Tsitaat Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
Ma ei tee su toitumisviisi maha, aga su laiskuse propageerimine on halb. Kui inimene võtab suhtumise "söön, mida tahan, peaasi, et on taimne", siis tal võib jääda olulisi mineraale/vitamiine puudu, aga ta ei saa sellest ise arugi. Natuke peab ikkagi vaeva nägema, et asju järgi uurida. Taimetoitlaste puhul ongi imo see hea, et nad on viitsinud vaeva näha ja tudeerida ning puhtalt sellepärast on nad keskmisest laisast inimesest oluliselt parema toitumisega. Ma ei tea küll täpselt, mida sa taimse toidu all mõtled, aga kui päevläbi riisi, kartulit ja saia endale iga 2h tagant piimaga sisse ajada, siis saab väga edukalt paks edasi olla. Ja kehakaal ei ole muidugi veel mingi püha tõde. Kehakoostis on hoopis olulisem.
Ulme kallid dieet toidud ja tabletid soosivadki just seda laiskust, et "siis ei pea kalureid lugema, ega midagi". Hea soovitus oleks spetsialisti käest toitumiskava tellida, mis maksab 400-500 krooni ja on ülimalt kasulik investeering imo, aga samas siis ei pruugi inimene ise jälle üldse vaeva näha, sööb ainult nii nagu paberil kirjas. Samas jääb midagi kasulikku külge kindlasti. Kuna see tegelikult üsna väike raha on, siis kasvõi proovi mõttes tasub kindlasti seda kaaluda. Spetsialistid oskavad inimeste soovidega arvestada ja selle põhjal koostada, mitte ei saa lihtsalt mingit tuima copy/paste menüüd. Võib ka seda muidugi juhtuda, aga kõigepealt tuleb uurida, kes sobiv inimene võiks olla. Kui asi huvitama hakkab, siis vastavad nad meeleldi tekkinud küsimustele.(Ei räägi küll isiklikust kogemusest, aga selline mulje on mulle jäänud)
Seega minu esmane soovitus oleks lugeda artikleid ja küsida inimeste käest, kes tunduvad asjaga kursis olevat ja samas hakata kaloreid lugema, sest see harjutab iseseisvalt mõtlema. Lisaks on kalorite lugemine minimaalne vaev, sest ükskõik kui loll või halva mäluga sa oled, siis mingi aja möödudes jääb midagi ikka meelde ja oskad asju juba automaatselt tunde järgi hinnata. Enda tervisesse tasub investeerida ja see ajakulu/vaev ei ole sugugi mitte suur. Kui peale seda leiad, et sul pole mingit vajadust süüa loomse päritoluga tooteid ja saad edukalt kõik vajaliku taimsest toidust kätte, siis jumala eest, miks mitte.
Irw, mis laiskus ja mida uurida, ma lähtun teistest allikatest ja mind ei huvita ühegi teadlse seisukoht, sest kõik need allikad on ebatäiuslikud minujaoks. Ma söön kõike peaaegu peale liha, sadat erinevat asja ja kindlasti ei muretse, et mul kuskilt puudu midagi jääb. Pigem jääb ikka nendel midagi puudu, kes väga palju uurivad, sest siis ei tohi enam ei ühte ega teist asja tarbida, sest mõni teadlane on jälle midagi avastanud