Eesti Pokkeriportaal
Lehekülg 9, kokku 129 EsimeneEsimene ... 78910111959109 ... ViimaneViimane
Näidatakse tulemusi 161 kuni 180, kokku 2569
  1. #161

    Re: majanduse offtopic

    ilmslegelt tuleb need "siestad" neil seal ära j2tta (no idea kas kreeklastel ka on ..) ja tööle raisad peksta.
    küsimus ka:
    miks ei visata kreekat EL v2lja ja ala eurotsoonist? See ei päästa kuidagi või ma olen totaalselt valesti asjadest aru saanud? Võin on euroopa riikide raha nii palju kreeka majanduse jms oluga seotud?

  2. #162

    Re: majanduse offtopic

    Tsitaat Algselt postitas leits Vaata postitust
    ilmslegelt tuleb need "siestad" neil seal ära j2tta (no idea kas kreeklastel ka on ..) ja tööle raisad peksta.
    küsimus ka:
    miks ei visata kreekat EL v2lja ja ala eurotsoonist? See ei päästa kuidagi või ma olen totaalselt valesti asjadest aru saanud? Võin on euroopa riikide raha nii palju kreeka majanduse jms oluga seotud?
    Tolmuahv vastas su küsimusele siin juba.

  3. #163

    Re: majanduse offtopic

    Damn, missisin seda posti vapsjee .. never mind sel juhul

  4. #164
    Klubi Liige Kasutaja rahvavaenlane avatar
    Liitus
    Dec 2009
    Asukoht
    LOOMA EKSPONEERIOTAKSE!!!
    Postitusi
    3 044

    Re: majanduse offtopic

    sellist uudis aasta pärast ikka ei saa me kuulma, et 10M kreeklast on nälga surnud. tänu sellele, et euroopa ei päästnud neid. nii, et asi on ikkagi väikese pangategelaste kliki taga, kellel on vaja omi tehinguid teostada? vbl tavainimene ei peakski neist asjadest üldse kunagi kuulma?

  5. #165

    Re: majanduse offtopic

    Tsitaat Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
    Kõik Euroopa poliitikud mõtlevad nii. Ja pankurid. Ja tavainimesed. Kuigi ECB, IMF ega ükski teine osapool ei armasta kreeklasi eriti palavalt, siis nad saavad aru, et nende pankrot oleks kõigile katastroof. Ainult Average Joe ei saa täpselt aru ja tahab, et keegi risti löödaks. Kui ta siis 2 nädala pärast poes kaardiga maksta ei saa, siis ei saa jälle aru, mis juhtus. Või tahab, et karistataks neid, kes Kreeka pange lasid ja sellega ülemaailmse finantssüsteemi perse mineku valmis panid. Ja süüa tahaks ka poest, aga ei saa enam.
    Kaugeltki mitte kõik Euroopa poliitikud ei mõtle niimoodi ja ehk leidub ka paar Skandinaavia või Madalmaade pankurit, kes ei mõtle niimoodi. Tavainimese arvamuse teadasaamiseks peaks korraldama rahvahääletuse, kuid 90%+ tõenäosusega selguks, et tavainimene ongi Average Joe.

    Oleks ma üksik ja/või materiaalselt hästi kindlustatud, siis kohe tahaks seda pulli näha, mis pankrotilainega kaasneb. Kahjuks ma seda pole ja seega tuleb Kreeka päästmisplaani poolt olla.

  6. #166
    Klubi Liige
    Liitus
    Feb 2009
    Postitusi
    2 502

    Re: majanduse offtopic

    Tsitaat Algselt postitas rahvavaenlane Vaata postitust
    mina olen Average Joe ja ei taha, et kedagi risti lüüakse. lihtsalt küsin, et kas on mõtet stake anda inimesele kes bankroll managmendiga hakkama ei saa? eurotsooni said nad niikuinii läbi pettuse. pigem aidata neid läbi nõustamise?
    Tegelikult on asi natuke laiem kui Kreeka. Kuigi Kreeka pole tõesti eriti hästi käitunud, siis ega seda pole tegelikult ükski Lääne-Euroopa suurriik teinud. Keegi neist ei täida tingimusi, mis Eurotsooni kokku pannes kokku lepiti. Täna tundub ilmselge, et Kreeka ei saa üksi hakkama. Veel 3 aastat tagasi tundus ilmselge, et nad saavad suurepäraselt hakkama. Koos Itaalia, Hispaania, Portugali, Iirimaaga. How?

    1) Kreeka võlg SKP-sse on täna ligi 150%. Kui sellelt tuleks maksta 2-3% intressi aastas, oleks see 3-4% SKP-st. Normaalne, no prob.
    2) Ühel hetkel avastasid turud järsku, et "OMG, they're so fucked". Ja enam ei anta neile laenu isegi 20%-ga. See teeb tänase võlakoormuse juures 30% SKP-st puhtalt intresside teenindamiseks. See on tavalises riigis võrdne kogu riigi eelarvega, mis maksudena kokku korjatakse. Ilmselgelt ei saa seda lubada. Teeks, et enam ei laenagi juurde? Ei aita, vanad laenud aeguvad ja kogu süsteem on ehitatud sellele, et neid õnnestub "ümber rullida" uuteks. Kui ühel päeval aegub 50 miljardit EURi laenu, siis pole seda kusagilt cashis kohe võtta, et tagasi maksta. Mis on ka normaalne.

    Mis siis vahepeal juhtus? Ei midagi väga dramaatilist. Investorid, kes varem tahtsid võlakirjadelt vaid väikest intressi, on nüüd meelt muutnud. Usaldus on ära kadunud selles suhtes, et nad oma raha kindlasti tagasi saavad. Ja sellepärast on ka Kreekast saanud "kiirlaenukontori klient", kellelt turg küsib väga kõrget intressi.

    Kui Kreeka nüüd Eurotsoonist välja visata ja investoritel jääb osa raha saamata, siis vaadatakse kohe üle ka teised Lõuna-Euroopa riigid. Itaalia kogu riigivõlg on 1.2 triljonit EUR-i. Täna maksavad nad turul ca. 5.5% intressi. See on ka umbes piir, mida nad maksta suudavad ja ECB täna ostab ise Itaalia võlakirju kokku, et asi käest ei läheks.

    Kui lasta turul ise tasakaalu otsida ja mitte sekkuda, siis on väga varsti pankrotis peaaegu kõik Euroopa riigid, v.a. ilmselt Saksamaa, kelle osas on investoritel mingil põhjusel täiesti pime usaldus, kuigi ka nende võlakoorem on üle 80% SKP-st. Seda paska pole kellelegi vaja, sealhulgas mitte minule ega Maalile Kapa-Kohilast. Kogu mäng käib selle ümber, kuidas investorite usaldus tagasi võita, kulutades selleks võimalikult vähe raha. Mida pikemalt kraaklemine käib, seda kallimaks läheb lahendus.

  7. #167

    Re: majanduse offtopic

    Vandenõuteoreetikutele ja World Govermendi uskujatele tasub muidugi meelde tuletada ameerika Federal Reserve´i loomist, mis toimus umbes 100 aastat tagasi samamoodi peale pikemaajalist paanikat rahaturgudel. Niiet kui keegi hakkab nüüd rääkima mingist ühisest euroopa juhtpangast (erakätes obv), mis kontrollib neid olukordi ja suudab paanikaid ennetada, siis oleme varsti samamoodi võlgu nagu ameeriklased ilma võimaluseta võlast lahti saada.

    ( Click to show/hide )

  8. #168
    Klubi Liige Kasutaja Rage avatar
    Liitus
    Nov 2008
    Asukoht
    Tallinn, Estonia, Estonia
    Postitusi
    6 853

    Re: majanduse offtopic

    no vot seda ma ootasin juba ammu... http://www.delfi.ee/news/paevauudise....d?id=58712160

    kaua võib või üldse kuidas keegi lootis, et mingid eelarvepiirangud jms kehtivad kui keegi ei kontrolli või karista neid. imho on väga tähtis see pragune võlakriis üle elada ja euro säilitada, sest pikemas perspektiivis ikkagi peab saama euroopast sisuliselt üks superriik, mis oleks juhitud ja kontrollitud ühtsena koos ühtsete reeglistike ja ühtse majandusruumina. Seniks kuni asi käib nö solidaarsuse ja lubaduste peal ei juhtu midagi, ongi vaja konkreetsed reeglid üldisemal tasandil kehtestada ja kui reeglitest kinni ei pea, tõmmatakse toetuste rahakotti kohe mõnusalt koomale..

  9. #169

    Re: majanduse offtopic

    http://www.e24.ee/581164/bundestagi-...i-laiendamist/

    Bundestagis oli siis 85 poliitikut, kes mõtlesid teisiti.

    Üritasin ka kiirelt leida, kui suur on Saksamaa riigieelarve aga jäin hetkel hätta. Võib siiski oletada, et nende garantii 211 miljardi euro ulatuses moodustab siiski väiksema % nende riigieelarvest, kui Eesti garantii.

  10. #170
    Klubi Liige
    Liitus
    Oct 2009
    Postitusi
    2 534

    Re: majanduse offtopic

    307 miljardit eurot on Saksamaa eelarve sel aastal.

  11. #171

    Re: majanduse offtopic

    Ei tahaks hästi uskuda, riigieelarvest rohkem kui 66% moodustava garantii andmine oleks suht ulme. Lisaks veel, kes sellise eelarve juures töötutele nii palju kulutaks :

    http://www.ap3.ee/?PublicationId=315..._uudidx_481801

    E: Rumal olen, jõudsin just sama lingini, mis ristijeesus andis. Vähemalt sain targemaks ja meil ei ole selle garantii osas absoluutselt midagi kobiseda, kui arvestada palju me seniajani teiste käest (sh. Saksamaa) saanud oleme.

    Muidugi 16%+ riigieelarve hakkamapanemine töötute peale on meie tingimustes suht uskumatu. Eesti puhul tähendaks see miljardi euro suurust kulu.
    Viimati muudetud Potsataja poolt : 29.09.11 at 14:46

  12. #172

  13. #173
    Klubi Liige
    Liitus
    Feb 2009
    Postitusi
    2 502

    Re: majanduse offtopic

    Need hääletused ei saa kusagil olema eriti ühepoolsed. Nagu ei ole ühepoolne praktiliselt ükski otsus, kus on võimalik midagi muuta. S.h. riigieelarve, erinevad seadused jne. See on ju opositsioonierakondadele "free option". Praegu olla vastu ja ütelda, et asju on kiirustades ja lohakalt tehtud või siis on üldse valesti tehtud. Kui hiljem asjad välja töötavad, siis võib ütelda, et ega me polnud põhimõtteliselt vastu, vaid olime eriarvamusel detailide suhtes. Kui pekki lähevad, siis on hea röökida, et "See, told you!" See ei kehti seaduste puhul, mil vastu hääletamine võib olla ebapopulaarne. Näiteks kui tahetakse pedofiilide karistusi karmistada.

    Selles valguses on märkimisväärne, et Saksamaal tuli nii suur osa opositsioonist asjaga kaasa. Ühelt poolt on see positiivne, teisalt näitab, et isegi poliitikud on hakanud aru saama, et asjad on nii hapud, et enam ei saa "poliitikat" ka teha selle teemaga.

  14. #174

    Re: majanduse offtopic

    86% vs. 14% tulemus on tõesti üllatav, meil tuleb max. sama tulemus, mis presidendivalimistel.

  15. #175
    Klubi Liige
    Liitus
    Oct 2009
    Postitusi
    2 534

    Re: majanduse offtopic

    http://www.e24.ee/582446/kreeka-koon...ukkuvad-edasi/
    Eriti meeldib mulle ettepanek asutada töötajate strateegilisse tööjõureservi siirdamise kriteeriumide uurimiseks spetsiaalne komitee. Ja avaliku sektori palgakärbetega on juba 15 kuud venitatud. Tra, kaua võib sitta pilpa peal hoida?!
    Ajasin üksõhtu kreeklasega HU-d mängides sel teemal juttu natuke- tema arvates on kreeklased väga nutikad, et oskavad mõnusalt äraelades ülejäänut euroopat niimoodi lüpsta. Ja see jäävat veel pikaks ajaks nii.

  16. #176
    Mr. Puujalg
    Liitus
    Aug 2009
    Postitusi
    6 447

    Re: majanduse offtopic


  17. #177
    Klubi Liige
    Liitus
    Feb 2009
    Postitusi
    2 502

    Re: majanduse offtopic

    See oli mõnus bs. Tegu pole traderi, vaid mingi suvalise tondiga, kes sai kuidagi BBC-sse. Ükskõik milline professionaalne investor sai kohe aru, et see tüüp pole legit. Libastus paaril kohal terminoloogiaga, mida lihtsalt ei juhtu kogemata. Pokkeri mõistes a la ajas flopi ja riveri segi.

  18. #178
    Mr. Puujalg
    Liitus
    Aug 2009
    Postitusi
    6 447

    Re: majanduse offtopic

    tänud selgitusest. mõtlesin, et kuda ta saigi sinna

  19. #179

  20. #180
    Luuramas Naisteturniire
    Liitus
    Nov 2008
    Postitusi
    7 574

    Re: majanduse offtopic

    Kui pank pankrotti läheb sellepärast, et ta pole likviidne - mis saab panga kinnisvarast jms, müüakse maha ja jagatakse raha inimeste vahel kel raha seal pangas oli? Ja mis saab laenudest?

Lehekülg 9, kokku 129 EsimeneEsimene ... 78910111959109 ... ViimaneViimane

Teema info

Kasutajad vaatamas seda teemat

Hetkel on 1 kasutajat vaatamas seda teemat. (0 registreeritud kasutajat 1 külalist)

Postitamise reeglid

  • Sa ei tohi postitada uusi teemasid
  • Sa ei tohi postitada vastuseid
  • Sa ei tohi postitada manuseid
  • Sa ei tohi muuta oma postitusi
  •  
  • BB kood on Sisse lülitatud
  • Emotikonid on Sisse lülitatud
  • [IMG] kood on Sisse lülitatud
  • [VIDEO] code is Sisse lülitatud
  • HTML-kood on Välja lülitatud
TAGASI ÜLES