Tsitaat Algselt postitas ranka Vaata postitust
Keegi pole Sinu arvamust küsinud!:D

Aga tegelt on väga heade piltidega. Ole mees ja oska ainult prompte kirjutada või modida.

Lisaks, tegu on nii öelda avalike AI piltidega, kus iga pere-ema saab omale 'joonistada', kus järgitakse 'head tava' ja 'autoriõigusi'. Private AI-d, kus selliseid piiranguid ei ole, tavainimesena enam vahet ei tee.

Alumise otsa disainipoisid, 'lambi' reklaamnäod, kehvfotograafid. jms. võiksid juba praegu uut tööd otsida, kes ongi siin ühiskonnas lampi parasiteerinud. Häid prompti kirjutajaid neist ka ei saa, sest selle jaoks peab olema annet, väga tugevaid kunsti - ja fotograafia jms. teadmisi.

Minu stiilis kopeerijateks või muutjaks võiksid ehk saada, aga see on ka absoluutmaksimum ehk tipusibid.

Ja ma ei ütleks, et sellised pildid väga halvad on:

( Click to show/hide )


EDIT: Viimased kaks pilti tegin algse prompti põhjal, mida muutsin.

Tahangi jõuda selleni, et ükski blogija või mudauudiste sait (näiteks PokkeriProd) ei pea tulevikus ühegi autoriõiguse probleemiga silmitsi seisma. Otsi ja kogu kokku head promptid ja genereerid pildid ise.

Ma ei oska öelda, kui kaugele see asi areneb (just seadusandluse ja autoriõiguste poole pealt), aga näiteks isegi ERR on juba kasutamas DALL-E pilte, rääkimata muudest, mis on näiteks eelistanud meie pildiroboti pilte oma teekidele, ja kas asi jõuab ka näiteks ühel hetkel sinna, et kui vaja on suvalise avaliku elu tegelase fotot artikli illustratsiooniks, mis ei vaja autentsust (näiteks Jüri Ratas suvalisel taustal), siis ei maksa näiteks fotograafile enam, vaid lastakse see AI-l valmis geneda.

Tänapäeval viimane on võimalik ja selliselt, et tavainimene enam vahet ei tee.

Kui see peaks jõudma avalikku DALL-E (ma ei oska öelda, kas jõuab) keskkonda, siis kas tõesti leidub põhjust maksta fotokoopia eest, kui saab genereerida ise originaali.

Fotograafi asemel tekivad freelancer promptgenejad, kellel annad oma sisu ja teeb sulle selle põhjal mõistliku hinnaga soovitud fotod, mitte miski kehvfotograafid ei nõua hingehinda või hoopis pusid pildid AI-s ise.

Tippfotograafid muidugi ei kao kuskile, sest AI ei saa asendada autentsust, sama nagu robot ei saa asendada käsitööd ja selle järgi jääb alati nõudlus, mis pannaksegi paika nõudluse-pakkumise ning kvaliteedi suhtega.
Jh kuskilt lugesin,et kellegil viskas kopa ette need "instagrami/onlyfans vms" egoistlikud tibulinnud ja tehti AI-ga seksikas modell valmis ja toimib... varsti krahh modellidel ka,sest kui AI rahuldab nõudluse ära ,siis milleks üle maksta