaal on suurenenud). Ja oma kvalifikatsioonist madalama töökohaga ei olla jällegi nõus.
Olles olnud RE valija jään ka nüüd sellele valikule 85% tõenäosusega kindlaks, kui just IRL huvitavate ideedega ei üllata. Arvan, et olusid arvestades on viimased 4 aastat võimul olnud valitsus normaalselt hakkama saanud.
Esimene valitsus ka minu arust, mis täisaja vastu pidas.
ja obv ma ei usu, et keegi saab mingi monstermandaadi ( a la 40 kohta), ainuke kes selleks võimeline oleks on KE( viimaste kohalike valimiste põhjal), sest IRL ja RE jagavad normaalsed inimesed omavahel ära:P
hea et sa rage mainisid, et kontekstist välja korjatud lõigukesed.
ok. tundud mõistlik mees olevat ja omad oma arvamust. jääme siin lahkarvamusele, räägime edasi, kui tartu sõidame :D
Astmelisest tulumaksust:
Kes seda täna pooldavad: Enamasti need, kelle maksukoormus ei tõuseks. Samas need inimesed näevad endal vähe perspektiivi ka elus edasi jõuda ja seega pole neil vaja karta ka kõrgemat maksumäära. Las teised maksavad.
Kas astmeline tulumaks on juba äkki olemas?
- Ma maksan enam kui 10x rohkem tulumaksu/sotsmaksu kui see, kes 10x vähem teenib.
- Ma ei saa oma makstava raha eest kaugeltki mitte sama palju avalikke hüvesid kui see, kes maksab 10x vähem. Ma ei saa tasuta arsti juures käia (sest ei saa haiguslehel oma järjekorda oodata). Ma ei tarbi ühistransporti. Ma ei tarbi sotsiaalameti teenuseid. Politsei on loodud peamiselt selleks, et mind temasuguste eest kaitsta.
Kogu astmelise tulumaksu loogika on selles, et miks mitte võtta rikkamatelt rohkem, sest vaesemaid on palju ja demokraatias saavad nad su üle hääletada. Aga ma saan jalgadega hääletada. Euroopa Liidus veel eriti hästi ja täiesti seaduslikult.
Lihtsaim viis: Registreerin omale ettevõtte Küprosele (ELi maa). Palga asemel hakkan tööandja konsultandiks ja esitan talle teenusarveid. 10k brutopalk läks varem ettevõttele maksma 13.5k ja minuni jõudis 7.9k Nüüd võin esitada arve 13.5k peale. Küprosel on raha seaduslikul välja võtmisel maksumäär 5%. Ehk saan endise 7.9k asemel kätte 12.8k. Igal aastal pean küll aruande esitama kohalikku äriregistrisse, aga seda teenust on väga lihtne sisse osta. See kõik on 100% seaduslik ja mul on õigus kogu see raha Eestisse tuua ja laiaks lüüa siin. Aastas võidan ligi 60k. Kui mu brutopalk on 100k, siis võidan aastas 600k. Kui te nüüd hakkate seda 100k veel kõrgemalt maksustama, siis kasvab võit veelgi. Mis te arvate, kui kaugel on hetk, kus kohalikud raamatupidamisfirmad hakkavad sedasorti teenust müüma? Mitte väga kaugel. Aga kuivõrd siis maksulaekumine väheneb, siis tuleb maksumäärasid tõsta. Sealhulgas ka 'vähem jõukale elanikkonnale', kes tahaks teisi võimalikult kõrgelt maksustada, aga ise maksta ei suuda/taha. Kui varem oli taoline maksude optimeerimine vaid miljonäride rida, siis täna on see reaalselt efektiivne juba väga palju madalamal tasemel (infoühiskond, ELi ühine majandusruum jne).
põhiprobleem miinimumpalgal töötava inimese jaoks on see, et hinnad tõusevad aga palk ei tõuse ju kuhugi. kui mõni erakond lubaks miinimum palka tõsta, oleks vopsti neil hunnik valijaid. loodame, et KE seda ei tee.
pohhui keda valite, point on selles, et need kes ütlevad, et ei lähe valima, siis see on lollus, ütlete, et midagi ei muutu ja savisaar on **** ja kõik on nagunii perses. kui kogu see gäng kes nii mõtleb eestis kokku panna, saaks juba väga arvestatava summa hääli, millega võiks nii mõndagi mõjutada. andke siis kasvõi mingi suvale erakonnale vähemalt hääl, selle arvelt saab KE vähem hääli ning see ei saa kuidagi moodi halb olla!
kas te aru ei saa, et maksud lähevad eesti riigikassasse, kust edasi jaotatakse nad laiali? tolmuahvi postituse järgi jääks eesti riigile veel vähem makse. kunagi oli hea reklaam ,kus oli eesti kaart nagu maanteel ja siis seal olid augud. tahate toimivad politseid, kiirabi, häid teid, puhtaid teid jms?
ah, jah. mõttetu vaielda.
mina valin sde, lootuses, et hakkab toimima normaalne tudengitoetuse süsteem.
RE pooldajad on vist ära unustanud, et see sama "munade ja mõistusega" superkangelane Ansip oli mõni aasta tagasi koos Tallinna tänavate koguka kaitsjaga koos Riigikogus koalitsioonis. Astmelise tulumaksu jaoks on Eesti suguses riigis veel liiga vara, kuid 100% ei tohiks makse alandada. Minu jaoks jäävad 2 erakonda, keda valida, kas IRL või noorenduskuuri läbi teinud SDE.
Sellest saavad siin kõik RE ja mõistlikumate parteide toetajad aru. Kõik saavad aru, et maksud on tasu, mida maksta tsiviliseeritud ühiskonnas olemise eest. Lihtsalt küsimus on selles, mis määral on organisatsioon (riik e avalik sektor), millel on vähe põhimõttelisi erinevusi maffiaga, õigustatud inimestelt niimoodi katust küsima. Noosist läheks kõigepealt omajagu gängi liikmetele, ja lõpuks midagi ka riigisektorist väljaspoole jäävatele ümber jagamiseks. Minu jaoks on positiivne, kui see maffia võtaks võimalikult vähe, a la Reform 90. aastatel. Kui peaks tulema veelgi astmelisem, oleks see minu jaoks piisavalt ebaõiglane, et ma ei näe küll rikkamatel ühiskonnakihtidel mõtet mingisugust eetilist dilemmat tunda enda raha endale jätmise pärast.
Edit: Põhjus, miks peaks raha inimestele jääma, mitte riigi"isade" otsutada jätma on väga lihtne. Riiklik tsentraliseeritus ei suudaks kuidagi sama efektiifselt rahaga ümber käia kui inimeste endi loovus seda suudaks. Lugege Hayekit.
Endal süda ja kunstimeel ütleks kah sotsid, mõistus ei lase neid siiski valida õnneks...
vaatan, kes minu ringkonnas kandideerivad-selle järgi otsustan.
Said Keskerakonna küttepuudega pähe?
RE ei ole kunagi eriti sümpaatne tundunud, sest liigne ülbus, egoism ja äärmuslik kapitalism imevad vilinal. Aga reaalsus on see, et Eesti on praegu seal kus ta on ja kui see ei meeldi - võid näiteks Lätis chillimas käia. Reality check kulub ära.
Njah huvitav küsimus. Ise olen ka eluaeg RE pooldaja olnud, aga kuidagi ära hakkab tüütama. Peamiselt just selle kahe suure omavaheline ärapanemine, mis üldisele riigi arengul küll kusagilt otsast kasuks ei tule. Hetkel pooldaks vist IRL-i. Ka SDE oleks mingi valik (Mikser isiklikul on sümpaatne poliitik), kuid selle jaoks on ehk vara veel. Tegelikult ootaks aega, kui kõik erakonnad on korraliku noorenduskuuri läbi teinud ja siis oleks ehk midagi ka valida.
Edit: Ja seda tahaks ka öelda, et erakonnad võiks tõsiselt mõelda oma erakondade nimede vahetamisele. Reformierakond pole juba aastaid ühegi tõsisema reformiga maha saanud, Keskerakond pole ka keskel ammu enam, Rohelised pole vist kunagi rohelised olnudki jne...
imo reform on väga adekvaatne olnud kui võrrelda teda keskiga nagu sa mainisid. ajakirjanduses, teles jne. kohati võivad tunduda natuk heal arvamusel endast aga arvestades seda sitta mis kesk toodab siis on mõistlik lähenemine oma liini ajada ja mitte eriti süveneda. ETV pealt tuleb selline saade nagu "foorum", vaata seda mõnikord. Lisaks "Riigikogu infotund" mis annab üsna hea ülevaate sellest kes Keski esindavad.
http://www.postimees.ee/?id=366581
http://f.postimees.ee/f/2011/01/04/493914t41h538f.jpg
kui keegi ei suuda siis kesk suudab. teeme astmelise tulumaksu nt, koorime natuke harituid ja tublimaid ja loome uusi "reisisaatja" kohti?
mõned meenutused 18.oktoobri devalveerimisest mida ainult keskerakond oleks suunud peatada.
( Click to show/hide )
Foorumit ja riigikogu infotundi vaatan tihti. Lihtsalt häirib see, et üsna tihti teeb ka RE samasuguseid populistlike avaldusi nagu KE, kas siis ärapanemise mõttes või mõnel muul põhjusel (üritan lihtsalt objektiivne olla). KE kõige suurem häda on tema juht. Ja kui ükskord see välja vahetatakse, saab ehk kunagi ka KE-st eestlaste hulgas üks tõsiseltvõetav erakond. Aga igal juhul pooldan sama liin jätkamist, mis on erinevalt kõvast kriitikast siiski väga hästi töötanud imo.
Edit: Igatahe see süsteem, et valitakse mitte kellegi poolt vaid kellegi vastu, on riigi seisukohast väga vilets. Iga valija valik peak tulema ikka maailmavaate järgi.
Keda IRL'ist valida kavatsete muidu? Laar?
kuuendas klassis pole veel seda ainet.
Eluaeg IRL valija olnud, seekord jääb ID kaardi puudumisel hääletamata, aga seekord läheks see reformile. Pronksvärdjas sai maha võetud, nagu lubatud, muu mind ei huvita.
EDIT : Ei tea kes need 3 KE toetajat meie foorumis on ? ma vean kihla et nad NL25s plussis ei ole
minu meelest ei pea oma häält paaniliselt reformile andma, võib täitsa vabalt IRL-le ka anda. suht kindel, et nemad saavad enamuse aga kui liiga palju reformile anda siis saavad nad lihtsalt IRLi käest mõned ministeeriumid enda kätte.
"Pronksvärdjast" nii palju et see kuju on modelleeritud Kristjan Palusalu järgi.
.
erakonnasisese nimekirja alusel saavad riigikokku, mitte kes enim hääli saavad. Vahet ei ole, keda sa valid, loeb ainult erakond.
Jep, sain juba ise ka aru kui loll küsimus mul oli.
Juba sellest teemast leiab ju paar tükki ja mis siin nii väga imestada on, ise pole neid küll kunagi valinud, kuid kümne või nii aasta eest tundus, et isegi võiks, sest mulle näiteks astmelise tulumaksu idee meeldib, samas seltskond on nii jubedaks muutunud ja ülejäänud ideed ei ole minule sobivad, mistõttu ongi ära jäänud.
Kuid mis siis sellest ikka on, kui mõnele inimesele meeldib. Olgu see siis 100 lisakrooni, kartulite või viie rikkama riigi seas olemise tõttu. Valik on ju vaba, see ongi nagu üks meie riigi plusse.