PDA

View Full Version : Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Leheküljed : 1 2 3 4 [5]

Dnbftw
22.11.14, 02:05
Miks peaks üks gramm kanepit maksma rohkem, kui pakk suitsu? 5€/g on meie mõistes siinkohal juba liialdus. Omal ajal töötasin suitsufirmas ja siis oli kõvasti üle 100 tubakavariatsiooni ja sigarid ning sigarillod ei läinud arvesse. Üksteise üle ostmised, kõva lobitöö ja miks mitte ka altkäemaksud jms. olid selle äri vaieldamatu osa. Seda muidugi mitte meil, kuid ühtteist imelikku siiski toimus.

Hollandis on standardiks 10€/g/joint ja imo töötab see süsteem. Hind võiks olla selline, sest see ei ole liiga kallis ega odav, samas saab riik ka korraliku aktsiisi ja farmer oma tasu. Obv võiks tasuta olla, võiks isegi peale maksta tarbimise eest. Ja lõppkokkuvõttes paneb hinna paika nõudluse-pakkumise suhe, mis eestlaslikku saamahimu arvestades on tänaseks päevaks viidud 20€/g peale.

Kanepit ja tubakat ei anna võrrelda, ühes suitsus on kuskil 0,7grammi tubakat, sama koguse kanepiga võid praktiliselt nädal aega veeta igapäevaselt suitsetades kui kokkuhoidlikult tarvitada.

Btw, Washingtonis alustas tööd maailma esimene kanepiarvustaja. Suitsetad ja hindad headshoppe.

Kas kanepit on võimalik ka natuke teha, võrdluseks pudel õlut lõunaajal? Et kui oleks legaane näiteks, siis läheks koosoleku vahepeal ja tõmbaks vähe pingeid maha, pärast peaks loengut edasi?

Jah, on. Alati ei pea end tagurpidi suitsetama nagu meie meedia välja näitab. Mõju on tuntav juba 20mg-st. Küll aga mängib mõju tugevuses rolli juba miljon faktorit, nagu nt: taime kangus, tarvitaja tolerants, aineringluse kiirus jne jne jne.

Keda huvitab siis selline tore leheke on loodud psühhonautidele: https://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml

Lihtsalt mainiks ära, et kui keegi peaks nüüd siit teemast innustust saama ja kanepit suitsetama hakkama, siis tuleks ikkagi ennist veidi mõelda kas soovitakse seda teed minna. Ka kanepi tarvitamisel on omad ohud, nõrgema ja sõltlasliku iseloomuga indiviididele aga soovitan igasugustest meelemürkidest SUUUUURE kaarega mööda käia. Tehke sporti parem :D

Potsataja
22.11.14, 02:36
Kas kanepit on võimalik ka natuke teha, võrdluseks pudel õlut lõunaajal? Et kui oleks legaane näiteks, siis läheks koosoleku vahepeal ja tõmbaks vähe pingeid maha, pärast peaks loengut edasi?

Imo on üldse võimatu ilma laksu või alko mõju all olemata loengut anda, aga eks inimesed on erinevad.

Juhhei
22.11.14, 06:55
Anna, las ma proovin siis ka.

Dnbftw
24.11.14, 23:05
Ühele dollarile miskit: http://elu24.postimees.ee/3002953/osale-eesti-kanepikasvatajate-uuringus

rasmer
27.11.14, 02:40
POPSUST JA POKKERIST… (http://nihilist.fm/popsust-ja-pokkerist/)

Potsataja
27.11.14, 21:56
http://tervis.postimees.ee/3007915/kanep-saatis-kooliopilase-haiglasse

Karm värk, kui eksisteerib 33% võimalus haiglas lõpetada. ;)

Codecci
27.11.14, 22:05
Pressiesindaja sõnul tegi politsei noormeestele ettepaneku osaleda kuuekuulises ennetusprogrammis «Puhas Tulevik». Kui noor vahepeal narkootikume ei tarvita, on tal võimalus oma elu jätkata puhta lehena.
http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/003/194/001.jpg

rasmer
28.11.14, 03:58
Fentanüül ja sajad miljonid eurod (http://nihilist.fm/fentanuul-ja-sajad-miljonid-eurod/)

karupoeg
28.11.14, 04:59
Fentanüül ja sajad miljonid eurod (http://nihilist.fm/fentanuul-ja-sajad-miljonid-eurod/)

“Sünteetiliselt narkootikumid nagu fentanüül ja ka pool sünteetilised nagu heroiin on kõvasti kergemad inimese kehale kui metadoon. Metadoon põhjustab hammaste välja langemist, pöördumatuid seedetrakti häireid, kergemaid vaimseid häireid (brain fog, keskendumisvõimetus).”

ei maksa nüüd lauslollust ka suust välja ajada tal.

Täna muidu psühhiaatria sügiskonverentsil Kenderit ei märganud. Muidu valdkonna tipp oli enamjaolt kohal. Aga ju jällegi, eks ta teab paremini (loe: "tal on sõpru paljudes kohtades ja kõik, kes vähegi teavad, need ütlevad") ning MMT on ****** asi, mis palju kahjulikum kui fenta.

Salata muidugi ei saa, et mõistust on mehele teatud kontekstis antud küll, kuid see svenza level 3 suhtumine on lihtsalt jälestusväärne.

rasmer
28.11.14, 06:25
Nõus jah, et see metadooni osa seal kõige nõrgem koht.

Potsataja
28.11.14, 12:33
Karupoeg, mis kontekstis talle mõistust antud on? Ausalt, ma pole kunagi nö. humanitaaride mõttemaailma täielikult mõistnud, kuid imo pole ta ka seda. Vend on tal küll päris taibukas.

karupoeg
28.11.14, 14:57
Karupoeg, mis kontekstis talle mõistust antud on? Ausalt, ma pole kunagi nö. humanitaaride mõttemaailma täielikult mõistnud, kuid imo pole ta ka seda. Vend on tal küll päris taibukas.

Umbes samas kontekstid nagu Edgar Savisaarele. Ehk siis pead ja vaimset võimekust on küll ja rumal ei ole. Kahjuks rakendavad nad seda nii nagu teevad...

alaska
28.11.14, 16:02
Tundub, nagu oleks kokalaksu all kirjutatud.

killermartiini
29.11.14, 02:26
Kender ja mõistus või siis vähemalt intelligents küll kokku ei käi. Olen vusserist paari debatti näinud ja miks peaks "tark mees" Kender püsivalt oma nägu oponendi eest ära keerama koguaeg? Nimelt see näitab allajäämist. Ja see jutt ja need argumendid mis sealt suust tulevad, oijah. Parem kirjutagu kuidas ta alaealisi prostituute keppis ja viina august sisse endale valas, siis tundus lahedam...

pastilaa
29.11.14, 11:56
http://nihilist.fm/fentanuul-ja-sajad-miljonid-eurod/ yldiselt ka mulle kender vastumeelne, aga tegelikku elu selles kysimuses tabab kyll paremini. pmslt kõik miks peaks kanep kontrollitud ja legaalne olema on siin olemas.

edit: alles nyyd nägin juba lingitud : p

Potsataja
29.11.14, 18:47
“Süstivaid narkomaane arvatakse Põhja-Eestis olevat 5000–6000, narkotalituse juhi Kõplase hinnangul võiks selle arvu korrutada vähemalt kahega. Kogu Eestis on süstivaid narkomaane väidetavalt 15 000, kuid seegi on Kõplase arvates vaid optimistlik arvamus. Tema pakub selleks arvuks vähemalt 25 000.”

Kui nüüd kasvõi seda väidetavat numbrit 15 000 uskuda ja läbi korrutada see maksmimaalse narkosurmade arvuga aastas, siis saame vastuseks, et aastas sureb narkosurma maksimaalselt 1,13% süstivatest narkomaanidest. Selles tempos läheks nende praeguse populatsiooni välja suremiseks 88 aastat! Võib muidugi eeldada narkosurmade arvu suurenemist, sest keskmine süstla otsas oldud aastate arv kasvab, kuid imo on see süstivate narkomaanide arv siiski ilmselgelt üle paisutatud. Arvestades musta turu kraami ebastabiilsust jms. oleks minu jaoks vähegi loogiline 5%+ aastane suremus süstivate narkomaanide üldpopulatsioonist. Seega mina pean paraku nõustuma Ken-Marti Vaheriga.

sm112
29.11.14, 20:33
Kaido Kõplase hinnangul suudavad Tallinna narkopolitsei, keskkriminaalpolitsei ning maksu- ja tolliamet aastas ära võtta kuni ühe protsendi, kuid reaalselt ilmselt 0,5% turul tegelikult liikuvast ainekogusest.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ecstasy-kanep-klassivennalt-void-osta-koike?id=19296004

Aga selle asemel, et taktikat muuta, keeratakse asi üha rohkem ja rohkem persse. Tellitakse artikleid fentanüülisurmadest ja noorte spice'i üledoosidest, olles ise tekkinud olukorra peasüüdlane. Ehe pakazuha.

Vandalar
29.11.14, 22:09
+1
Tuuleveskitega võitlus. Kes täpselt selle ahela tipus, nö. püramiidi tipus on ja sellest kasu lõikavad, et keeluseadust ei muudeta vastavalt vajadusele, funktsioonile? See on kõik raha pärast- ma võin pea anda, et see nii on. Võim on ses suhtes korrumpeerunud IMO. Poliitikas on liiga suur osakaal puhtal võimul, jõu ülekaalul, reklaamil, populaarsusel, emotsioonidel, rahal. Seda tuleb reguleerida enne, kui kogu populatsioon on sunnitud aksepteerima nt. raha ülemvõimu mõistuse, teaduse ees.

EestiAA
30.11.14, 00:16
=D

alaska
30.11.14, 00:37
+1
Tuuleveskitega võitlus. Kes täpselt selle ahela tipus, nö. püramiidi tipus on ja sellest kasu lõikavad, et keeluseadust ei muudeta vastavalt vajadusele, funktsioonile? See on kõik raha pärast- ma võin pea anda, et see nii on. Võim on ses suhtes korrumpeerunud IMO. Poliitikas on liiga suur osakaal puhtal võimul, jõu ülekaalul, reklaamil, populaarsusel, emotsioonidel, rahal. Seda tuleb reguleerida enne, kui kogu populatsioon on sunnitud aksepteerima nt. raha ülemvõimu mõistuse, teaduse ees.

Too veel mõni näide, kus praegune poliitiline olukord sinu vabadusi piirab. Ma saan aru, et ta takistab sul popsu kasvatada ja tänaval tõmmata, aga veel mõni näide?

Vandalar
30.11.14, 01:52
Mis näiteid ma tooma pean?

karupoeg
30.11.14, 03:21
Aga selle asemel, et taktikat muuta, keeratakse asi üha rohkem ja rohkem persse. Tellitakse artikleid fentanüülisurmadest ja noorte spice'i üledoosidest, olles ise tekkinud olukorra peasüüdlane. Ehe pakazuha.

ranka, palun pane mulle ban, enne kui ma lähen full "dnbtw" igas pp-de teemades.

Olles Kaur Kender, siis:

**** kuidas saad saab olla irl olemas selliseid idioote nagu seltsimees sm112. See teeb haiget. Millise kuradi uroodi mõttemaailmas on spice üledoosides süüdi keegi teine isik? **** faking taun tule maa peale. See, et sa ise oled kõige ilgem idioot, ei tähenda, et keegi teine on selles süüdi. Mine puci ja võta vastutust oma tegude eest! Ära ole idioot! Armasta oma naist ja last! Ära ole tropp, kes arvab, et fentanüüli süstimine on kellegi teise süü. Ei ole, Sa ise oled urod, kes ei suuda aru saada, et maailm ei alga, ega lõppe temaga. Sinu kuramuse hingevalu ei koti kedagi ning 95% maailmast on õnnelikumat Sinuta. Käitu nii, et see ei oleks nii!

Perse, normaalne inimene, kes maksab makse, kasvatab oma lapsi ning on aktiivne ühiskonna liige, ei pea päevast päeva mõtlema sellele, et mingisugune kuradi hipi või maailmavalu enda najal tundev isik ei suuda taluda normaalsust. **** mine pane endale nöör kaela või hakka inimeseks.

Karupoeg out, lootuses, et permanent bani sellest idiootsusest, mis siin toimub.

edit: disclaimerina (tunnistades, et ei ole ise ka patuelust prii): olen elus teinud päris palju erinevaid aineid ning käitunud eriti tyrastunult erinevate all. Aga selle käitumise süü ning tagajärjed olen alati tunnistanud omana. Elusees ei ole olnud pähegi süüdistada mingit ühiskonda või mida iganes muud oma idiootuustes. Oodates ja lootes banile.

Vandalar
30.11.14, 03:34
Jõudsimegi elu mõtteni- makse maksta!

q_q
30.11.14, 04:33
lmao

sm112
30.11.14, 05:34
...**** kuidas saad saab olla irl olemas selliseid idioote nagu seltsimees sm112...

Päris teravad sõnad inimeselt, kes oma madalat intelligentsi ebaõnnestunult kaurkenderliku stiili taha üritab peita..

Potsataja
30.11.14, 06:12
Imo ei ole Karupoja intelligents küll madal. Paljud poleks tema konditsioonis tõenäoliselt üle paari arusaamatu lause suutnud kirjutadagi. Samas ega ma muidugi ei tea ka täpselt, kui täis ta nende teatud keskööst hilisemate postituste kirjutamise ajal on. ;)

pastilaa
30.11.14, 10:58
see nő "poliitikute enda huvi" asjas jutt tundub väheusutav. pigem on asi põlvkondades ja elukauguses. ega NL ajal kanepit väga liikunud ja kõiges aitas viin. vaher ise oli ju aateline korbivend - coolimad ja loomingulisemad vennad korpi ikka naljalt ei satu enam. jällegi rohkem eluvõõraste ylearuaateliste teema. kui elad sellist elu, et ei puutu kokku selle valdkonnaga, on esmane ja ka loogiline reaktsioon täielik keelamine...

Godspeed_EJ
30.11.14, 13:09
....wall of text....

Ega ilma asjata ei öelda, et alkohol on tarkade inimeste jook. Tõmba järgmine nädal end pilve ja vaata, kas tahad siis ka räuskama tulla. Alkohol sulle vist ikka väga ei sobi.

Aga nagu sa varem oled märkinud, siis sa vähemalt alati vabandad oma "täiskuu ajal" tehtud postituste eest. See teeb kõik jälle heaks.

alaska
30.11.14, 13:12
Mis näiteid ma tooma pean?

No näiteks nõukogude ajal oli reisimine piiratud, geoloogid ei saanud himaalaja mägesid uurida, mõned ei saanud oma kanada sugulasi külastada, ärimehed ei saanud äri teha, kirjanikud ei saanud vabalt kirjutada, ajakirjanikud ei saanud ausalt kajastada, saad aru küll.

Mis praeguse riigikorra puhul sinu vabadusi veel piirab? Tahad sa midagi elus saavutada, mis on võimatu tänu poliitikutele?

Vandalar
30.11.14, 14:50
No näiteks nõukogude ajal oli reisimine piiratud, geoloogid ei saanud himaalaja mägesid uurida, mõned ei saanud oma kanada sugulasi külastada, ärimehed ei saanud äri teha, kirjanikud ei saanud vabalt kirjutada, ajakirjanikud ei saanud ausalt kajastada, saad aru küll.

Mis praeguse riigikorra puhul sinu vabadusi veel piirab? Tahad sa midagi elus saavutada, mis on võimatu tänu poliitikutele?
Ma tahan ise kanepit kasvatada, sest see on nii kuradi kallis. See on küll keelatud, aga see on puhas formaalsus ja keeld kehtib ainult paberil- reaalselt see keeld ei funktsioneeri ja pole tõhus. Muud polegi- las poliitikud elavad edasi oma udus ja mõtlevad, et kõik on JOKK ja tore.
Just sattusin ühe kuldse artikli peale, mis ühtib ka nende mõtetega, milleni ma pooleldi omal käel olen jõudnud, kuid keegi väga kuulata ei ole tahtnud: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/mart-polluveer-levinud-narkootikume-tuleks-jagada-tasuta?id=70252441

peete82
01.12.14, 10:36
Kanep on su elus ikka suht esikohal, Vandalar? Muud huvitavat eriti maailmas pole?

Vandalar
01.12.14, 13:10
Kanep on su elus ikka suht esikohal, Vandalar? Muud huvitavat eriti maailmas pole?
Ära hüppa.

widescreen
01.12.14, 16:51
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/mart-polluveer-levinud-narkootikume-tuleks-jagada-tasuta?id=70252441

minbetmillionaire
09.12.14, 11:29
http://nihilist.fm/wp-content/uploads/2014/12/Emor_Toetus_turureguletsioonile-512x323.jpg

http://nihilist.fm/67/

karupoeg
11.01.15, 08:05
Ega ilma asjata ei öelda, et alkohol on tarkade inimeste jook. Tõmba järgmine nädal end pilve ja vaata, kas tahad siis ka räuskama tulla. Alkohol sulle vist ikka väga ei sobi.

Aga nagu sa varem oled märkinud, siis sa vähemalt alati vabandad oma "täiskuu ajal" tehtud postituste eest. See teeb kõik jälle heaks.

yolo

Potsataja
11.01.15, 16:37
yolo

Hakkasid karsklaseks või läksid fentanüüli peale üle?

atsetoon
01.06.15, 22:22
http://www.havocscope.com/black-market-prices/marijuana-prices/
Kuidas elad Eestimaa?

Potsataja
01.06.15, 22:32
Indias ja LAV-is on kanep odavam kui meil odavaim tubakas? :confused:

atsetoon
01.06.15, 22:38
veits oleneb kvaliteedist ka, ma olen kuulnud et nt tais on korralik umbrohi võrreldes sellega mis meil ulme hinda maksab.

yolpa
05.06.15, 11:15
Indias ja LAV-is on kanep odavam kui meil odavaim tubakas? :confused:

omal palju LAV-ist tuttavaid ja sellisest hinnast pole keegi r22kinud, v6ibolla 5$ gramm kyll, aga see hind lehe pealt ilmselt mingi umbrohu hind

nikitheone
06.06.15, 09:38
olen käinud ka riigis, kus saab 1€ eest 6 grammi. Niiet võib olla küll odavam :)