Nagu kotkas ütles, tegelikult esindavad kõik erakonnad mingit maailmavaadet. Mõni on selleselgemalt välja öelnud, mõni proovib kõigile meeldida. Kokkuvõttes on riigikogu ikkagi seaduste vastuvõtmiseks ja vastavalt millist maailmavaadet enamus esindab, sellise suunaga see seadus vastu võetakse.
Näiteks töötaja vallandamine- kas teha see kergeks tööandjale või raskeks. Liberaalid tahaksid kiirelt töötajast lahti saada, kuna saab kiiremini uue parema asemele ja rohkem kasumit ja rohkem makse maksta. Vasakpoolsed tahaks vallandamise raskeks teha, rõhudes ärahoitavatele sotsiaalsetele probleemidele ja muudele pehmetele väärtustele.
Selline on demokraatia. Kui sellistes tingimustes tuleb natsipartei võimule, siis on see rahva tahe, järelikult on kusagil mööda pandud, kas hariduses või no ma ei tea, abordi keelustamises:-) Jamaks kisub asi siis, kui võimulolijad hakkavad seda struktuuri lõhkuma, meedia piiramise ja muude selliste trikkidega.

Aga mida ma tahan öelda, on see, et parim on meile, kui igaüks indentifitseerib end mingi maailmavaate järgi ja käib selle järgi ka valimas. No oled töötu kahe lapsega kusagil maakohas, ära vali reformi, kuigi saa vaatad oma naist sellise näoga, et hmm, easy 300€ lisaks kuus. Või ära vali sotse, kui su unistus on Land Cruiseriga klassikokkutulekule sõita ja oled nõus 12 tunniseid tööpäevi selleks tegema
Ja kui sa oled kindel, et kõik teised on sinu hädades süüdi, siis vali EKRE.