Tsitaat Algselt postitas mikk2468 Vaata postitust
Dnbftw, soovitaks sul ikkagi ära käia ajateenistuses, vähemalt saaks foorum sinust puhkust mingiks perioodiks. Üldiselt sellise mindsetiga inimesed kaitseväe koha pealt ajavad maksimaalselt tilti. Ma ei saa võtta sind tõsiselt, kui nimetad ajateenistust ajaraiskamiseks, aga samal ajal vorbid hommikust-õhtuni foorumis poste.



100% debiilsus. Kes sinuarvates ajateenistuses käivad/käinud on? Töötud memmepojad? Need töötavad inimesed ongi täpselt need samad inimesed kelle peal see süsteem rajatud on. 1,3 miljoni inimesega riigil ei ole mõtet puhtalt palgaarmeele üle minna. Juba praegugi on elukutselistel Scoutspataljonil vabu töökohti pakkuda. Kutselise kaitseväelase karjääri vastu ei tunta nii palju huvi.

Reservväelastest ma usun väga suur % on nõus oma riiki kaitsma võõrvägede sissetungi eest ning ajateenistuses omandatud teadmised tulevad kasuks. Kui võrrelda enda esimest päeva ajateenistuses ja viimaseid päevi, siis taktikaliste teadmiste ning oskuste poolest nagu öö ja päev. Ei ole päris nii, et anna püss kätte ja näitad käega suuna. Vajalik on ikkagi ettevalmistus. Kui sõjaolukord tekib, ei ole väga palju aega, et nullist vägesi välja koolitada, seega oluline osa ettevalmistusel.

Tundub, et suurem osa, kes käinud ei ole on ajateenistuse vastased ning tahavad palgaarmeed, sest ei viitsi minna. Kes ära käinud, saavad aru, et see oleks halb idee. Kindlasti kohustusliku ajateenistuse läbinute seas on neid, kes põgenevad mujale mobilisatsiooni korral, kuid selles pole midagi uut.

Mulle Kaitseväes meeldis tegelikult ja olen rahul, et sai käidud ikka. Üritasin ka arstlikus komisjonis ära saada algul, aga läks teistpidi. Paar head sõpra sain ning stressitaluvuse koha pealt õppisin väga palju uut.
Ma ei vorbi hommikust õhtuni poste, teie väide ei ole pädev. Tõesti jätan mulje inimesest, kes istub nonstop arvutis?

Just nimelt, tööd tegevad inimesed. On see normaalne, et just karjääri alustav inimene sunnitakse aega teenima? Miks ei ole huvi? Äkki on süsteem veidi mäda? Äkki palgaarmee(kõrgemad palgad, inimeste kõrgem motiveeritavus, organisatsiooni lihtsam ning efektiivsem haldamine) parandaks asja?

Ma võin oma riiki kaitsta, kuid ma arvatavasti ei suudaks kedagi tappa. See käib totaalselt põhimõtete vastu, tho olukord võib muutuda, kui ise/keegi lähedane esimese kuuli saab. Üks vana aasta õhtu palju puudu ei jäänud.

Ei taha palgaarmeed sel põhjusel, et ei viitsi minna. Viitsiksin minna, kui ajateenistus oleks lühem kuid intensiivsem.

Tore, et sulle meeldis. Imo 90% arstliku komisjoni rahvast ajabki juttu, et ei taha minna. Need 10%, kes soovivad sisimas minna, istuvad suu vait, et mitte teistest erineda.