Terv,

Probleem ja setup selline:

Üks mulle väga lähedal seisev inimene soovib pokkerit õppida. Mitte, et talle see mäng väga meeldiks ja ta seda tunneks, vaid sellepärast, et raha teenida. Lihtsalt inimene on olnud aasta aega töötu ja pole midagi mõistlikku leidnud. Tema valdkonnas (töötas varem hotellis adminina) pakuvad Eesti parimad hotellid brutopalgaks €450 (ehk alla €400 kätte). Ma ütlesin talle, et on mõistlik võimalus, et kui ta 1-2 kuud õpib ja harjutab, siis suudab ta kuus teenida vähemalt €500, eeldades, et ta tegeleb asjaga päevas 4-6 tundi. Kui sinna oleks võimalik jõuda, siis see oleks juba rahuldav tulemus.

Järgmine küsimus oli mänguformaadis. Ma ise mängin PLO HU-d. Ilmselgelt ei ole mõtet seda algajale õpetada. Pakkusin formaadiks HT HU SNG. Usun, et olen ise võimeline seda mängu biitima kui algtõed selgeks teha (ilma selleta olen ca. 500 tk mänginud $7 HT-sid positiivse tulemusega). Samas ei tea ma, kust leida algajale sobivat infot, millega oleks võimalik alustada. Üheks oluliseks piiranguks on ka, et tal on probleeme silmadega, mistõttu näiteks mass-multitabling ja/või igasuguse väga peene kirja lugemine on välistatud. Algatuseks lasin õpilasel mängida play-money HU SNG-sid mõnisada tk. Kaartide tugevusest ja kombinatsioonidest saab vist aru juba, aga see on ka kõik. Positsioonist ei tea midagi, effective stackidest ei tea midagi jne. Husng.com videoid soovitasin ka vaadata. Vaatas, aga ei saanud aru eriti, sest sõnavara on võõras ja see teeb asja segaseks.

Küsimus, mille osas ootaksin igasuguseid arvamusi ja soovitusi: Kust alustada, kuidas õpetada algajat ja teha temast võimalikult kiiresti iseseisev õppija? Ta on valmis päevas 4-6 tundi tegelema. Ta õpib võrdlemisi aeglaselt ja kõik pokkeri, equity jms asjadega seotud kontseptsioonid on täiesti võõrad. Matemaatika pole ka kõige tugevam külg, aga ka mitte väga nõrk.

Minu esialgne plaan on:

1. Installida HEM.
2. Õpetada selgeks starting handid (minraiseks) HT HU SNG jaoks (ma ei tea, kust neid leida või mis optimaalne on).
3. Õpetada selgeks kõige elementaarsem post-flop mäng, whatever that means. See võib keerulisem olla kui tundub.
4. Panna paika pf shoving range OOP ja 3bet range OOP.
5. Keskenduda alguses sisult ainult esimesele kolmele levelile, sest HT mängud sealt palju kaugemale ei jõua.
6. Teha deposiit PS-i ja alustada $1.50 HT-dest. Eesmärk ei ole alguses võita, vaid võimalikult vähe kaotada, samas omades HH ja võimalust vigu üle vaadata ja õppida.
7. Vaadata koos mõned videod ja kommenteerida/tõlkida termineid.


Kommentaarid welcome. Kui kelleltki tuleb ebaproportsionaalselt palju inputi ja häid ideid, siis mõnel üritusel kokku sattudes kompenseerin selle etanooliga :)

Seotud artiklid: