PokerStars on muutnud oma lojaalsuprogrammi iga aasta jaanuaris ja 2012. aasta jaanuar ei ole erand. Seekord minnakse üle jagatud reigi (dealt) arvutamise meetodilt üle panka panustatud (contributed) meetodile.

Kui praegu jagatakse reik võrdselt kõikide lauas olevate mängijate vahel, kes said enne floppi kaardid, olenemata kas nad panustasid raha panka või mitte siis uuest aastast jagatakse reik mängijate vahel, kes on panustanud raha panka.

Muudatus jõustub 1. jaanuar kell 07:00 Eesti aja järgi ja see soosib mängijaid, kes osalevad väga paljudes pankades. Tüüpiliseks näiteks on harrastusmängijad, kes mängivad meelelahutuseks ja tahavad võimalikult väikese aja jooksul saada võimalikult palju mängulusti.

Võitvaid mängijaid see muudatus ei soosi kuna enamik neist valivad oma mängukäsi hoolikamalt ja sisenevad pankadesse väga harva. Seetõttu uuest aastast võitvate mängijate makstud reik ja ühtlasi ka reigi tagastus (rakeback) vähenevad ehk väheneb potentsiaalne kasum.

Süsteem võib tunduda võrdsemana kui vana süsteem aga reaalsused palju käsi mängivad harrastusmängijad mängivad kuus kõigest mõned tunnid. Nad ei suuda saavutada kõrget VIP taset ja seetõttu ei saa nad kogutud boonuspunkte kõige parema kursiga vahetada. Teiseks ei ole nad teadlikudki kuidas on kõige otstarbekam punkte vahetada.

See viib selleni, et kui ennem võitvad mängijad kulutasid punkte väga hästi ja said üldkokkuvõttes 30-40% või rohkemgi reigi tagastust siis nüüd antakse nende «ebavõrdne» reik harrastusmängijatele. Nad maksavad küll rohkem reiki aga kulutavad punkte 10-20% väärtuses ehk PokerStars saab ülejäänud 90-80% omale varajasema 60% asemel.

Kui palju muudatus mõjutab?

Kui Te kasutate PokerTracker3 siis tõmmake omale uus statistika aadressilt: https://www.pokertracker.com/forums/...p?f=15&t=37471 ja järgige sealseid juhiseid, kuidas statistika paigaldada.

Ranka:
Detsembris mängisin $200NL-is 11 042 kätt mängustiiliga 23/20 stiiliga. Maksin $836.36 reiki. Uue süsteemiga maksaksin $786.87 ehk 10,000 käe kohta ca $50 vähem. Oleksin ma veel tightim nagu enamus mängijaid siis see summa suureneks.

Keskmine full ring regular mängib miljon kätt aastas ja minu statistika puhul maksaks ta $5000 vähem reiki ehk aastas potentsiaalne sissetulek väheneks $1500 võrra 30% reigi tagastus diili juures. Kui mängija on tightim siis veel rohkemgi.