Rootsi pokkerioperaator Svenska Spel andis teada, et nad sulgesid 14 kontot, mida kahtlustatakse programmeeritud mängijate ehk online bot`ide kasutamises, vahendab pokkeriuudiste portaal pokerfuse.com.

Kokku võitsid kahtlusalused mängijad eelmisel aastal üle 1,8 miljoni Rootsi krooni ($280 000), millest 108 000 ($16k) jäi kontodele ja on praeguseks külmutatud.

Juhtumisse on kaasatud ka Rootsi politsei. Juhul, kui süü õnnestub tõendada, saavad kõik mängijad, kellelt raha võideti täies ulatuses kompenseeritud.

Kahtlusaluste kontodega mängiti NL Hold`em rahalaudu vahemikus 50NL kuni 500NL ning enamik võitudest võideti viimase kuue kuu jooksul. Uurimise huvides ei anna Svenska Spel välja mängijate kasutajanimesid.

Ühtlasi see on esimene juhtum, kus pokkerituba kaasab pettuse ja bot`i skandaali politsei.

Toimetaja kommentaar

See juhtum peaks näitama, kui suureks tööstusharuks on kasvamas bot`indus. Kui juba suhteliselt väikeses võrgus saavad programmid eksisteerida pea aasta ja suudavad võita miljoneid dollareid, siis tahest tahtmata tekib küsimus, et mis toimub suurtes võrgustikes nagu näiteks iPoker, Ongame, PartyPoker, 888poker ja Microgaming? Kahte viimast võrgustikku ei toeta ka andmekogumisportaalid (näiteks PTR) ja mängijate poolne panusbot`ide avastamisel muutub tunduvalt väiksemaks.

Samas annan au Svenska Spelile, et ta on astunud suure ja julge sammu kaasates politsei, et petturid karustuse saaksid. Loodan, et see saab tulevikus pokkeritööstuse standardiks ning kõik praegused ja tulevased operaatorid ei jää oma ettevõtte maine huvides vaikseks, vaid astuvad samaväärseid julgeid samme.

Hetkel pokkeritööstuse petturid on süüdimatud, kuna reaalselt ühtegi karistust peale pokkeritoa bänni ja mängijate pahameele ei järgne.