Olen mitu tundi googeldanud, samuti Klambr'it tülitanud, kes pidi kahjuks ära minema ja pole ikka suutnud leida lahendust oma probleemile.

Nädalapäevad tagasi installisin oma Vista ning panin emaplaadiga kaasas olevad draiverid (s.h. ka audio draiveri) ning kõik töötas laitmatult. Nüüd mõned päevad tagasi oli Vista'l "Optional" uuendus, kus sai uuendata helikaardi draivereid ning seda ma ka tegin.

Eile nokkisin kõrvaklappe ja mikkrit, et teha video ning avastasin, et kaks tagumist kõlarit ei tööta. Olgu öeldud, et mul on 5+1 kõlarite komplekt (2 ees, 1 ees keskel, 2 taga + subwoofer). Proovinud olen KÕIKE - installinud kõige uuemad draiverid, helikaardi paneelil kõike, mis vähegi saab näppinud. Lõpus lõin käega ning uninstallisin helikaardi draiverid, et installida originaal (vanad) draiverid emaplaadi CD-lt. Aga kui ma uninstallin helikaardi draiverid, siis ilma restartida ma vanu draivereid installida ei saa ning kui teen restardi siis Vista hakkab automaatselt installima vajalikke helikaardi draivereid, kui ta neid ei leia.

Kõlarites viga ei ole (ma mõtlen, et nad on täiesti töökorras) ja kõige naljakam on see, et windowsi enda helid tulevad tagumistest kõlaritest, samuti, kui panen helikaardil formaadiks 7.1 (7 kõlli+1 supakas) siis helikaart tunneb ära tagumised kõllid kui KÕRVAL (side) kõllidena.

Postitan selle tema, ehk on mul saatusekaaslasi, kes on samasuguse või analoogse probleemi käes vaevlenud/vaevevad või kellegil on mõni mõte, mida võiks veel proovida.

Natuke infot:
Emaplaat: Abit IL9 Pro (proovisin audio draivereid siit lehelt)
Kõlarid: Logitech Z-5300
Helikaart: Realtek'i pask või midaig :P Ma ei oska seda kontrollida :P

Kui keegi lahendust ei oska leida siis äkki keegi oskab midn aidata, kuidas blokeerida Vista automaatne helikaardi uuendamine ära, kui ta neid draivereid ei leia. See laseks mul vähemalt vanad draiverid installida.