Jeebusel on plaanis teha uuel aastal 8 nädalat kestev lambaliiga, igal nädalal üks mäng.

Ja uuris, kas oleksin valmis seda korraldama, kui sellega kaasneks ka teatud tasu. Ta arvas, et kui teha standard buy-in 10+1€ ning 50+5€ lisavalikuna, siis koguneks kusagil 75-100€, ta uskus, et neid 50+5-seid tuleb ikka 10+ ära.

Vastasin, et teatud huvi on küll olemas selle mängu läbi viimiseks, aga on mõned agad :)

Kõigepealt küsimuste teema, nendega võib ikkagi mingi hetk suht kitsaks minna, sest palju sobivaid küsimusi on juba varem kasutatud. On küll teatud ideid, eelkõige erinevad sõnavaraga seotud küsimused, nt:

Sõna tähtedest A, I ja S
Anagramm nimest Mati Ristnali
5-täheline tants / 4-täheline puu jne
Sünonüüm sõnale "tore" / "kiire" jne
Teatud tähega, nt K-tähega algav loom / lind / kala / Eesti bänd jne

Sellised oleks umbes pooled küsimused ja teine pool midagi muud, sport, geograafia jm teemad. Loomulikult katsuks hoida asja võimalikult vaheldusrikka.

Naiste järjestamisküsimuse asendaks muusikavideote järjestamisküsimusega, nt:

Parov Stelar - Jimmy´s Gang
( Click to show/hide )


Public Enemy - I Shall Not Be Moved
( Click to show/hide )


Soundgarden - Been Away Too Long
( Click to show/hide )


Kusjuures mõnikord saab endiselt seda teha ka naistekeskselt:

( Click to show/hide )


Teine asi, milles kahtlen on need nn highroller osalejad, ei pea reaalseks, et neid tuleb 10+, heal juhul võib tulla 3-5. Seega ma teeks asja lihtsaks ja paneks ühtse osalustasu, €10 kõigile. Lambaliiga 2013 saaks toimuma, kui osaleb vähemalt 25 mängijat, kes tasuvad €10 (väiksema osalejate hulgaga ei näe üldse mõtet teha, liiga igav). Sellest siis €80 läheb mängu korraldajale ja kõik ülejäänud raha auhindadeks TOP3-le (ilmselt 50/30/20 süsteemis). Igal juhul korraldaja tasuks jääb €80, sõltumata kui palju osalejaid lõpuks tuleb. Ennustada võib, et kokku tulebki 30 osaleja ringis, mitte palju enam. Kes tahavad, võivad muidugi ka omavahel suuremate summade peale mängida, nii et selle €50 osaluse võimaluse võib ikkagi jätta, neile kes soovivad, sellest siis €10 läheks üldfondi ja €40 jääb high-roller fondi (mille võitja võtab kõik).

Sellega oli ka Jeebus päri:
Tsitaat Algselt postitas Jeebus
buy-in siis 10€ ja 50€, 80€ läheb tervest poolist maha, seega kõigil on protsentuaalselt võrdne equity nagu aus on
Eile siis lubasin võtta päeva veel järele mõtlemiseks ja nüüd otsustasin, et ma siiski loobun sellest hetkel, peamiselt seetõttu, et lihtsalt ei taha siduda end ükskõik mis kohustusega nii pikaks ajaks ette. Kui kohe praegu asi käima läheks, siis ehk veel, aga läheb ju alles pooleteist kuu pärast...

Ühelt poolt on see Sheep huvitav asi, millega tegeleda, sest tõesti nende küsimuste koostamine tundub omamoodi põnev väljakutse... Aga kogu see muu värk, andmetega majandamine, rahadega sebimine jms ei paku pinget. Lisaks kohustus, et peab 8 nädalat järjest kindlal kellaajal ilmtingimata platsis olema.

Samas olen valmis ikkagi tegema küsimused (muidugi kui üldse sobivad ses stiilis küsimused nagu eespool välja pakkusin), nt €40 eest ja see ülejäänud €40 korralduskuludest läheks siis sellele, kes tegeleb muu organisatoorse poolega. Muidugi kui leiab inimese, kes tahab ühtlasi ka küsimused teha, siis seda parem :)

Üldiselt tehniline pool on igati lihtne, see käib teatud programmijupi abil, kel huvi, siis andke teada ja Jeebus on valmis lähemalt selgitama. Kokku peaks olema max pool tundi mässamist vastuste süsteemi kopeerimisega ja kontrollimisega, et kõik ok. Ja siis teine pool tundi tulemuste avaldamisega foorumis. Nii et kes oleks huvitatud olema see game master?

Ja ühtlasi on avatud eelregistreerimine, saatke PM Jeebusele või pange oma nimi kirja siia teemasse, kes on kindlad huvilised ja lisage, millise osalustasuga keegi soovib mängida.

Esimene mäng esialgse plaani järgi on 3. jaanuar ja viimane 21. veebruar.