Päeval jälle väike feil. Tundsin väsimust päeval, actionit ka ei olnud ja siis mõtlesin, et teen väikese lõunauinaku. 15:00 panin äratuse, 13:30 magama aga äratus lendas kiirelt kinni ning ärkasin nõks peale kaheksat. Peab mainima, et väga mõnus uni oli ja väga mõnus oli ärgata. Ei olnud mingit suitsuisu, ei olnud ka pea uimane ja aju suht värske.

Tunnike oli seda lõbu siis hakkasid kiusatused tulema ja lükkasin kiirelt sauna sisse. Saun on minu jaoks hmm.. Kuidas see ütlus oli, et kui ei aita püssi - ega ussirohi siis viinast... minu puhul saunast saab abi. Saun võtab mult ära väsimuse, pohmelli, une, nälja, suitsuisu, tildi ja aitab vaimselt lõõgastuda. Pohmelli jaoks on selline jahedam 60-70 kraadi vaheline niiske saun hea, kus lihtsalt tiksud 2x30 minutit ning pohmell läinud. Peale seda tuleb ka väga mõnus uni.

Väsimuse, tildi ja muude vastu aitab mul 70-90+ kraadine saun. 90+ läheb juba liiga karmiks, sest siis suudan ainult 10-20 minutit seal olla aga mulle meeldib sauna tiksuda vähemalt 20 minutit. See on mõnusalt lõõgastav. Sa istud, naudid kuumust, saad pikalt mõelda oma mõtteid: nagu lõõgastav meditatsioon ja välja tuled alles siis kui süda peksab, käed ja näpud on läinud niiskusest/higistamisest kortsu ning hakkavad tulema külmavärinad. Selline saun annab mõnusa energiaboosti.

Backfire effekt on peavalud aga nende vältimiseks tuleb tarbida väga ohtralt vedelikku. Poole tunni aeg liiter-kaks ei ole probleem. Alkohol mulle saunas ei meeldi. Eelistan külma aplesinimahla või mineraalvett. Apelsinimahl võib tunduda totrana aga minu jaoks parim, sest siis ei ole kunagi olnud peavalusid (reeglina on pärast sellist saunatuuri 10-20 minutit õrn peavalu, kui vedelikuga koonerdada siis mitmetunnine migreen). Ei oska öelda miks, tõenäoliselt apelsinimahla suurest C vitamiini sisaldusest, mis on vanatuntud peavalu rohi. Täna ei olnud muidugi kumbagit, sest ärkasin hilja ja ei viitisnud poodi minna. Külmkapist leidsin hunniku 0.5l nesteasid ja pidin nendega läbi ajama.

Tegin 2x30 minutilist roundi, nüüd pea mõnusalt värske (kuigi pisike peavalu aga see möödub), und ei ole, suitsuisu ei ole ja saab rahulikult surisevate jalgade saatel grindida. Loodan, et tuleb mõnus ja positiivne 10+ BI reedeõhtune grind :)

Coaching:
Kaks päeva 'madalseisu' ja naljakas see, et käime kolmekesi ühte sammu. Keegi pole mitte kellegagi rääkinud aga eile kui suitsetamist jätsin oleks eelistanud mitte coachida. Mõlemad õpilased olid busy ja tulid online alles hilisõhtul: üks oli väga väsinud ja teine ei suutnud teatud asjaoludel mängida :). Täna ärkasin vara, tundsin väsimust aga ei taha lükata oma kohustusi hilisemaks. Actionit ei saanud ka õpilane ning temagi otsustas pikutada paar tundi ja temagi äratus venis pikaks, mistõttu leiab aset reedeöine coach.