Kõige enne hoiatuseks tuleb Muru stiilis tl;r post - lisan cliffid lõppu.

VASTUTSTUNDLIK LAENAMINE - PÕHIMÕTTE TAHTLIK EIRAMINE

Eilsest Pealtnägijast. Teema lühidalt kokkuvõttes - kolmanda isiku nimel võeti laene ja tänaseks pidi olema lapitud. Tegelikult pole. Aga polegi vahet, kas see «auk» on lapitud või mitte, vaid on olemas selline asi nagu «Vastutustundliku laenamise põhimõte», mida ideaalmaailmas peaksid finantsasutused järgima.

Etteruttavalt võib öelda, et enamik seda ei järgi ja veelenam - tegelikult annavad ja isegi pakuvad laene neile, kes ei ole võimelised laenu teenndama. Loomulikult keegi ei kontrolli ka, et kas keegi järgi põhimõtet või mitte.

KAPITALIST - SEE ON LOLL JUTT!!!!

Kapitalist võib mõelda, et ma ajan ju jama või las loll firma annab siis laenu ning teenib miinust, kuna ei saa laena tagasi. Aga siin ongi konks, millest ma olen rääkinud juba aastaid. Konks, mis maksab meile kõigile maksumaksjatele kümneid miljoneid eurosid aastas, et väga väike punt rikastuks.

Kohtutäiturid kui riigi katus

Täpsemalt. Kohtutäiturid, kes on nende finantsasutuste (kui ka riigi katus). Teisisõnu. Kui ei maksa, siis pannakse maksma ja selliselt, et sisuliselt muud võimalust ei ole.

Ainus võimalus on kaduda maapakku ja miinimum kümneks aastaks. Pokkerimängijatest poissmeestele võib sobida, aga kui on perekond (lapsed eelkõige) või omad natukenegi vara, siis on see välistatud.

Olin tegev laenude segmendis

Selle peale ka mängijatakse. Kuna ise peale pokkerit aastaid olin tegev ka laenude segmendis, ja kontoväljavõtted, kus oli võetud juba kümnekonnast kohast laenu ning ilmselgelt inimene ei jõua laenu teenendada, olid tavapärased.

Aga see ei takistanud finantsasutustele (ja väga tuntutel finantsasutustel, mitte mingitel urgastel) anda 11es laen, ometi on teada, et inimene jääb laenutasumisega jänni.

Ja ma ei võta neid seoseid lampi. Nagu ütlesin, et olen laenude teamaga olnud aastaid sinapeal ja selles segmendis töötanud, just näinud toda laenude väljastamise osa ja lihtsust.

Teabenõue: 150 000 võlgnikku

Selle ajendil olen teemat ka natuke uurinud. Näiteks tegin teabenõude ja teise augusti seisuga on sundtäitmisel nõuded 146 919 unikaalse füüsilise ja 29 539 juriidilise isiku vastu.

Need ei ole kõik laenud, vaid võetud kohtutäiturite sundtäitmised välja. Ja kuna see kõik on omavahel seotud, siis tegelikult lõplik lahendus seal peitubki.


LAHENDUS: KATUS PEAB KADUMA

Kui Kohtutäiturid näiteks saaks arestida kõik, mis jääb üle 80% Eesti keskmsie brutopalga laekumise (mitte neto), siis lõppeks päevapealt vasututstundliku laenamise põhimõtte eiramine.

Seda põhjusel, mida ma ka alguses kapitalistelde välja tõin. Sel juhul muutub laenude andmine sellisel kujul kahjumlikuks, sest kohtutäitur, kui katuseorganisatsioon kaoks.

Miljonites maksutulu

See tooks tagasi tööturule hulga inimesi. Oletame, et kõikidest sundtäitmisel 149 919 inimesest 10% ehk 15 000 ei käi enam ametlikul tööl seetõttu, kuna konto on arestitud ja omakorda neist 10% ehk 1500 inimest oleksid nõus käima, kui konto arest oleks mõistlik (mu toodud näide) ja nad saaksid 900 eurot netopalka (väike palk).

Sellise näite põhjal teeniks riik ühe inimese pealt €361.03 maksutulu ehk 360 000 kuus ja 4.3 miljonit aastas.

Summa ei tundu suur, aga kui neid on kümme korda rohkem (ja tõenäoliselt on), siis see hind oleks 43 miljonit. Kui Soome põgenenud lõhkilaenanud Kalevipojad naaseks, siis oleks see summa suurem.

Lisaks, kuna laenuturul lõppeks solgitud turg ja laenatakse vastavalt turu ning laenaja võimekusele, muutuksid ka intressid ja tõenäoliselt soodsamaks, sest pakkujaid jääb vähemaks. Polegi mõtet lisada sotsiaalprobleemide ja koormuste kadumisest, perede taasloomises.

EESTLANE ON ORJARAHVAS - KAS KA SINA?

Võlg on võõra oma

Ühiskonnana on osadel ajud nii pestud, et võlg on võõra oma ja see tulebki ära maksta.

Loomulikult tuleb, aga mitte selliselt, et inimene maksustataks surnuks ja see tekitab ka algse põhjuse, et finantsasutuselte (kui ka riigil) on võimalik inimeseed surnuks maksustada, sest kui ei maksa, jääd ilma oma rahast, varast ja pangakontost.

Vara on Sinu oma

Ja siit jõuamegi loo puändini. Me vaikivalt ja orjalikult lubame teisi orjastada läbi kahtlase tegevus, kus tahtlikult eiratakse vastutustundlikku laenamise põhimõtet ja rikutakse ära inimeste elusid, tulevikku, peresid.

Seeläbi õigustame seda kõike «võlg on võõra» ütlusega, ja laseme seeläbi võõrastel tungida oma pangakontodele, valdustesse, peredesse. Ainult orjameelne inimene leiab sellisele tegevusele õigustust.

Tõesti on arusaadav, kui tulud on tekitatud ühiskonda hävitaval viisil (näiteks kriminaalne tulu - narkokuriteod, maksukuriteod), siis on ilmselge, et need tulud tuleb konfiskeerida ja kasutada kasvõi selleks kohtutäiurite abi.

Ära ole ORI!

Aga kui ilmselgelt inimest läbi ahvatluste meelitatakse võlaringi selliselt, et ettevõttel põhimõtteliselt puudub risk seoses kohtutäituritega, siis ilmselgelt kapitalistlikus ühiskonnas on keegi oporunitist, kes selle madala rippuva puuvilja ka üles korjab.

Aa ja kirsiks tordi peal. See oleks üks samm tagasi (või siis edasi) ühiskonna suunas, kus sinu vara on sinu oma ja kellelgi ei ole õigus sinna tungida (alustada pangakontodest).

Ühesõnaga pikk jutt on sitajutt.

Cliffid:
  • finantsasutused ei järgi vastutstundlikui laenamise põhimõtet;
  • põhjuseks on kohtutäiturid ehk riigipoolne katus (mida riik ka ise vajab muuseas);
  • kokku on Eestis üle 149 000 inimese kohtutäituritega küüsis (see on absurdsel suur arv);
  • maksumaksjana me õigustame seda, samas maksame ise kahjud kinni;
  • lahendus on nina all, millest võidame kõik;
  • kirjaveanittide mitte lugeda;


Ja AI-nägemus sellisest inimesest (loe: orjameelsest), kes õigustab praegu olukorda: